#681 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2020 - 04:44
#682 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2020 - 05:09
Oczywiście bez spinki z mojej strony "Panie nie będę truć dupy zadzwoń Pan jak będzie gotowa"
Gościu powiedział że mam dzwonić około 20 sierpnia
Olałem go.
Zadzwonił sam ,a resztę znacie .
Po przeczytaniu postu zastanawiam się nad zmianami na " sempku "
Mianowicie plandeka 470pln na aledrogo jest za połowę i pewnie lepsza niż od Marcina .
Chciałem też domówić jaskółki , ale nie jestem na 100% przekonany czy jest mi to tak potrzebne.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
#683 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2020 - 08:28
#684 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2020 - 08:38
Dzwonił do mnie P. Marcin w ten piątek mam odebrać moja 440 -tkę
Jesli chodzi o jaskółki zamówiłem dwie sztuki na tą chwilę.
#685 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2020 - 18:03
#686 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2020 - 19:25
Odebrałem właśnie moją 440kę .
Jest zajebista
Pan Marcin wywiązał się z umowy , łódź była gotowa w terminie,
jedyne co można się doczepić to komunikatywność , lecz chciałem nadmienić że podczas mojej finalizacji pan Marcin miał już 5 telefonów .
Niema co się dziwić że "chłop" dział na pełnych obrotach od rana do wieczora i ma też dosyć.
Jeśli chodzi o cenę ? Jest warta każdych PLN ów . Dostałem też rabat ! Super!
Jestem mega zadowolony i polecam każdemu .
Podpiąłem Yamahę 6 kucy przy wodowaniu i jeśli chodzi o pływalność porównując Kruger a do sempera to jak porównywać gówno do twarogu hehe jest Miodzio. Ostatecznie czekam na silnik 20 kucy i zapinam go w tygodniu.
Dam znać jak wrażenia.
- lukaszkosciukiewicz lubi to
#687 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2020 - 19:31
Marzenia się spełniają.
- malinabar, Werem, karkoszek i 3 innych osób lubią to
#688 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2020 - 19:28
Moja nowa zabawka .
Marzenia się spełniają.
wrzuć parę fotek wykonania szczegółów tej łodzi. Ja w swoim mam sporo uwag i ciekaw jestem czy coś się zmieniło.
- Piotrek Milupa lubi to
#689 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2020 - 20:50
To dawaj znać jak wrażenia. Motor jaki wsadziłeś? Ja pływam i jestem bardzo zadowolony. Co do przyczepy, bo pewnie masz Cymermana z tzw " łatwym wodowaniem". Jej się trzeba nauczyć i dopiero wtedy jest łatwo. Rolki od tylnego wózka muszą być przy wciąganiu łodzi w całości nad wodą. A przyczepa na tyle równo wpuszczona do wody ile się da. Dopiero tak robi się to łatwe i przyjemne.
Przyczepy cemermana to nieporozumienie. To już trzecia jaką posiadam i non stop problemy. Te kółka od taczki padły po 2 latach. Łożyska zardzewiały i wyleciały. Łódka ma rysy na dnie od mocowania rolek. Niestety po bokach wystają te pałąki z zawleczkami i każde przesunięcie rysuje dno. Można to łatwo zabezpieczyć ale nie chce się im. Dyszel do przyczepy nie tworzy jednej całości a jest mocowany na obejmy lol. Odchylane na boki światła rysują dno łodzi od tej blachy, która osłania klosze przed deszczem itd itd itd. Mógłbym wiele napisać ale szkoda słów. Chyba nakręcę film i zrobię im trochę złego Pru w necie bo naciągają ludzi. Zamówiłem miesiąc temu dodatkowe uszy na pasy do dziś cisza pomimo 3 telefonów i zapewnień że jutro wyślą.
- momsiu lubi to
#690 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2020 - 22:07
Przyczepy cemermana to nieporozumienie. To już trzecia jaką posiadam i non stop problemy. Te kółka od taczki padły po 2 latach. Łożyska zardzewiały i wyleciały. Łódka ma rysy na dnie od mocowania rolek. Niestety po bokach wystają te pałąki z zawleczkami i każde przesunięcie rysuje dno. Można to łatwo zabezpieczyć ale nie chce się im. Dyszel do przyczepy nie tworzy jednej całości a jest mocowany na obejmy lol. Odchylane na boki światła rysują dno łodzi od tej blachy, która osłania klosze przed deszczem itd itd itd. Mógłbym wiele napisać ale szkoda słów. Chyba nakręcę film i zrobię im trochę złego Pru w necie bo naciągają ludzi. Zamówiłem miesiąc temu dodatkowe uszy na pasy do dziś cisza pomimo 3 telefonów i zapewnień że jutro wyślą.
Kupiłeś trzecią przyczepę , ja już drugiej takiej bym nie kupił jak by była do luftu ta pierwsza . Kupiłem do Suskiego i powiem Ci że jestem bardzo zadowolony , nie czuje że ciągnę przyczepę nawet na nie równej drodze , ma resor i amorek super to wszystko tłumi , światła ledy bez wyciąganej belki duża wygoda . Może nie jest tania ale to zakup na lata . Osprzęt zamawiasz płozy lub rolki co pasuje , podest bardzo przydatny , nie wiem jak ludzie skaczą po samych profilach toć to można nogi połamać , pewnie nie Jeden się skąpał
Załączone pliki
- szydłoś, thug i McForest lubią to
#691 ONLINE
Napisano 08 wrzesień 2020 - 00:28
Przyczepy cemermana to nieporozumienie.
Mnie odrzuciła kwota, po pierwszym telefonie dałem sobie spokój. @pawlo29 - poszedłem twoją drogą, za tydzień odbieram drugą przyczepę od nich. Mam nadzieję, że będzie OK jak poprzednia.
Użytkownik psulek edytował ten post 08 wrzesień 2020 - 00:30
- McForest i pawlo29 lubią to
#692 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2020 - 05:54
Kupiłeś trzecią przyczepę , ja już drugiej takiej bym nie kupił jak by była do luftu ta pierwsza . Kupiłem do Suskiego i powiem Ci że jestem bardzo zadowolony , nie czuje że ciągnę przyczepę nawet na nie równej drodze , ma resor i amorek super to wszystko tłumi , światła ledy bez wyciąganej belki duża wygoda . Może nie jest tania ale to zakup na lata . Osprzęt zamawiasz płozy lub rolki co pasuje , podest bardzo przydatny , nie wiem jak ludzie skaczą po samych profilach toć to można nogi połamać , pewnie nie Jeden się skąpał
Kupiłem bo była w komplecie z łodzią . Nie miałem wyjścia. Co do Suskiego to potwierdzam nie ma lepszych przyczep z rodzimej produkcji.
#693 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2020 - 16:46
#694 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2020 - 17:14
Jak byś przeczytał parę postów wcześniej to byś wiedział że kupiłem Nową łódkę , czas mojego oczekiwania wynosił 3 miesiące ,a jeśli chodzi o wózek był pożyczony.Łódka bardzo fajna , ale jak kupiłeś od kogoś to byłeś pod murem z tą przyczepą a kolejka długa , mówię o nowej łódce a termin odbioru nie znany . Ja teraz planowałem kupić 400 WL , ale mam zonga bo tam jest silnik z długą stopą a ja miesiąc temu kupiłem nowy silnik z krótką stopą , kuziwa to jest tak jak nie przemyśli się zakupów
#695 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2020 - 17:17
Myślę że jeśli zadzwonisz do P. Marcina i zmienisz teraz swoją decyzję na 410 to sądzę że nie będzie problemu.
#696 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2020 - 19:29
#697 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2020 - 04:30
Pomyśl nad 410 , wtedy silnik ci zostanie .
#698 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2020 - 11:49
Witam.
Przymierzam się do zmiany silnika dziobowego z Motor Guide X 5 na Garmin Force. Czy ktoś już montował w/w silnik do Sempra 440 xt?
Czy technicznie jest dość miejsca do montażu tego silnika?
Niestety producent łódki nie odbiera telefonu
#699 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2020 - 19:37
Witam.
Przymierzam się do zmiany silnika dziobowego z Motor Guide X 5 na Garmin Force. Czy ktoś już montował w/w silnik do Sempra 440 xt?
Czy technicznie jest dość miejsca do montażu tego silnika?
Niestety producent łódki nie odbiera telefonu
Też jestem ciekaw. Jak założysz to daj znać czy się udało. Dzięki z góry.
#700 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2020 - 20:24
Też jestem ciekaw. Jak założysz to daj znać czy się udało. Dzięki z góry.
Rozmawiałem z producentem łódki. Technicznie nie będzie problemu żeby go zamontować , ale mi odradził, Według Marcina 80 lbs to zbyteczna moc do Sempra 440 xt
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych