U nas jest wogole.dostepna railblaza?
Co potrzebne ?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 luty 2022 - 21:13
U nas jest wogole.dostepna railblaza?
Co potrzebne ?
Napisano 23 luty 2022 - 21:28
Napisano 01 marzec 2022 - 10:34
To właśnie najprostszy przykład wszechobecnego dziadostwa
Kupić Echo za parę tysięcy i sępić się 300 złotych na oryginalne mocowanie które ma dożywotnią gwarancję.
I jeszcze pisać, że przewyższają orginał
Mnie on się sprawdza I jest super
A jest super dla tego, że był tani
Kupuję też oryginały, więc nie ubliżaj mi od dziadów, bo na ogół tacy jak ty to dziady, przynajmniej mentalnie
Nie napisałem że jest super bo był tani, tylko że jest super bo taki jest.
No ale wg naganiacza marki powinienem kłamać
Napisano 01 marzec 2022 - 12:05
Kupuję też oryginały, więc nie ubliżaj mi od dziadów, bo na ogół tacy jak ty to dziady, przynajmniej mentalnie
Nie napisałem że jest super bo był tani, tylko że jest super bo taki jest.
No ale wg naganiacza marki powinienem kłamać
Napisano 02 marzec 2022 - 16:37
Podaj może jakiś link bo tego trochę jest.
https://pl.aliexpres....21ef1c24TbCRou
Zamów sobie na próbę kilka sztuk i z aluminium i z tworzywa. Zdziwisz się jakością. One nie są "no name". Każdy posiada logo chińskiego producenta, więc historie pod tytułem: „reklamowanie chińskiego uchwytu u sprzedawcy RAM są z kategorii „wyssane z palca””. Dla uspokojenia sumienia i neutralizacji dziadowskiego marketingu , oczywiście możesz przetestować wytrzymałość zakładając nawet uszkodzenie któregoś. Uwierzę że RAM wymienia uszkodzone elementy w ramach dożywotniej gwarancji(wliczone w ich ceny) ale nie w to że weźmie odpowiedzialność za uszkodzony z tego powodu sprzęt o wartości jak tutaj było słychać, dziesiątek tyś PLN
No i jak to jest że RAM jest niezawodny ale w razie zawiedzenia jest wymieniany . Jakoś tutaj nie widzę logiki w dziadowskim marketingu sprzedawcy .
Użytkownik Arkadio edytował ten post 02 marzec 2022 - 16:57
Napisano 02 marzec 2022 - 19:38
Zamów sobie na próbę kilka sztuk i z aluminium i z tworzywa. Zdziwisz się jakością. One nie są "no name". Każdy posiada logo chińskiego producenta, więc historie pod tytułem: „reklamowanie chińskiego uchwytu u sprzedawcy RAM są z kategorii „wyssane z palca””. Dla uspokojenia sumienia i neutralizacji dziadowskiego marketingu , oczywiście możesz przetestować wytrzymałość zakładając nawet uszkodzenie któregoś. Uwierzę że RAM wymienia uszkodzone elementy w ramach dożywotniej gwarancji(wliczone w ich ceny) ale nie w to że weźmie odpowiedzialność za uszkodzony z tego powodu sprzęt o wartości jak tutaj było słychać, dziesiątek tyś PLN
No i jak to jest że RAM jest niezawodny ale w razie zawiedzenia jest wymieniany . Jakoś tutaj nie widzę logiki w dziadowskim marketingu sprzedawcy .
Koledzy załóżcie może nowy temat pt, np: chińskie podróbki RAM - jak ktoś chce sobie wybrać coś z Rama to musi się przekopać przez dyskusję podróba vs oryginał....
Może przydałby się nowy temat dla railblaza jeżeli kogoś ciekawi.
Pozdrawiam.
Napisano 02 marzec 2022 - 19:43
Napisano 02 marzec 2022 - 21:59
Użytkownik @Brig edytował ten post 02 marzec 2022 - 22:20
Napisano 02 marzec 2022 - 22:20
Użytkownik karkoszek edytował ten post 02 marzec 2022 - 22:21
Napisano 03 marzec 2022 - 11:30
Wszystkie posty są na temat a że czasem dyskusja zejdzie na inną markę czy produkt jest powszechne, miło by było byś zamiast emotek emanował szacunkiem do opinii innych użytkowników.A może lepiej zacząć pisać na temat.
Jakoś w wątku o silnikach Mercury nikt nie wstawia linków do chińskich kosiarek.
Pisząc, że są lepsze od orginału.
Jak już wcześniej napisałem, dotyka nas wszechobecne dziadostwo.
Sam często kupuje je używane no różnych aukcjach
Bo dobry produkt długo trzyma jakość
Użytkownik Radbraw edytował ten post 03 marzec 2022 - 12:28
Napisano 03 marzec 2022 - 13:50
Użytkownik @Brig edytował ten post 03 marzec 2022 - 14:00
Napisano 03 marzec 2022 - 15:09
Ja osobiście to rozumiem i szanuję.
Ale jeżeli ktoś ma doświadczenia zgoła inne (tzn. np. używa od 4 lat uchwytu z Ali i jest w pełni zadowolony z dokonanego zakupu) to może się tu do tego przyznać, czy lepiej nie, bo to wstyd i zamiast się na ten temat rozpisywać, powinien iść i chuchać na ten uchwyt, a najlepiej zawczasu jakoś go wzmocnić, bo zapewne to jego ostatnie chwile i zaraz się rozleci?
Obiecuję, że jak się rozleci, to dam znać
PS. Jak pisałem wcześniej, gdyby mnie było stać na super echo, to zapewne byłoby mnie stać na drogi uchwyt. Gdyby mnie stać było na mercedesa, nie oszczędzałbym na piórach wycieraczek do niego. Ale mnie nie stać. Mam opla.
Jakość kosztuje. Każdy powinien to zrozumieć.
Nie wszyscy mają nieograniczony budżet, by te koszty ponosić. Szukają kompromisu, bo mają do wyboru 3 opcje: albo drogi uchwyt, albo kupią coś dla dziecka, albo będą trzymać echo w ręku. I to też należy zrozumieć. Albo przynajmniej spróbować. Albo zgłosić do moda, że żulerka zaśmieca forum bzdetami o budżetowym sprzęcie.
Napisano 03 marzec 2022 - 16:27
Napisano 03 marzec 2022 - 16:52
Użytkownik Radbraw edytował ten post 03 marzec 2022 - 17:10
Napisano 03 marzec 2022 - 19:36
Wiem prawda boli najbardziej , ale też otwiera oczy.
Szanyje wszystko,tylko nie pisanie głupot.
Niestety często jest ciężko odfiltrować opinie ludzi mających pojęcie o danym produkcie, od opini ludzi którzy nie mają żadnego pojęcia.
Tak działa internet.
A podstawową przewą tych produktów jest cena.
U nas tylko to się liczy i tylko to jest istotne.
Jakość schodzi na dalszą pozycję.
Jedyne doświadczenie jakie mam z produktami z Ali tego typu to to że rozpadały się po jakimś czasie bądź już przy montażu.
Na Rama jeszcze nie miałem żadnej reklamacji.
A sprzedałem tego trochę.
Jak będzie pierwsza to tu napiszę, obiecuje.
Jakoś kosztuje, chyba każdy powinien to zrozumieć.
Lubisz obrażać ludzi. Bardzo łatwo ci to przychodzi i w ten właśnie mentalnie ograniczony sposób prowadzisz swoją agitację marketingową, dlatego określenie „dziadowska” idealnie określa jej poziom.
Stale zarzucasz innym (mnie ) głupotę. Może zastanów się jednak nad sobą .
Zaklinasz rzeczywistość twierdząc że Chiński produkt nie może być tej samej jakości jak europejski lub z USA. Zdaję sobie sprawę że gdybyś to przyznał musiałbyś zmienić zajęcie , tylko że chyba ciągle nie dotarło do ciebie jak wielka ilość rzeczy które cię otaczają jest wyprodukowane w Chinach.
Jak myślisz jaką cześć ceny stanowią bezpośrednie koszty wyprodukowania przedmiotu, w tym przypadku wykonanie projektu, formy, koszt surowca, wykonania odlewu, malowanie, zapakowanie a jaką marże i podatki?
Więcej niż 25% ?
I teraz odejmij te wszystkie narzuty z produktu europejskiego/USA i wyjdzie ci skąd taka różnica przy porównywalnej jakości.
Chińczycy wbrew zapyziałym stereotypom uczynili bardzo duże postępy i obecnie nadużywanie określenia ”chińszczyzna” nie stanowi już synonimu bylejakości, tylko raczej świadczy o małej świadomości komentującego. Im prędzej to zrozumiesz tym prędzej zejdziesz na ziemię. Ich produkty obecnie najczęściej nie są już „no name”, tylko z rozmyślnie sygnowanym logo producenta.
Twoje doświadczenia z Ali świadczą tylko o tym że albo masz pecha, albo nie potrafisz wybrać odpowiedniego sprzedawcy np. na podstawie opinii klientów albo zwyczajnie zmyślasz, bo ja mam zupełnie inne doświadczenia i to nie tylko z uchwytami ale np. z częściami do maszyn.
I jeszcze dodam że ja zdaję sobie sprawę że jakość kosztuje i jednak najczęściej kupuję ogólnie przedmioty sprawdzonych i nie najtańszych marek, ale tutaj nie o to chodzi, tylko o to że z uporem maniaka zaprzeczasz faktom.
Napisano 03 marzec 2022 - 19:43
Napisano 03 marzec 2022 - 20:04
Użytkownik @Brig edytował ten post 03 marzec 2022 - 20:05
Napisano 03 marzec 2022 - 20:14
Napisano 03 marzec 2022 - 20:35
@ Arkadio
Agitacja marketingowa na Jerku?
No dobra, jak już się pośmialiśmy.
To teraz dostaniesz bardzo cenną życiawą lekcję.
Zapamiętaj
Cena = jakość.
Naprawdę fajny jesteś
To na dobranoc pomyśl sobie ile osób zainteresowanych uchwytami trafi na to forum
Napisano 03 marzec 2022 - 20:58
Użytkownik @Brig edytował ten post 03 marzec 2022 - 21:16
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych