Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

FILMY WĘDKARSKIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6544 odpowiedzi w tym temacie

#5681 OFFLINE   Byniek

Byniek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 241 postów
  • LokalizacjaWyszków
  • Imię:Zbigniew
  • Nazwisko:Kołczyk

Napisano 30 styczeń 2021 - 04:17

Super wyprawa, wspaniały film, dzięki Janku. Ukłony dla małżonki, pilnuj tego skarbu.

pozdrawiam byniek

• wujek lubi to

#5682 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5884 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 30 styczeń 2021 - 10:27

Super wyprawa, wspaniały film, dzięki Janku. Ukłony dla małżonki, pilnuj tego skarbu.

pozdrawiam byniek

Dzięki :). Pilnuję od 16 lat i zamierzam dalej. Już sama mnie ciagnie żeby gdzieś pojechać. Ja się bardziej bronię ze względu na trudności w podróżowaniu  :D

• Byniek lubi to

#5683 OFFLINE   MarCinFin

MarCinFin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 846 postów
  • LokalizacjaTurku (FIN)
  • Imię:Marcin

Napisano 30 styczeń 2021 - 10:41

@wujek mieliście super wyprawę, gratuluję, super inspiracją na wakacje, pozdrawiam, Marcin

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
  • wujek lubi to

#5684 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5884 postów

Napisano 30 styczeń 2021 - 13:36

@wujek mieliście super wyprawę, gratuluję, super inspiracją na wakacje, pozdrawiam, Marcin

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Dzięki :). Wakacje na Andamanach można sobie bez problemu zorganizować samemu. Gorzej z łowieniem bo trzeba mieć ekipę zeby wynajem łodzi wyszedł sensownie cenowo.
  • MarCinFin lubi to

#5685 OFFLINE   Marcin Goralewski

Marcin Goralewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 735 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Nazwisko:Goralewski

Napisano 01 luty 2021 - 12:42

Starałem się skracać film jak moglem a i tak wyszło prawie pół godziny.

ale po co skracałeś?! :) 

m. 

• wujek lubi to

#5686 OFFLINE   Marcin Goralewski

Marcin Goralewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 735 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 luty 2021 - 12:48

Był styczeń, luty, marzec i... maj. Jest i kwiecień ;) #wędkarskikalendarz

#5687 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5884 postów

Napisano 01 luty 2021 - 15:54

ale po co skracałeś?! :) 
m.

Uważam ze film nie powinien być dłuższy niż 25min bo zaczyna nurzyć.
  • fladra lubi to

#5688 OFFLINE   Marcin Goralewski

Marcin Goralewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 735 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 luty 2021 - 16:22

eeee, zimą w lockdownie :) 

• wujek lubi to

#5689 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 717 postów
  • LokalizacjaSwarzędz
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:"kazik"

Napisano 01 luty 2021 - 16:33

Tak jest ale tyczy się to gościa co chodzi z wędką i gada do kamery.

• wujek i Sadek8 lubią to

#5690 OFFLINE   hm62

hm62

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 893 postów
  • LokalizacjaIńsko
  • Imię:Tomasz

Napisano 01 luty 2021 - 16:42

#5691 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5884 postów

Napisano 01 luty 2021 - 17:23

Tak jest ale tyczy się to gościa co chodzi z wędką i gada do kamery.

Ok, następny będzie dwuczęściowy po 25 min :)

Użytkownik wujek edytował ten post 01 luty 2021 - 17:24

• Marcin Goralewski i karkoszek lubią to

#5692 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 717 postów
  • LokalizacjaSwarzędz

Napisano 01 luty 2021 - 17:50

Po statystykach wyświetleń powiem Ci że znakomita część "wędkarzy" bo w takim środowisku się obracamy wybierze gościa właśnie chodzącego i gadającego do kamery który porusza się w koło komina. Nie wiem skąd się bierze ten brak zainteresowania podróżą (bo w końcu ryby to tylko dodatek) przygodą.... Nie potrafię sobie na to odpowiedzieć, siedzieliśmy ostatnio z Darkiem Małyszem i dyskutowaliśmy właśnie na ten temat. Myślę że nie chodzi tu o kasę...

Rób filmy dla siebie, nie patrz na innych  :D 

• wujek i golenia lubią to

#5693 ONLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 367 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Bartek

Napisano 01 luty 2021 - 20:34

Po statystykach wyświetleń powiem Ci że znakomita część "wędkarzy" bo w takim środowisku się obracamy wybierze gościa właśnie chodzącego i gadającego do kamery który porusza się w koło komina. Nie wiem skąd się bierze ten brak zainteresowania podróżą (bo w końcu ryby to tylko dodatek) przygodą.... Nie potrafię sobie na to odpowiedzieć, siedzieliśmy ostatnio z Darkiem Małyszem i dyskutowaliśmy właśnie na ten temat. Myślę że nie chodzi tu o kasę...
Rób filmy dla siebie, nie patrz na innych :D

Moim zdaniem, brak zainteresowania podróżą(wędkarską,), dotyczy ludzi, którzy nigdy nie łowili za granicą, a szczególnie w tropikach, a takich ogromna większość. Łowienie szczupaków w Szwecji, jeszcze ktoś obejrzy, bo łatwiej i taniej wyjechać, a i w Polsce są(jeszcze gdzieś)szczupaki. Ale już taka wyprawa na Andamany, to nieosiągalny kosmos dla większości wędkarzy i stąd brak zainteresowania.
Super przygoda Janek i świetny film, zdrowo zazdraszczam!

Użytkownik drakmen edytował ten post 01 luty 2021 - 20:40

• wujek lubi to

#5694 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 717 postów
  • LokalizacjaSwarzędz

Napisano 01 luty 2021 - 21:52

Właśnie przez takie myślenie to robi się nieosiągalny kosmos, mój kolega pracuje na budowie nie zarabia kokosów a na Alasce już był, zbierał 4 lata, teraz zbiera na Tajmienie - można?

#5695 ONLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 367 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Bartek

Napisano 01 luty 2021 - 22:05

Właśnie przez takie myślenie to robi się nieosiągalny kosmos, mój kolega pracuje na budowie nie zarabia kokosów a na Alasce już był, zbierał 4 lata, teraz zbiera na Tajmienie - można?

Tu się w 100% z Tobą zgadzam. Nie trzeba zarabiać kokosów. Dla upartego, wszystko jest możliwe, ale nie każdy ma ochotę i samozaparcie zbierać kilka lat na dwutygodniowy wyjazd.
Mi z cieplejszych miejsc udało się pomoczyć kija na Florydzie i w Australii, choć wcale nie były, to wyjazdy wędkarskie. Pewnie dlatego chętnie oglądam, tego typu filmy, jak Janka, z gorących miejsc.
  • wujek, Robert Dorado i Piotr Gołąb lubią to

#5696 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5884 postów

Napisano 02 luty 2021 - 08:23

Rób filmy dla siebie, nie patrz na innych  :D

Myślę że dużo osób zwyczajnie nie jest zainteresowanych z różnych względów podróżowaniem, a jak sami nie są to tym bardziej nie interesują ich podróże innych. Miałem kolegę w pracy który chyba nigdy nie był za granicą, uważał to chyba za przejaw jakiejś fanaberii. Miał swoją działkę i cały wolny czas na niej siedział. Nie oceniam, widać taki charakter, ale ja bym tak nie potrafił. Z drugiej strony większość moich znajomych mimo że nie wędkują są zainteresowani gdzie byłem i co planuję. Wiedzą że jadę tam nie tylko na ryby. 

Robert, filmy robię dla siebie, ale fajnie jak ktoś obejrzy i też mu się podoba. Gdybym robił wyłącznie dla siebie to nie publikowałbym filmów na youtubie :). Prawda jest jednak taka że głównie kieruję je do wędkarza zagranicznego, oni są jednak bardziej zainteresowani tematem i często dostaję pytania od kolegów z zagranicy. Film z Ugandy obecnie ma po 500-600 wyświetleń/48h więc zainteresowanie widać jest.

Mam nagrany z Andamanów drugi film ponad 40min, ale on jest tylko dla uczestników wyprawy.

Moim zdaniem, brak zainteresowania podróżą(wędkarską,), dotyczy ludzi, którzy nigdy nie łowili za granicą, a szczególnie w tropikach, a takich ogromna większość. Łowienie szczupaków w Szwecji, jeszcze ktoś obejrzy, bo łatwiej i taniej wyjechać, a i w Polsce są(jeszcze gdzieś)szczupaki. Ale już taka wyprawa na Andamany, to nieosiągalny kosmos dla większości wędkarzy i stąd brak zainteresowania.
Super przygoda Janek i świetny film, zdrowo zazdraszczam!

Na pewno masz rację. Kwestia finansowa często jest barierą nie do przełamania, często psychiczną. Wiem bo też tak miałem, pojechałem raz i przestałem liczyć pieniądze. 

Cieszę się że film Ci się spodobał :)

To właśnie jest przykład tego o czym pisałem wyżej. Jak ktoś przełamie barierę psychiczną i czegoś bardzo chce to pojedzie. Szanuję takich ludzi.

#5697 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 717 postów
  • LokalizacjaSwarzędz

Napisano 02 luty 2021 - 10:26

Powinienem napisać "pod Siebie" a tak w ogóle to trzeba jeździć, nie ważne czy blisko czy daleko :)

#5698 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5884 postów

Napisano 02 luty 2021 - 11:10

Powinienem napisać "pod Siebie" a tak w ogóle to trzeba jeździć, nie ważne czy blisko czy daleko :)

Nagrywam "pod siebie"  :)

Użytkownik wujek edytował ten post 02 luty 2021 - 11:11

#5699 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 02 luty 2021 - 11:27

A mnie za to interesują niemal wyłączanie filmy z dalekich łowisk.
No bo czego miałbym się dowiedzieć od naszych yt-berów, często bardzo przeciętnych wędkarzy (co widać po obchodzeniu się z rybą), jak złowić bolenia w rzece? :)

Koszt tez nie jest aż tak jednoznaczny. Pierwszy swój wyjazd nad Ebro zaraz po studiach zorganizowałem za jakieś 2,7-2,8 tys. PLN. 10 dni łowienia i impreza w Barcelonie. Oj wystarczyło czasu, wpadło sporo rybek i PB.

Użytkownik korol edytował ten post 02 luty 2021 - 11:32

• eRKa lubi to

#5700 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 717 postów
  • LokalizacjaSwarzędz

Napisano 02 luty 2021 - 13:00

Zaraz nas pogonią :) Co do filmów mam tak samo. A wyjazdy myślę że największą przeszkodą jest bariera językowa która naprawdę nie jest żadną przeszkodą. Uśmiech na twarz, pozytywne nastawienie i w ludzi.

Pamiętam na Paranie (nie znam Hiszpańskiego) podpływam do grupki łodzi na rzece łowiących "bogas" a nie miałem żyłki umiałem powiedzieć Hola Seniores i że żyłka to monofilnamento zrobiłem głupią minę że nie mam i dostałem. Kupa śmiechu i wielu "kolegów" na wodzie ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych