Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Łodzie Semper

semper 500 nowy model łódź wędkarska

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1347 odpowiedzi w tym temacie

#941 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 21 kwiecień 2021 - 12:48

No ja przepłacając za nią liczyłem po cichu , że będzie zrobiona lepiej niż dla "Kowalskiego" gdyż idzie na sklep w oficjalną sprzedaż. A tu du.a

#942 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów
  • Lokalizacjaokolice Wrocławia
  • Imię:Janusz

Napisano 21 kwiecień 2021 - 12:54

Już o tym wcześniej pisałem.

Gdybym przed zakupem swojej łodzi słyszałbym jakieś negatywne opinie o tej łódce to z pewnością bym jej nie kupił.

Niestety w tamtym czasie nic takiego do mnie nie dotarło.

Dziwię się natomiast osobom, które w tym czasie kupują te łodzie.

Nie wiem na co liczą, że może w moim przypadku się uda i będzie wszystko w porządku?

Taki chyba z nas naród, trochę jak z samochodami.

Szukamy jak najtańszych w idealnym stanie a potem się dziwimy, że tyle rzeczy trzeba zrobić albo poskładany z dwóch.

Przecież sprzedający głupcem nie jest i wie, że jak ma igłę samochód to nie sprzeda go w tych najniższych pieniądzach.

Niby po co, jak może na nim więcej zarobić, sprzedawca jakiś dobroduszny? ;)

Tylko ta łódka, na polskie warunki i ceny polskich łódek, to nie tani golf zrobiony z dwóch, tylko samochód klasy wyższej, nowy i w cenie klasy wyższej. Opinie, pomijając terminy, ma wręcz entuzjastyczne. Nie licząc pojedynczych przypadków, np. Twojego.

#943 OFFLINE   AdamCh

AdamCh

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 906 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Adam

Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:04

Janusz, zapewniam Cie, że o większości niedoróbek nie wiesz.

Niestety nikt nie chce o tym pisać.

A przykład samochodów podałem tak dla przykładu, tzn., wiemy, że coś może być nie tak, a jednak się łudzimy.

Nigdzie nie pisałem, że to tanie łódki ;)

Nawet uważam, że gdyby producent podciągnął kilka spraw (kontakt z Klientem, terminowość i liczne niedoróbki) to mógłby równać się z np. Foxem.

Łódka jako produkt (440Xt) jest bardzo dobrą łódką, pisałem o tym wcześniej.

#944 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:04

Widocznie za głęboko łeb wsadziłem z ciekawości i niepotrzebnie odkręciłem spust wody z międzyskorup. Żałuję też , że zobaczyłem pająki. Gdyby nie to, to dalej piałbym ze szczęścia. A tak znowu jestem w lesie. Ze względu na to , że semper400 ma wysoką pawęż zmieniłem też zamówienie u kolegi Cabage na silnik. ( miałem zamówiony krótki z odbiorem w maju) Teraz skazany jestem na szukanie łodzi z pawężą L bo już nie chcę chłopu d..py zawracać i kolejny raz zmieniać zamówienia , bo mnie pogoni.
Doradźcie co kupić ok.4m bo mnie już krew zalewa.

#945 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów

Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:05

Janusz, zapewniam Cie, że o większości niedoróbek nie wiesz.

Niestety nikt nie chce o tym pisać.

Właśnie <_<

binio1111, kup coś za 3tys, do tego silnik za 1500 z 5km, zamów aluminium, za rok będziesz je miał, a tamto sprzedasz.

Użytkownik Tapirro edytował ten post 21 kwiecień 2021 - 13:09

#946 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1374 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:19

Widocznie za głęboko łeb wsadziłem z ciekawości i niepotrzebnie odkręciłem spust wody z międzyskorup. Żałuję też , że zobaczyłem pająki. Gdyby nie to, to dalej piałbym ze szczęścia. A tak znowu jestem w lesie. Ze względu na to , że semper400 ma wysoką pawęż zmieniłem też zamówienie u kolegi Cabage na silnik. ( miałem zamówiony krótki z odbiorem w maju) Teraz skazany jestem na szukanie łodzi z pawężą L bo już nie chcę chłopu d..py zawracać i kolejny raz zmieniać zamówienia , bo mnie pogoni.
Doradźcie co kupić ok.4m bo mnie już krew zalewa.

Pogadaj że zbyszkiem z eurołodzie,przemiły gość.

#947 OFFLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1973 postów
  • LokalizacjaNYC
  • Imię:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:52

https://www.olx.pl/d...html#afffe4d6ac

ale chyba lepiej nic nie skrobać bo może coś w ręku zostać ...

#948 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1176 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 21 kwiecień 2021 - 15:14

Ciekawe czy ten Semper poleci do producenta na reklamację czy też może komuś go opchną ?

#949 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 21 kwiecień 2021 - 15:27

Ciekawe czy ten Semper poleci do producenta na reklamację czy też może komuś go opchną ?

Wystawili na OLX zapewne w celu innym nież reklamacja.

#950 OFFLINE   GrzesM

GrzesM

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 408 postów
  • LokalizacjaKatowice
  • Imię:Grzegorz

Napisano 21 kwiecień 2021 - 15:36

🤔 Jeleń pilnie poszukiwany

#951 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 21 kwiecień 2021 - 15:58

Dla mnie jest to : świadome wprowadzanie na rynek towaru zagrażającego życiu użytkownika.
To nie jest jakaś garażowa lepianka tylko certyfikowana łódź. To powinno zobowiązywać ( niestety nie w tym kraju) .

Użytkownik binio1111 edytował ten post 21 kwiecień 2021 - 16:02

#952 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15676 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:04

Przeczytałem wiele tematów o łódkach i gdybym kupował to alu albo w jednej skorupie. Najwięcej problemów te dwupłaszczowe sprawiają. Mylę się?

• marcinspin lubi to

#953 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1374 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:09

Przeczytałem wiele tematów o łódkach i gdybym kupował to alu albo w jednej skorupie. Najwięcej problemów te dwupłaszczowe sprawiają. Mylę się?

Andrzej jak ktoś odp... kaszanę to nie ma reguły taka czy taka... Na w/w przykładzie widać jak ktoś podszedł do roboty i jak dba o jakość i klienta 😁

Użytkownik Sławek77 edytował ten post 21 kwiecień 2021 - 16:09

#954 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:11

Dla mnie jest to : świadome wprowadzanie na rynek towaru zagrażającego życiu użytkownika.
To nie jest jakaś garażowa lepianka tylko certyfikowana łódź. To powinno zobowiązywać ( niestety nie w tym kraju) .

Ten certyfikat należało by temu partaczowi odebrać dożywotnio !!!

Widziałem już różne ''kwiatki'' na naszym rynku ale to badziewie przechodzi samego siebie....

#955 OFFLINE   GrzesM

GrzesM

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 408 postów
  • LokalizacjaKatowice
  • Imię:Grzegorz

Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:15

Tylko w jaki sposób chcesz mu ten certyfikat cofnąć? Myślę że najpierw musiało by dojść do jakiejś tragedii.

#956 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1176 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:22

Tylko w jaki sposób chcesz mu ten certyfikat cofnąć? Myślę że najpierw musiało by dojść do jakiejś tragedii.

Dokładnie tak. 

Tu organ wydający papier dla producenta powinien określić powiedzmy okres dwóch lat i wyrywkowo sprawdzać jego produkty bez uprzedzenia.

Co do łodzi to są też dobrze zrobione dwupłaszczowe i nie ma reklamacji i spinki z producentem.

Gdyby alu były tańsze to bez dwóch zdań łódka prawie na dożywocie.

A pamiętacie jednoskorupowego Woźniaka ,szkoda ,że już jej nie ma w ofercie.

#957 OFFLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • Lokalizacjawlkp.
  • Imię:Darek

Napisano 21 kwiecień 2021 - 17:28

Brak szczelności połączenia bakist (od środka) z kadłubem. Pająki już wyszły(słabo widać w aparacie- na żywo lepiej). No i dobrze , że padało po zakupie. Po 3 dniach opadów wylałem z między skorup 7litrów wody. Jak na kondensat to chyba za dużo.😉. Jak przyświeciło słoneczko bez problemu złazi listwa odbojowa ( co będzie latem przy +30 ?). Zakończenia listwy nie są niczym przykręcone. Napchane jakiegoś (chyba) silikonu szarego i na to wciśnięta końcówka. Jak się lekko pociągnie to spadnie.
Gdyby nie padało to bym zaczął dłubać po swojemu i już bym nie zwrócił. Szczęście od Boga , że padało. Jak zlałem wodę zacząłem bardziej dokładnie oglądać i się zdziwiłem.

Znam wiele przypadków, gdzie markowy dobry i solidny produktu zniżył loty do poziomu nieakceptowalnego. Z czasem całe firmy i marki znikały z rynku. Jeśli nie ma mocy przerobowych, a zamówień na rok do przodu i nic się z tymi mocami nie robi aby to poprawić tylko przytula $$$ i drepcze w miejscu, to musi jakość polecieć na łeb na szyję. Dopóki będzie obecny stan trwał czyli będzie klient i zamówienia na rok do przodu nie liczcie, że coś się zmieni. Na poprawę jakości ma wpływ kilka podstawowych czynników. Tu żaden z nich na razie nie występuje, więc dobrze sprawdzajcie co odbieracie. Na podstawie tych zdjęć poczułem się jakby to jakiś kraj trzeciego świata produkował. W głębokim PRL-u podobne kwiatki były. Ale wtedy nic nie było więc brali wszyscy co było i to bez marudzenia i wybrzydzania. Jednak trochę lat upłynęło i co nieco się zmieniło podobno u nas :)

#958 OFFLINE   lopez77m

lopez77m

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 238 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 21 kwiecień 2021 - 18:33

Ja wiem że towar jest wart tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić ale:

19000pln za tego sempera 400wl z  przyczepa suskiego to przegięcie, za 20-22 tyś można kupić fajne alu z przyczepą.

Nawet gdyby ten semper był perfekcyjnie wykonany, to 14000pln za niego jest zbyt wysoką kwotą w porównaniu do tego co można za to kupić.

#959 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów

Napisano 21 kwiecień 2021 - 18:51

Ja wiem że towar jest wart tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić ale:
19000pln za tego sempera 400wl z  przyczepa suskiego to przegięcie, za 20-22 tyś można kupić fajne alu z przyczepą.
 Nawet gdyby ten semper był perfekcyjnie wykonany, to 14000pln za niego jest zbyt wysoką kwotą w porównaniu do tego co można za to kupić.

Nie kupisz porównywalnej Łodzi, z taką organizacją wnętrza, bez bakist po bokach. Nie każdy musi chcieć aluminium. Ktoś może nawet woleć droższy laminat niż aluminium.

#960 OFFLINE   JMC ADVENTURE

JMC ADVENTURE

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 21 kwiecień 2021 - 19:24

Wrzucę lepsze foty z kompa później.
Ogólnie. Wielce prawdopodobny Brak szczelności połączenia bakist (od środka) z kadłubem. Pająki już wyszły(słabo widać w aparacie- na żywo lepiej). No i dobrze , że padało po zakupie. Po 3 dniach opadów wylałem z między skorup 7litrów wody. Jak na kondensat to chyba za dużo.. Jak przyświeciło słoneczko bez problemu złazi listwa odbojowa ( co będzie latem przy +30 ?). Zakończenia listwy nie są niczym przykręcone. Napchane jakiegoś (chyba) silikonu szarego i na to wciśnięta końcówka. Jak się lekko pociągnie to spadnie.
Gdyby nie padało to bym zaczął dłubać po swojemu i już bym nie zwrócił. Szczęście od Boga , że padało. Jak zlałem wodę zacząłem bardziej dokładnie oglądać i się zdziwiłem.

Dobra ten ten post ze zdjęciami obalił mnie, nie wyobrażałem sobie, że można tak robić łodzie. Zgodnie z deklaracją zgodności CE, łódki do 6m muszą być niezatapialne, ale przecież ten wytwór polskiego rękodzieła idzie na dno po pierwszym kontakcie z odrzańską lub wiślaną główką. Pozostałym użytkownikom Sempera radzę zrobić podobną inspekcję - czyli włożyć głowę do bakist i sprawdzić jak to wygląda, ręki nie wkładać może boleć. Masakra

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych