Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Łodzie Semper

semper 500 nowy model łódź wędkarska

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1347 odpowiedzi w tym temacie

#801 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 486 postów
  • LokalizacjaPCT
  • Imię:intruz

Napisano 30 listopad 2020 - 18:49

A jak!😁 Multiki na prawą rękę mam,w Polsce ciężko z dostępnością,gdzieś tam zamawiam po świecie kręcioły🙈🙈

#802 OFFLINE   Mikeyy

Mikeyy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 65 postów

Napisano 11 grudzień 2020 - 18:07

Witam! Czy w ostatnim czasie ktoś zamawiał łódź u producenta?

#803 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 984 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 15 grudzień 2020 - 00:42

Teraz termin na wrzesień , ale znając poślizgi co do terminowości zrobionej łódki , prędzej zobaczymy lód na wodzie niż łódkę w 2021

#804 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów
  • Lokalizacjaokolice Wrocławia
  • Imię:Janusz

Napisano 15 grudzień 2020 - 17:17

Teraz termin na wrzesień , ale znając poślizgi co do terminowości zrobionej łódki , prędzej zobaczymy lód na wodzie niż łódkę w 2021

To jest informacja z grudnia? Na początku października, był połowa lutego.

#805 OFFLINE   pio76

pio76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 373 postów
  • LokalizacjaChełm
  • Imię:Piotr

Napisano 15 grudzień 2020 - 17:32

To chyba zamawiają ludzie...Ja pytałem w poł. XI to termin był poł. V...

#806 OFFLINE   Mikeyy

Mikeyy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 65 postów

Napisano 15 grudzień 2020 - 20:07

Pewnie zależy też na jaki model- ja zostałem zapewniony, że łódkę odbiorę w lipcu.

Użytkownik Mikeyy edytował ten post 15 grudzień 2020 - 20:07

#807 OFFLINE   McForest

McForest

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 9 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Rafał

Napisano 15 grudzień 2020 - 22:23

jakby co mam swoją na sprzedaż. Chce teraz popróbować riverfoxa :)

#808 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów

Napisano 15 grudzień 2020 - 22:54

jakby co mam swoją na sprzedaż. Chce teraz popróbować riverfoxa :)

To może na olx - coś się tam pusto zrobiło ;)

• McForest lubi to

#809 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 984 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 15 grudzień 2020 - 23:40

Dzwoniłem w poniedziałek i pytałem o Semper 400 WL i 410 i termin na wrzesień . Wychodzi na to że w lato popływam na obecnej łódce , bo tu nic nie jest pewne .

#810 OFFLINE   AdamCh

AdamCh

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 906 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Adam

Napisano 16 grudzień 2020 - 09:50

Optymiści. Czytacie ten wątek i wierzycie, że to akurat Was producent potraktuje wyjątkowo i dotrzyma terminu? Na wszystko co mówi producent bierzcie sporą poprawkę. Jak samą łódź chwalę, tak podejście do Klienta jest beznadziejne...

#811 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1176 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 16 grudzień 2020 - 10:06

Optymiści. Czytacie ten wątek i wierzycie, że to akurat Was producent potraktuje wyjątkowo i dotrzyma terminu? Na wszystko co mówi producent bierzcie sporą poprawkę. Jak samą łódź chwalę, tak podejście do Klienta jest beznadziejne...

Kupujący pewnie musi dać zaliczkę na łódkę i czeka do terminu odbioru.

Producent zapewne da jakiś kwit na pobraną kasę i koniec. W razie rezygnacji tracimy kasę. OK .Termin odbioru penie będzie przesunięty o jakiś czas -czy my mamy jakiś rabat co do ceny ,może jakieś gratisy z tego powodu  ? Czy taki producent zechciałby spisać umowę wiążącą obydwie  strony ? 

Użytkownik M a r a s edytował ten post 16 grudzień 2020 - 10:06

• McForest lubi to

#812 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów

Napisano 16 grudzień 2020 - 10:13

Kupujący pewnie musi dać zaliczkę na łódkę i czeka do terminu odbioru.

Producent zapewne da jakiś kwit na pobraną kasę i koniec. W razie rezygnacji tracimy kasę. OK .Termin odbioru penie będzie przesunięty o jakiś czas -czy my mamy jakiś rabat co do ceny ,może jakieś gratisy z tego powodu  ? Czy taki producent zechciałby spisać umowę wiążącą obydwie  strony ? 

Każdy kto zamawiał wie jak jest, a jaki cel i sens mają powyższe stwierdzenia?

Przelałem zaliczkę, nie dostałem kwitu i nie jest mi potrzebny. Po przeczytaniu wątku nie liczę na rabat. Umowę? :rolleyes: Nawet nie pytałem.

Użytkownik Tapirro edytował ten post 16 grudzień 2020 - 10:33

#813 OFFLINE   IntruZ9

IntruZ9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 486 postów
  • LokalizacjaPCT
  • Imię:intruz

Napisano 16 grudzień 2020 - 10:16

Pewnie to,że łajby są spoko ale sam człwiek je produkujący już nie jest spoko.
Moim zdaniem to dobra przestroga,bo dla mnie słowo jest droższe od pieniędzy,sam stałem przed takim wyborem,czytając to forum zrezygnowałem z zakupu sempera,takich jak ja pewnie jest wielu

#814 OFFLINE   AdamCh

AdamCh

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 906 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 16 grudzień 2020 - 10:39

Ja napiszę tak, łódź z drugiej ręki bym kupił ;)

Od producenta już nie, nie po tym co przeszedłem ze swoją łodzią...

#815 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów

Napisano 16 grudzień 2020 - 10:51

Ja napiszę tak, łódź z drugiej ręki bym kupił ;)

Od producenta już nie, nie po tym co przeszedłem ze swoją łodzią...

Ja też bym kupił ale:

Kosztuje tyle co nowa. Ktoś kto kupił używkę w cenie nowej i popływał 1-2 lata, też nie sprzeda taniej, bo przecież skoro za używkę zapłacił jak za  nową, a on też używał krótko i jest jak nowa, to nie spuści. I taki schemat będzie się powtarzał, bo nikt nie chce być frajerem i sprzedać taniej niż inni. W ten sposób łódź 15letnia nadal będzie w cenie nowej. :doh:

Dodatkowo w pakiecie dostajesz wyposażenie spalinowe i elektroniczne w cenie nowego lub prawie nowego. :clappinghands: :doh:

Taki Semper to samograj :D

• bassy lubi to

#816 ONLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 16 grudzień 2020 - 10:52

Ostatnio rozmawiałem kilka razy z P. Marcinem, nigdy za pierwszym razem się nie dodzwoniłem, ale zawsze oddzwaniał i poświęcał mi więcej czasu niż ja sam na to chciałem, sam proponował rozwiązania, doradzał, byłem miło zaskoczony. Zwróćcie uwagę, że na stronie widnieje : w kwesti wyboru łodzi proszę dzwonić na nr tel xxxx - nr do właściciela" i to tylko on z każdym z osobna rozmawia o łodziach, nie ma sekretarki czy kilku ludzi, którzy siedzą pod telefonem i odbierają połączenia, znajomy był ostatnio u niego, to mówił z jakimi pytaniami ludzie dzwonią i powiem Wam szczerze, że podziwiam go, że dalej sam rozmawia z ludźmi, bo pytania w stylu, a czemu ta bakista tu, a nie tam, a czemu tak, a nie tak, no kur tak zaprojektował łódź i takie sprzedaje. Mimo, że mój termin 4 lata temu przesunął się 1,5 tygodnia, to myślę, że zmieniając łódź pojadę i tak do Iławy. 

• mercoss lubi to

#817 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów

Napisano 16 grudzień 2020 - 11:50

Ostatnio rozmawiałem kilka razy z P. Marcinem, nigdy za pierwszym razem się nie dodzwoniłem, ale zawsze oddzwaniał i poświęcał mi więcej czasu niż ja sam na to chciałem, sam proponował rozwiązania, doradzał, byłem miło zaskoczony. Zwróćcie uwagę, że na stronie widnieje : w kwesti wyboru łodzi proszę dzwonić na nr tel xxxx - nr do właściciela" i to tylko on z każdym z osobna rozmawia o łodziach, nie ma sekretarki czy kilku ludzi, którzy siedzą pod telefonem i odbierają połączenia, znajomy był ostatnio u niego, to mówił z jakimi pytaniami ludzie dzwonią i powiem Wam szczerze, że podziwiam go, że dalej sam rozmawia z ludźmi, bo pytania w stylu, a czemu ta bakista tu, a nie tam, a czemu tak, a nie tak, no kur tak zaprojektował łódź i takie sprzedaje. Mimo, że mój termin 4 lata temu przesunął się 1,5 tygodnia, to myślę, że zmieniając łódź pojadę i tak do Iławy. 

Zgadza się, w kontakcie telefonicznym (jak już się połączysz) jest rzeczowy i życzliwy.

#818 ONLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 16 grudzień 2020 - 14:55

Zgadza się, w kontakcie telefonicznym (jak już się połączysz) jest rzeczowy i życzliwy.

Dlatego postanowiłem napisać swój komentarz, bo widzę, że każdy tak narzeka, a zapominacie o tym, że robi bardzo dobre łodzie, termin długi ? Zamów i sprzedaj swoją łódkę później niż zamierzałeś. Ciekawe ile osób dzwoniło z pytaniami, na które sobie podczas rozmowy sami odpowiadają, a jak dzwoni tak z kilkanaście-kilkadziesiąt osób w trakcie dnia, to przeciąga się to na następny dzień i tak w kółko. Nie mam żadnych korzyści pisząc ten komentarz, jeśli ktoś będzie coś podejrzewał :) 

• mercoss lubi to

#819 OFFLINE   AdamCh

AdamCh

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 906 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 16 grudzień 2020 - 15:23

Narzekanie nie bierze się "z dupy"
Nie chodzi tu tylko i wyłącznie o kontakt z Klientem czy przeciąganie terminu (co i tak według mnie nie powinno mieć miejsca) niech sobie termin będzie długi, nawet dwa lata ale termin to termin.
Wiele osób już pisało, że miało inne problemy, a to niezgodności z tym co się zamówiło albo jakieś niedoróbki...
Ja po "naprawie" dostałem takich chłam, że szkoda gadać. Dla przykładu napiszę. Ktoś u Pana Marcina ściągał listwę odbojową, jak ją zakładał, to poprzykręcał ją za długimi wkrętami do drewna i wystawały z listwy. Żeby nie było, były wkręcone od dołu więc końce śrub wystawały w widocznym miejscu i łatwo można było się o to pochlastać! Pękniecie pawęży tak mi naprawiono, że pękła po pierwszym pływaniu 😊 solidna firma...
Właśnie przez to, że ludzie boją się napisać jak jest dopuszczamy na rynku taki chłam w "usługach"
Wielu kolegom polecałem tą łódź (440) i tą firmę. Po mioch przejściach i kolegów nie polecam jej nikomu.
Jak ktoś trafił dobrze, niech się cieszy, w mojej opini miał fart 😊

Użytkownik chojny83 edytował ten post 16 grudzień 2020 - 15:25

• elpojo, Biesan i M a r a s lubią to

#820 ONLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 16 grudzień 2020 - 18:29

No to chyba, że chodzi o takie grube tematy jak napisałeś, to rzeczywiście firma wypada na prawie 0, ja napisałem głównie o kontakcie, rozmowach, poradach, jak ktoś tam pisało olewaniu klienta itp. Na całe szczęście nie miałem czegoś takiego o czym napisałeś i takie tematy jak mówisz trzeba nagłaśniać. A jak zakończyła się Twoja naprawa lub innych ludzi ? 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych