tak, ale gładkich... w sumie to.. nie wiem czemu, bo stał żebrowana zapewnia lepszą przyczepność
Woblery JAZ
#541 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 11:04
#542 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 11:04
Bawiąc się tyle lat tymi zabawkami, nie używam określenia 0,8 mm tylko na drucie 8 lub 9 i tak dalej w górę, bo w dół mnie nie interesują .
#543 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 11:13
tak, ale gładkich... w sumie to.. nie wiem czemu, bo stał żebrowana zapewnia lepszą przyczepność
Może właśnie to też takie skrzywienie w nazewnictwie, bo rozładowałem i załadowałem suwnicą kilkadziesiąt TIR-ów i wagonów z takim "żebrem" i też używało się określenia "żebro 12-32", bo wiesz, że mniejsze średnice to już nie na budowy.
#544 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 11:58
JAcek bez przesady... a strzemiona to z czego będą chłopaki robić??? ino gladka 6-8 mm
#545 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 12:02
1,2cm
Witam mojego" trenera" od spraw technicznych (he eh) nic mi nie mówiłeś ,że pinki hodujesz
Zrób je czerwone,czarne,zielone i kosa
Użytkownik bobesku edytował ten post 13 wrzesień 2013 - 12:04
#546 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 17:32
Ja obstawiam,że to wyrwana ósemka a druty z rozmontowanego aparatu dentystycznego
Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 13 wrzesień 2013 - 18:07
- Dagon i madpaw lubią to
#547 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 17:39
Ja obstawiam,że to wyrwana ósemka a druty z romontowanego aparatu dentystycznego
Złoty ząb, dobre
- madpaw lubi to
#548 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 18:34
Ząb nie ząb.ważne że swoje robi .
#549 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2013 - 18:47
Oczywiście,przecież z takim założeniem stworzony.Można w razie wpadki wciśnać za wybitą na kamienistej opasce "jedynkę" i pobrylować troszkę na salonach
- Krystekwolf lubi to
#550 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 10:32
Oczywiście,przecież z takim założeniem stworzony.Można w razie wpadki wciśnać za wybitą na kamienistej opasce "jedynkę" i pobrylować troszkę na salonach
Właśnie. Łowi i bawi i oto chodzi.
#551 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 08:06
Post w celu sprawdzenia jakości filmu
Krótki filmik do ściągnięcia ze speedy share z pracą new woblera pod bolenia:
Uklejka 7 SDR
http://speedy.sh/C3x...lejka-7-SDR.mp4
Wobler wolno tonący (ok.7gr) w wersji piankowej, aby można było zauważyć delikatne lusterkowanie. Myślę, że spokojnie zejdzie na 3m, ale nie mam pewności czy nie głębiej (nie wymyślam, że zejdzie na 2,75m). Jak na razie ściągany pod same nogi i nie było problemów z zaczepami, bo dobrze odbija się sterem. Przy ostatnim przeciągnięciu widać, jak szybko schodzi. Woda skacze i dlatego nie jest jeszcze klarowna, ale przy tym jesiennym słońcu jest już dobrze, tylko że brakuje pary rąk, bo samemu to ciężko odrobić.
Wydaje mi się, że tylko ta wersja daje oryginalną jakość nagranego obrazu
Tak to wygląda:
- długość - 7cm
- waga - 6,5-7 gr
Użytkownik J A Z edytował ten post 23 październik 2013 - 08:51
- tofik i Mariano Mariano lubią to
#552 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 11:04
Wreszcie coś idealne wagowo na moją rzekę(raczej kanał),i jeszcze w wersji SDR Mam nadzieję że na przyszły sezon produkcja będzie już szła pełną parą
#553 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 11:16
jasne tofik. jeszcze tylko jakies 257 poprawek i będą gotowe
A tak całkiem poważnie to bardzo mi brakowało takiej uklejki SDR
#554 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 11:54
Drogi Mifku, ona właśnie jest już po takich poprawkach . No ja raczej nie z tych, co to w dwa dni wobki robi.
Przecież ja nic nie mówię, ale ten twój/mój wobler cały czas wisi na tablicy korkowej (hmmm... to już chyba 2-3lata ), ale doczekał się już swoich kumpli i będzie na "taśmie produkcyjnej". Po ostatniej I lidze w Słubicach, dostałem propozycję od koleżki zrobienia czegoś pod jego unikatowy wobler. Mogłem go skserować, ale to mi nie pasowało, dlatego przypomniało mi się, że cały czas ten twój świeci u mnie kurzem na tablicy i jest kształtem podobny. Trochę poszperałem i znalazłem wzór piankowy, przerobiłem go i JEST. Testy, testy, testy, stery już są, tylko czasu brak na "prodakszyn". Miał być później wrzucony, ale no dobra:
Bączek 4 (a Ty go Grubcio nazywałeś):
- dł. - 4cm
- 2 x kotwica nr 12
- wersja pływająca 3,5gr
#555 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 12:16
tiaaaaa... jeszcze mi tego brakuje żebyś go moją ksywką nazwał...
#556 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 14:30
jasne tofik. jeszcze tylko jakies 257 poprawek i będą gotowe
To samo miałem napisać.. HEHE
"Jacek placek" już taki jest,osiem lat jednego woblera robi a potem i tak jednak to nie to i będzie następnego przez ćwierć wieku zmieniał.
pozdro ...p.s -dziś Liga Mistrzów ,ale dziś se obejrzymy w TV ...FC Kalosze ŚŁubice
Użytkownik bobesku edytował ten post 23 październik 2013 - 15:51
#557 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 16:04
#558 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 18:49
Uklejka miała być w wersji pływającej (tak jak te kiełbiki, które masz), ale niestety musiałem ździebko ołowiu dodać i teraz (wersja piankowa) jest pływający, ale po lakierach, farbach będzie delikatnie tonął. Tak zostawiam, idzie w ruch, taśma rusza, ale powoli coś będę zmieniał, bo w tak niskim wobku ciężko upchać Pb, żeby to pracowało tak jak teraz. Niedawno wróciłem z nad wody i dowaliłem 6gr Pb - jest moc, jest dobrze, ale to podwieszone, a każdemu niepracującemu woblerowi podwiesisz ołów pod brzuchem i staje się killerem. Dlatego spokojnie trzeba będzie się tym zająć. Gdyby dało się to upchać, to gotowiec miałby ok. 12-13gr, ale domyślam się, że jak skończę na 10gr to już będzie max (przy tej konstrukcji).
Maniek o tym mowa, to jest Jazgarz 7 SDR
Użytkownik J A Z edytował ten post 23 październik 2013 - 19:00
#559 OFFLINE
Napisano 23 październik 2013 - 19:16
Adres do wysylki masz.Kolor silver i "perch" jakbys zmalowal i wysylaj.
#560 OFFLINE
Napisano 25 październik 2013 - 18:27
Maniek - uklejka miała dzisiaj 10gr i jeszcze lepiej pracuje, ale chyba więcej nie da się, choć już w głowie siedzi pewien pomysł, że może, może.
MINNOW CLASSIC 5
Dawno temu przećwiczony, stery przyszły, dzisiaj pozbierany do kupy i... i tak nad wodą dostał inny ster, jak ja to lubię.
- dł. - 5cm
- waga - 3,3gr (pływający)
- głębokość schodzenia - 1-1,5m
Praca drobniutka, szybkie lustereczko, ściągany przez przelew i szybki nurt, siedzi w nim pewnie.
- tofik i Mariano Mariano lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych