Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Rapala Flat Rap

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
77 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   Relax

Relax

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Kowalski

Napisano 02 grudzień 2015 - 17:24

Chce tylko dodac cos teoretycznie, bo tez sie nim interesuje ale go jeszcze nie kupilem. Pisze na opakowaniu, ze jest Slow-Rising, czyli wolno wyplywajacy.
- Przy omawianiu tego wobka chcialbym zapytac o jakby podobnego do niego, czyli o Clackin'Minnow, czy ktos uzywal ?.

- http://www.rapala.co...clackin_minnow/

ktory jest Slow-Sinkig i ma prace lusterkujaca ?.
Dziekuje, Leslaw.

Slow-Sinking-czyli w J.ang wolno tonący.Trzeba ``pewnie`` uważać i zwijać bardzo powoli z wędziskiem poziomo lub ew...lekko szczytówką do góry,ale lepiej nie zaprzestawać zwijania na dłuższy czas,bo skoro jest wolno tonący, to w miejscach gdzie są zaczepy przez ``nieumiejętne prowadzenie``można go łatwo wpakować na zaczep.

Flat Rapa tak łatwo na ``denny`` zaczep nie wpakujesz,nawet jak wobler będzie zarzucony a zadzwoni do Ciebie telefon i Odbierzesz,bo płytko chodzi i jest pływający J.Ang Floating,czyli przy zaprzestaniu zwijania wypłynie na powierzchnię.

Spotkałem gościa jak spiningował Clackin`Minnow-em 9cm.Ja mu dałem rzucić Flat Rapem 10cm a on mi Clackin`Minnow-em.Fajnie czuć prace Clakina na szczytówce przy lekkim podciągnięciu wędziskiem. :) Gość miał ten wobler w kolorze gold.

-Zastanawiam się jaki kolor Clackina był by na przyszłoroczne ``nocne łowy`` najlepszy? :) Miał ktoś ten wobler w ``danym`` kolorze i łowił nim w nocy?

-Teraz to już ``chyba`` z sandaczem z pod powierzchni lipa? :mellow: Jak woda zimna,to sandacz płynie za drobnicą do dołów?Łowi ktoś jeszcze wieczorami na opaskach sandacze na płytkoschodzące woblery w grudniu?

• karolspinn lubi to

#42 Guest_mikolaj_*

Guest_mikolaj_*
  • Guests

Napisano 04 grudzień 2015 - 15:13

Łowię do końca sezonu płytko. Może już nie tak płytko ale to nadal płytko. Sandaczy szukam na wodzie ciut głębszej co najmniej metrowej. Woblera prowadzę zwykle nie głębiej niż w pół wody i mętnookie chętnie podnoszą się do przynęty nawet w grudniu. Oczywiście mówimy o nocy. Dzień to inne klimaty.

#43 OFFLINE   Relax

Relax

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 04 grudzień 2015 - 19:38

Łowię do końca sezonu płytko. Może już nie tak płytko ale to nadal płytko. Sandaczy szukam na wodzie ciut głębszej co najmniej metrowej. Woblera prowadzę zwykle nie głębiej niż w pół wody i mętnookie chętnie podnoszą się do przynęty nawet w grudniu. Oczywiście mówimy o nocy. Dzień to inne klimaty.

A można zapytać na ``jaki wobler i w jakim kolorze,oraz rozmiarze`` mętnookie podnoszą się do ataku? :rolleyes:

#44 OFFLINE   Relax

Relax

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 22 grudzień 2015 - 20:42

Zapomniałem dodać.Jest mały problem z nimi, potrafi odpaść ster, ale mimo to wobek pracuje i łowiłem bolki nawet bez steru.Mam ju�ź 4 takie sztuki. Pozdrawiam

Właśnie na wieczornej wyprawie w celu sportu i rekreacji ;) ,oraz sprawdzenia czy coś nie podeszło pod powierzchnię,bo dzisiaj było +13c ``niechcący``-uderzyłem swoim Flat Rap-em 10cm -dziobem dość mocno o kamienie i jak Byś zgadł odpadł ster.Niestety w lampce na głowę mam bateryjki na wyczerpaniu i steru już nie znalazłem. :mellow:

-Da się gdzieś kupić taki ster,albo zrobić go samemu?,czy kupić przez neta nowy wobler,bo u mnie w mieście w żadnym sklepie wędkarskim flat rap-a niestety nie posiadają.

Witam,

Masz moze gdzies zdjecie jak wygladaja te woblery? Flat Rapy bardzo lubie od tego roku jak pobilem PB pstraga, lowiac na plytkich, bardzo szybkich i kamienistych rzekach jest troche problem ze sterami bo sie ''gubia'', bez steru 10 pracuje kapitalnie aczkolwiek pstragom nie pasuje a na boleniach nie mialem jak sprawdzic bo u mnie niet :(

Pozdrawiam,

Bujo

No taka dziesiątka ``na wzór Flat Rapa`` dobrej jakości w dobrej cenie by się przydała,bo za Flat Rap-a 10cm w kolorze S trzeba dać co najmniej 40-45zł i zapłacić za przesyłkę 7,50 listem poleconym krajowym.

#45 OFFLINE   Relax

Relax

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 07 styczeń 2016 - 01:13

Dodam,że bardzo lubiałem ten wobler,bo był niedosyć,że pływajacy,to jeszcze (J.Ang Slow-Rising-J.Pol wolno-wypływający)-czyli nie wypływał na powierzchnie jak ping pong i płytko chodził a więc nie wpadał na zaczepy. B)

Cały był już w zaklejonych super glue w dziurkach i rysach po zębach drapieżników.Po ataku szczupaka w domu przed klejeniem ZAWSZE się suszył,po klejeniu oczywiście też.

Chyba lepiej takie dziurki zaklejać lakierem bezbarwnym do paznokci i mieć drugi wobler na zmianę,żeby nie suszyć ``na szybko na grzejniku``,tylko powoli w temp. pokojowej? :unsure:  -Niestety to będę wiedział na przyszłość.

Nie miałem drugiego 10cm,żeby odrysować ster,ale jakoś ``amatorsko :D ``-jak to przysłowiowy ,,Kowalski`` potrafi wyciąłem ostrymi nożyczkami z opakowania po płycie DVD ster odrysowując wcześniej markerem ``pi razy drzwi od Flat Rapa 8cm``-ster,tyle,że zrobiłem większy kręg i większy ster.Niestety ster cały za każdym razem pękał i w koncu jak miał tylko drobne pęknięcia na krawędziach spiłowałem go pilnikiem-do dziury po starym sterze nasączonej super-glue-przytrzymałem podgiętego i dociśniętego palcem w stronę dziobu woblera a na drugi dzień poprawka klejenia a na trzeci jak wysechł TEST;

-Lekko musiałem podpiłować pilnikiem do paznokci,bo wykładał się na bok i wyszedł z tego w rezultacie;

Flat Rap Deep-Nurkuje głębiej niż zwykły Flat Rap i ma mocniejszą akcję podchodząca p[od akcję X , ale niestety stawia duży opór przy zwijaniu :( .Jak kupię nowego Flat Rap-a 10cm to na wzór steru dziesiątki podpiłuje pilnikiem do paznokci ster od Deep-a. :) FOTY PONIŻEJ;Załączony plik  DSC_0028.JPG   35,46 KB   16 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_0032.JPG   37,88 KB   16 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_0035.JPG   20,43 KB   16 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_0037.JPG   16,38 KB   17 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_0038.JPG   17,19 KB   17 Ilość pobrań

Użytkownik Extraspiner edytował ten post 07 styczeń 2016 - 01:24

#46 OFFLINE   Relax

Relax

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 27 maj 2016 - 11:25

Czy ten wobek ma dobrą pracę na bolenia, warto w niego zainwestować?

Na bolenia rewelacyjny jest Flat Rap 8cm w kolorze CH(chrome)-imitacja rannej uklejki. :mellow:

Rozmiar 10cm nadaje się na duże bolenie. B)

155873200_nip-rapala-flat-rap-flr-8-chro

Użytkownik Extraspiner edytował ten post 27 maj 2016 - 11:30

#47 OFFLINE   marianosum

marianosum

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 855 postów
  • LokalizacjaStW

Napisano 27 maj 2016 - 19:36

Hehe @sebek doczekal sie odpowiedzi po 5latach😝
  • popper lubi to

#48 OFFLINE   Lepton

Lepton

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 postów
  • Imię:Andrzej

Napisano 27 maj 2016 - 20:36

Hehe @sebek doczekal sie odpowiedzi po 5latach

A woblerek o którym mowa nie czekał i... "wypadł" z produkcji.

#49 OFFLINE   zibimiko

zibimiko

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:zbigniew
  • Nazwisko:mikolajczyk

Napisano 17 sierpień 2017 - 17:53

:) hehehhe 

#50 OFFLINE   Kupisz

Kupisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 17 sierpień 2017 - 23:25

Hehe @sebek doczekal sie odpowiedzi po 5latach

Się uśmiałem

#51 OFFLINE   z@nder

z@nder

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 45 postów

Napisano 18 sierpień 2017 - 05:33

Lepiej późno niż później.
  • Bogdan74 lubi to

#52 OFFLINE   Karas06

Karas06

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 402 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 sierpień 2017 - 17:44

Ja też ale tym że komuś chciało się starego "kwasa" po upływie roku przypominać😁😁😁 zibimiko jesteś debeściak 😁😁😁😁😁😁

#53 OFFLINE   PC83

PC83

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2020 - 00:59

Witam. 

Widzę, że temat już raczej nie aktualny ale zawsze warto zapytać :) 

Można jeszcze gdzieś kupić Flat Rap? Wielkość 8 albo 10 cm ?

Pozdrawiam :) 

#54 OFFLINE   dante

dante

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 527 postów
  • LokalizacjaEłk

Napisano 10 czerwiec 2020 - 15:40

Witam. 

Na OLX kupisz.

#55 ONLINE   Zebon

Zebon

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 259 postów
  • LokalizacjaStaszów

Napisano 10 czerwiec 2020 - 15:52

Witam. 

Wystaw ogłoszenie w dziale Kupie- moze ktos odpowie.

#56 OFFLINE   PC83

PC83

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2020 - 22:34

Dzięki za pomoc.

Faktycznie na OLX można coś jeszcze trafić.

#57 OFFLINE   Luciano79

Luciano79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Lucjan
  • Nazwisko:R

Napisano 11 czerwiec 2020 - 07:02

Na ebay i Amazon też czasem warto poszukać.

#58 OFFLINE   Kamil_Olsztyn

Kamil_Olsztyn

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 11 czerwiec 2020 - 07:03

Guljus w Olsztynie na ul. Żeromskiego ma jeszcze float rapy

#59 OFFLINE   karpiu08

karpiu08

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 238 postów
  • LokalizacjaKłodzko
  • Imię:Łukasz

Napisano 12 czerwiec 2020 - 08:09

Guljus w Olsztynie na ul. Żeromskiego ma jeszcze float rapy

Właśnie dzwoniłem. Został ostatni 6cm w kolorze RH. Reszta się wyprzedała.

#60 ONLINE   Kamil_Olsztyn

Kamil_Olsztyn

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 12 czerwiec 2020 - 12:18

Właśnie dzwoniłem. Został ostatni 6cm w kolorze RH. Reszta się wyprzedała.

Ze dwa tygodnie temu było ich jeszcze kilkanaście sztuk. Szkoda

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych