A teraz już pytanie do MAĆKA ile +/- zrobisz jerków z takiej ilości żywicy i na ile to Tobie wystarczy?
Średnio 60g na przynęte to z matematyki wychodzi ok 166 przynęt. Odlicz spaprane odlewy, za szybko wyjęte z formy + strata materiału na rózne testy itp.
Można prosić info o jaką przynętę chodzi i sklep? Chętnie zamówię.
To było podane dla przykładu. Chodzi o przynętę X w sklepie Y. A teraz się lekko rozpiszę.
Przychodzi klient M do sklepu ABC i kupuje swoją wymarzoną przynęte szczupakową za 20€.
Zadowolony ze swojego zakupu po drodze do domu troszkę ponarzekał na cenę. Ale ta firma R zdziera za te wabiki.
Niestety, jest on bardzo w błędzie. Firma R nie zdziera, gdyż cena 20€ zawiera marżę sklepu Y czyli 10€. Kolejne 2€ zabiera dostawca D.
Tak więc firma R z tych 20€ dostaje jedynie 8€ bo 12€ zabrał sklep i dostawca/przedstawiciel handlowy.
Z tych 8€ odliczmy ok 2€ na materiały, 0,5€ kółka łącznikowe+ kotwice i powiedzmy 0,3€ na opakowanie. Zostaje nam 5,2€ a gdzie jeszcze płaca dla pracowników, koszty prądu, wynajmu lokalu, reklama itp?
Tak mniej więcej wygląda market przynętowy. Kwoty, które podałem się mogą ciut różnić ale wygląda to mniej więcej tak. A skąd to wiem? Mam znajomego, który w tym siedzi. Robi miesięcznie około 4tyś przynęt i mówił, że dopiero teraz zaczął zarabiać w miarę sensowne pieniądze bo koszty są okrutne...
Pozdr
M