Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Melanzyk - jerki i swimbaity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3151 odpowiedzi w tym temacie

#2041 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 14 kwiecień 2016 - 14:29

Cholerka, niestety aparat sie gubi i nie jestem w stanie oddać kolorów Fire Tigera, ehh

Załączony plik  P1100335.JPG   74,23 KB   18 Ilość pobrańZałączony plik  P1100337.JPG   88,93 KB   18 Ilość pobrańZałączony plik  P1100339.JPG   83,27 KB   18 Ilość pobrań

Załączony plik  P1100341.JPG   77,89 KB   17 Ilość pobrańZałączony plik  P1100344.JPG   82,5 KB   17 Ilość pobrańZałączony plik  P1100347.JPG   99,5 KB   17 Ilość pobrań

Załączony plik  P1100348.JPG   96,46 KB   15 Ilość pobrań

Jeszcze 4 Piranie i piraniowa część tego zamówienia gotowa.

Pozdr

M

#2042 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1066 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 kwiecień 2016 - 18:18

Witam Maćku. Ładne zamówienie. Fishing Mart?

#2043 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 14 kwiecień 2016 - 18:50

Osoba prywatna :)

Sklepów nie stać na moje wyroby hahaha :D

Pozdr
M

#2044 OFFLINE   Kaszub Bait

Kaszub Bait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaBytów
  • Imię:Radek

Napisano 14 kwiecień 2016 - 18:52

Fishing Mart by ze swoją marżą je miał za miliony :D

#2045 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6332 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 14 kwiecień 2016 - 20:01

Fire tiger zawsze ogłupia aparat a jak farba wysokiej jakości to i zmienia kolor przynęt w innych kolorach na tym samym zdjęciu co FT :D . Najlepiej rób przy świetle dziennym o świcie albo na godzinę przed zmierzchem w słoneczny dzień.

#2046 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 14 kwiecień 2016 - 20:25

Tak Piotrze. Specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcie za 3 miesiące :)

Pozdr
M
  • Dragar i Qcyk lubią to

#2047 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10188 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 14 kwiecień 2016 - 20:36

Fire tiger zawsze ogłupia aparat a jak farba wysokiej jakości to i zmienia kolor przynęt w innych kolorach na tym samym zdjęciu co FT :D . Najlepiej rób przy świetle dziennym o świcie albo na godzinę przed zmierzchem w słoneczny dzień.

To i tak zawsze wychodzi trochę przypadkowo. Pewniejsze jest światło sztuczne o stabilnym widmie i pewnej temperaturze barwowej 5500-5700K, tło neutralne szare i fota robiona w jpg+RAW

(jeszcze skala barwna gdzieś z boku kadru i gitara ;) )

#2048 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 14 kwiecień 2016 - 21:45

Bob wyślij mi w prezencie taki aparat co to RAW-y strzela a fotki specjalnie dla Ciebie będę wrzucal nie przeklamane :)

Pozdr
M
  • BOB lubi to

#2049 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 15 kwiecień 2016 - 08:54

Melek jak masz desperata który chciałby 2x trout i piranie możesz podesłać do mnie . Tanio nie będzie ale od ręki i uzbrojone , w wodzie były i niegryzione :)

Użytkownik m a t edytował ten post 15 kwiecień 2016 - 08:54

#2050 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10188 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 kwiecień 2016 - 09:19

Bob wyślij mi w prezencie taki aparat co to RAW-y strzela a fotki specjalnie dla Ciebie będę wrzucal nie przeklamane :)

Pozdr
M

To może będzie prościej jak sam przyjadę i zrobię te foty? :rolleyes:  :D

• joker lubi to

#2051 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1066 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 kwiecień 2016 - 12:50

To i tak zawsze wychodzi trochę przypadkowo. Pewniejsze jest światło sztuczne o stabilnym widmie i pewnej temperaturze barwowej 5500-5700K, tło neutralne szare i fota robiona w jpg+RAW

(jeszcze skala barwna gdzieś z boku kadru i gitara ;) )

"...Zarażony przez życzliwych kolegów z forum bakcylem fotografii dał się jej pochłonąć bez reszty. Ponieważ jak coś robi, to się przykłada, już jesienią 2016 założył Mel's Institute of Photography, który stał się z krótkim czasie Mekką dla fotografów z całego świata. Niestety zaangażowanie to spowodowało zamknięcie MHL. Nie pomogły prośby i protesty zrozpaczonych wędkarzy. Błyskawicznie też ceny wyrobów firmy poszybowały w górę. Na aukcjach w Sotheby's i Christie's wywołały one niemałą sensację. Już latem 2017 licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu", krem samoopalający i różowe majteczki Christiano Ronaldo z pożegnalnego meczu w Realu Madryt, różowe majteczki Moniki Levinsky z kolekcji Boba Clintona. W sierpniu tego roku ciężko ranny został strażnik w Museum of Modern Art w Nowym Jorku. Z ekspozycji stałej zostały skradzione dwie Piranie i jeden Trout. W październiku pewien ekscentryczny, czy może obłąkany wędkarz z Warszawy wywołał sensację zarzucając trzy razy do Jeziorka Dziekanowskiego Piranię rocznik 2015. Wydarzeniu przyglądały się tłumy gapiów i prasy. Był to ostatni przypadek kontaktu na żywo z przynętą MHL..." (Źródło: Wikipedia AD 2019).  Postuluję, aby fotografowaniem w MHL zajął się Andrzej S. (wiecie o kogo chodzi), a nie Bob, który powinien zająć się pilnowaniem szafy i APPT. Szanowny Rękodzielnik będzie mógł się wdrażać w nowe projekty. I straci zapał do fotografii.

#2052 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10188 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 kwiecień 2016 - 13:40

Brawo za tekst :)

Jednak muszę wnieść korekty o znaczeniu zasadniczym gdyż wydawać by się mogło "niewinne przekłamania" najmocniej osadzają się w historii ludzkości.

1. ..." licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu"...

powinno być " brak różowych majteczek" w/w aktorki

2. ..."różowe majteczki Moniki Levinsky" ...

powinno być "niebieskie majteczki" gdyż niewyobrażalnym jest aby tak elegancka kobieta jak Monika, zakładała różowe do niebieskiej sukienki

I tyle tytułem sprostowania. Nie brnę w temat dalej bo się śmietnik zrobi

(a że Maciek robi sobie ze mnie jaja w temacie fotografii jest oczywistą oczywistością oczywistości B) )

#2053 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6332 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 15 kwiecień 2016 - 13:42

Tak Piotrze. Specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcie za 3 miesiące :)

Pozdr
M

No to poproś, żeby Cię żona wypuściła na chwilę przed chałupę hehehe

#2054 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 15 kwiecień 2016 - 14:27

Jak Maciek wielokrotnie zaznaczał, mieszka w Irlandii, kraju, w którym słońce świeci tylko wtedy, gdy nie wieje. A wieje zawsze ;) 

Proszę o zakończenie off'a i powrót do meritum.

• BOB lubi to

#2055 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1066 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 kwiecień 2016 - 14:32

Brawo za tekst :)

Jednak muszę wnieść korekty o znaczeniu zasadniczym gdyż wydawać by się mogło "niewinne przekłamania" najmocniej osadzają się w historii ludzkości.

1. ..." licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu"...

powinno być " brak różowych majteczek" w/w aktorki

2. ..."różowe majteczki Moniki Levinsky" ...

powinno być "niebieskie majteczki" gdyż niewyobrażalnym jest aby tak elegancka kobieta jak Monika, zakładała różowe do niebieskiej sukienki

I tyle tytułem sprostowania. Nie brnę w temat dalej bo się śmietnik zrobi

(a że Maciek robi sobie ze mnie jaja w temacie fotografii jest oczywistą oczywistością oczywistości B) )

Ponieważ Robert wywołał mnie do tablicy pozaśmiecam jeszcze wątek. Pkt 1 - Nie da się licytować braku czegoś. Licytowano majty, które zostawiła w domu gdy jechała na policję. Widzę, że kolega nie do końca w temacie klasyki filmowej.  Co do 2.moja odpowiedź jest krótka i miażdżąca. Chyba lepiej wiem co będę licytował. Przepraszam Moda, ale wciął mi się z wnioskiem formalnym w czasie wrzucania postu. Teraz będę grzeczny i merytoryczny.

Użytkownik Maciej W. edytował ten post 15 kwiecień 2016 - 14:35

• BOB i coma lubią to

#2056 OFFLINE   Kaszub Bait

Kaszub Bait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaBytów
  • Imię:Radek

Napisano 15 kwiecień 2016 - 14:35

"...Zarażony przez życzliwych kolegów z forum bakcylem fotografii dał się jej pochłonąć bez reszty. Ponieważ jak coś robi, to się przykłada, już jesienią 2016 założył Mel's Institute of Photography, który stał się z krótkim czasie Mekką dla fotografów z całego świata. Niestety zaangażowanie to spowodowało zamknięcie MHL. Nie pomogły prośby i protesty zrozpaczonych wędkarzy. Błyskawicznie też ceny wyrobów firmy poszybowały w górę. Na aukcjach w Sotheby's i Christie's wywołały one niemałą sensację. Już latem 2017 licytowano je drożej niż np. różowe majteczki Sharon Stone z "Nagiego instynktu", krem samoopalający i różowe majteczki Christiano Ronaldo z pożegnalnego meczu w Realu Madryt, różowe majteczki Moniki Levinsky z kolekcji Boba Clintona. W sierpniu tego roku ciężko ranny został strażnik w Museum of Modern Art w Nowym Jorku. Z ekspozycji stałej zostały skradzione dwie Piranie i jeden Trout. W październiku pewien ekscentryczny, czy może obłąkany wędkarz z Warszawy wywołał sensację zarzucając trzy razy do Jeziorka Dziekanowskiego Piranię rocznik 2015. Wydarzeniu przyglądały się tłumy gapiów i prasy. Był to ostatni przypadek kontaktu na żywo z przynętą MHL..." (Źródło: Wikipedia AD 2019). Postuluję, aby fotografowaniem w MHL zajął się Andrzej S. (wiecie o kogo chodzi), a nie Bob, który powinien zająć się pilnowaniem szafy i APPT. Szanowny Rękodzielnik będzie mógł się wdrażać w nowe projekty. I straci zapał do fotografii.

Maciej musze to napisać , dobre zioło dostałeś że taki tekst wyszedł :D

#2057 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 16 kwiecień 2016 - 20:23

Chwilę mnie nie było a tu takie rzeczy się wyprawiają :)

Nie ma co, niektórzy tu dobry towar mają :D

Pozdr
M
  • BOB i woblery z Bielska lubią to

#2058 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1066 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 kwiecień 2016 - 21:27

Ponieważ, całkowicie bezpodstawnie, zostałem oskarżony o kontakt z subtacją, z którą nigdy nie miałem kontaktu, odpowiadam. Można tysięcznego laika klepnąć, można ochy i achy jakie to piękne, starannie wykonane, cudownie łowne, jakby się samemu chciało mieć takie piękności. Wtórne to jakieś. A ja wolę po swojemu, choć morał ten sam. Wszystkiego dobrego i tak trzymaj (na koniec zabrzmiało trochę wtórnie).

#2059 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 18 kwiecień 2016 - 02:11

Macieju tutaj możesz pisać co chcesz, a już na pewno więcej takich pozytywnych postów :rolleyes:

Proszę o zakończenie off'a i powrót do meritum.

Janusz nie bądź taka drętwa rura, niech se chłopaki trochę pospamują :D

A ja tymczasem wracam do Big Trouta. Jeszcze jakieś 749 łusek i koniec! :ph34r:

A za równe 4 tygodnie będę miał gościa B) szczęki niektórym poopadywują do samej ziemi :rolleyes: :ph34r:

Pozdr

M

#2060 OFFLINE   ferrox

ferrox

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 367 postów
  • Lokalizacjapolaniec
  • Imię:karol
  • Nazwisko:************

Napisano 18 kwiecień 2016 - 05:11