Dzięki takie jazie lubią najbardziej.
PRIMANKI -PK-
#321 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2013 - 07:57
#322 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2013 - 20:18
Majstersztyk. Pawle jak zwykle blachy na najwyższym poziomie
Podziękował
Joker zrobi się. Za chwilę podeślę priva.
A tutaj obiecane Aglia 2S, w najbliższym czasie w pierwszej kolejności , dołączą do nich podwójne zeróweczki
Aglia2S.jpg 61,53 KB 166 Ilość pobrań
#323 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2013 - 18:17
Waldku mój pomysł na wymienianą kotwicę jednak przy rozmiarze 00 zawiódł. Próbowałem jeszcze dwóch patentów, ale przy tak drobnym korpusie niebardzo to się sprawdzi. Zrobiłem więc na zwykłych oczkach. Poszukam za chwilę takich mikro kółeczek, jak znajdę to je założę.
aglia00.jpg 112,09 KB 138 Ilość pobrań
#324 ONLINE
Napisano 06 kwiecień 2013 - 19:01
Paweł. Szczerze mówiąc bałem się nieco tego rozwiązania. Jakoś brakowało wiary.
Nie kombinuj, jeśli jeszcze nie zakończyłeś (drutu), to zawieś zwykłe lub z chwościkiem i po zabawie
#325 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2013 - 22:01
Następna seryjka dla kolegów z forum.
Aglia 2P
Aglia 2S
Aglia 2P
Longi 5P Fox Tail :
#326 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2013 - 22:58
Najbardziej w oko wpadły mi dwa ostatnie longi fajne cudeńka..
#327 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2013 - 08:56
Czesć
Byłem z Twoimi obrotówkami nad wodą-są prze kozackie!Musimy pogadać o jakichś jedyneczkach
#328 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2013 - 15:17
Wysłałem info
#329 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2013 - 15:29
Czesć
Byłem z Twoimi obrotówkami nad wodą-są prze kozackie!Musimy pogadać o jakichś jedyneczkach
No to super Jak coś to pisz coś tam się klepnie
#330 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2013 - 12:57
Wreszcie poszerzyłem arsenał o konkretnej wielkości obroty. Jakość wykonania bardzo wysoka, a rozpieszczony jestem po Aszychminach i Magdziarzach
Dzięki za sprawną realizację.
#331 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 06:31
Ja również dziękuję Łe no stawiasz mnie w pierwszych szeregach porównująć do blach Ś.p. Jarosława Magdziarza i M.Aszychmina. Dziękuję jeszcze raz. Mam nadzieję że wczoraj blachy popływały trochę i coś się skusiło Ja jakoś nie przepadam za tłokiem nad wodą więc wczoraj dzień spędziłem w warsztacie coby dokonczyć niedokończone, no i trochę dla oderwania się od pracy, w ogrodzie przy warzywkach. A oto nie warzywne efekty mojej pracy:
Krawaty 2s
Krawaty 2p
Delta 1s i 1p
Aglia 1s
Aglia 1p
Aglia 0s
Trochę żabek i delbanki pstrągowe w dwóch rozmiarach, wszystko karlinkopodobne:
- wildriver lubi to
#332 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 07:03
Ja również dziękuję Łe no stawiasz mnie w pierwszych szeregach porównująć do blach Ś.p. Jarosława Magdziarza i M.Aszychmina. Dziękuję jeszcze raz. Mam nadzieję że wczoraj blachy popływały trochę i coś się skusiło
Dopytujesz, to już odpowiadam
Dopiero wczoraj nimi dłużej połowiłem. 2-ki pracują wyśmienicie i co dla mnie najważniejsze startują natychmiast rzucone pod prąd, a tak łowię pstrągi niemal 90% czasu spędzonego nad wodą. Chyba, że łowisko nie pozwala na takie łowienie. Tak, że Dwójki mają najwyższą rekomendację z mojej strony jeśli chodzi o pracę. O skuteczność też można być więc spokojnym, bo ta już w rękach wędkarza, nie w przynęcie
Rzucałem nimi około 40 min. Efekt, jedno branie, jeden kropek mikrus dwadzieścia parę centymetrów i niespodzianka, całkiem spory szczupak, któremu też twoja blacha się spodobała i odgryzł mi ją z żyłki
Mam tylko zagwozdkę z tymi ciężkimi piątkami, bo nie chcą startować i gasną w równym prowadzeniu. Były na wodzie z kolegą franc, który ganiał wczoraj szczupaki na innej wodzie. Być może to kwestia tego ciężkiego listka.
PS
A stawianie twojej pracy obok wymienionych wcześniej osób jest całkiem na miejscu i nie ma w tym żadnej błazenady z mojej strony. Tym bardziej, że u Marka w domu byłem nie raz i nie jeden litr kawy wypiłem nad jego wanną i jego stołem montażowym. Wspaniały człowiek.
Twoje wykonanie jest perfekcyjne. Kiedy moje woblery będą tak wykonane jak twoje blachy, może też łaska na mnie spłynie
Użytkownik joker edytował ten post 02 maj 2013 - 07:34
#333 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 10:47
Co do piątek to mają dość gruby listek, jednak proporcjonalny do masy całkowitej i rozmiaru. Przysiągłbym że sprawdzałem w korytku i były ok, nawet przy wolnym prowadzeniu bo to sprawdzam ze szczególną uwagą. Ale mogłem coś przeoczyć. Jako że nie zostawiam takich spraw, jeśli chcesz podeśli mi je to obadam co tam im dolega.
A dwójki to uniwersałki trochę. Mi ubiegłej jesieni ładnie sprawdzały się na jeziorkach na okoniach, często też siadały szczupłe. Na kropki właśnie te dwójki aglia i comet używam najczęściej. W szczególnie prześwietlonej wodzie polecam przecierki
#334 OFFLINE
Napisano 08 maj 2013 - 07:30
Bym zapomniał dać odpowiedź do poruszonego tematu piątek. Tak jak obiecałem sprawdzałem je już samodzielnie i jest ok.
Praca. Powiem tak. Pokażcie mi piątkę 30 gram, bez ciężarka z przodu, która pracuje w opadzie. Bo ja wam pokażę Primankę Pawła
Owszem, jest coś takiego, że blacha ta, na dużym dystansie, w stojącej wodzie pracuje czasem nierówno. Przynajmniej ja tak miałem. Jednak nie traktuję tego za wadę. Łowiłem sporo dużymi wirówkami i wiem, że to jest typowe i nie zmniejsza to ilości brań szczupłych, a po to kupuje się przynęty.
Polecam Primanki koledzy, nie mam żadnych ale do tych przynęt.
#335 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 23:08
Dziękuję Joker zaodpowiedź. Jestem teraz spokojniejszy i cieszę się że blaszki podpasowały Zimni ogrodnicy spóźnili się i nie chcą odejść Zzzzzimno, ale i tak kwiecień i maj będą dla mnie najpiękniejszymi miesiącami w kalendarzu pstrągowym. To i tutaj parę fotek primanek pstrągowych ale nie tylko:
Żabki 5g na głębsze dołki albo grubszą wodę:
Listki z innym podgięciem, bardziej algowym. Ostatnio kropki na moich rzeczkach upodobały sobie ten model:
Primanki Comet 2S i 2P na życzenie pod wymienną kotwicę na kółeczku. Jeden z dość ciekawych myślę wzorów głębokie złoto plus czerwone kropy
Primanki Aglia 1S i 1P standardowo pawie oczko lub kropy, obowiązkowo z chwostem-celownikiem:
Aglia 00 w różnych wersjach m.in. wolfram:
I coś pod szczuczkę:
#336 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 23:29
Ile razy tu zajrzę, zawsze jestem tak samo zadziwiony Twoją robotą. Piękne blaszki, aż żal wrzucać do wody
Użytkownik Fin333 edytował ten post 03 czerwiec 2013 - 23:36
#337 OFFLINE
Napisano 28 maj 2013 - 11:09
Paweł czy coś sobie można u Ciebie zamówić?Jeżeli tak to jak to zrobić bo kontakt z Tobą jest mocno utrudniony odd kwietnia
#338 OFFLINE
Napisano 30 maj 2013 - 20:52
Ostatnio przypomniałem sobie co to kilka nieprzespanych nocek z rzędu Arbeit macht credit frei + pstrągi. Znajomy wymusił na mnie cobym wstawiał fotki wszystkiego co ostatnio robię żebym zobrazował sobie skalę katastrofy, cokolwiek by to znaczyło. Więc od tego momentu postaram się to robić. To po kolei, ostatnia z serii obrotek:
Aglia 1P
Aglia 1P przecierki
Aglia 2P i 2S przecierki i matowe srebro
Long 0P i 0S przecierki na mosiądzu i miedzi
Long 1P klepanki pawie oczko
Long 1P i 1S przecierki na mosiądzu
Mój nowy wynalazek odwrotne przecierki long 1S i 1P:
Long 2S i 2P przecierki ciemne i odwrotne:
I na koniec trociowe lub szczupakowe jak kto woli, long 3P
To by było na tyle z prac bieżących. Idę odespać jutro też jest dzień
#339 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2013 - 09:29
Jeszcze ciepłe. Wczoraj wieczorem zmontowane. Comety 2P na życzenie:
Aglia 2P:
I pierwszy i jedyny veltic 2 którego zrobiłem:
Dostałem trochę listków veltica 3, więc ze 20 sztuk przecierek powstanie. Osobiście nie wycinam takiego kształtu bo niestety do tego potrzebne są wykrojniki.
- barach3 lubi to
#340 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2013 - 10:55
Prace nad wahadełkami w toku...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych