Hej Melek!
Ty si臋 pospiesz, bo SG wypuszcza Twoj膮 p艂o膰 w 2016r., a ja chc臋 naby膰 jeszcze orygina艂
U偶ytkownik PLECIONA edytowa艂 ten post 27 sierpie艅 2015 - 21:27
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 27 sierpie艅 2015 - 21:22
Hej Melek!
Ty si臋 pospiesz, bo SG wypuszcza Twoj膮 p艂o膰 w 2016r., a ja chc臋 naby膰 jeszcze orygina艂
U偶ytkownik PLECIONA edytowa艂 ten post 27 sierpie艅 2015 - 21:27
Napisano 27 sierpie艅 2015 - 23:52
Heh, nied艂ugo w ko艅cu si臋 za nie zabior臋. Ostatnio dzia艂a艂em troszk臋 z usprawnieniem warsztatu. Niestety dost臋pno艣膰 materia艂贸w w Irlandii to jest jaka艣 pora偶ka i wszystko mi si臋 op贸藕nia. Dodatkowo 偶ona b臋dzie wraca艂a do pracy nied艂ugo wi臋c ilo艣膰 mojego wolnego czasu spadnie o jakie艣 70-75% bo b臋d臋 musia艂 si臋 m艂odym zaj膮膰. Tak wi臋c wkr贸tce przyn臋ty pewnie b臋d臋 robi艂 jedynie dla siebie....
We wtorek urodzi艂 mi si臋 pomys艂 zrobienia przeci膮偶onej Piranii do g艂臋bszego trollingu, kt贸r膮 chcia艂em przetestowa膰 na 艣rodowym wypadzie. Tak te偶 si臋 sta艂o i do p贸藕nych godzin nocnych siedzia艂em nad 贸w przyn臋t膮. Dodatkowo 贸w przyn臋ta dosta艂a wbudowan膮 grzechotk臋, kt贸ra dobrze daje Nie wiem czy to zas艂uga grzechotki czy nie, ale uda艂o si臋 zapi膮膰 metrow膮 ryb臋 na 贸w Piranie z braniem nagranym na WW.
Jak pisa艂em kilka post贸w wy偶ej ostatnio powsta艂 te偶 nowy kolor Czarna Mamba na, ktr贸ego zagryza艂y 艂adnie z臋bate! Najwi臋kszemu brak艂o ciut o metra bo mia艂 ca艂e 99,5cm haha. My艣l臋, 偶e to jest strza艂 w 10! Teraz jeszcze zrobi臋 sobie Deep Czarn膮 Mamb臋 z grzechotk膮 i zobaczymy co si臋 b臋dzie dzia艂o!
Jakie艣 fotki wrzuc臋 rano bo zostawi艂em kart臋 w domu niestety.
Pozdr
M
Napisano 28 sierpie艅 2015 - 05:29
Napisano 28 sierpie艅 2015 - 06:02
Napisano 28 sierpie艅 2015 - 07:43
Czyli ju偶 prawie dwa lata jak nie pracuje... W Polsce rzecz nie do pomy艣lenia
Napisano 28 sierpie艅 2015 - 11:26
Tak jak pisa艂em wcze艣niej. Czarna mamba da艂a rad臋 i po艂owi艂a pi臋knych ryb, co zreszt膮 po niej widac. Najwi臋ksza jak narazie to 99,5cm.
Pirania z do艂u to wersja przeci膮偶ona do g艂臋bszego trollingu z grzechotk膮. Najlepsze jest to, 偶e po jaki艣 15h od powstania zaliczy艂a ju偶 metrow膮 ryb臋! Po 1,5h 艂owienia.
Czy to zas艂uga grzechotki? Nie wiem, ale my艣l臋, 偶e ciut w tym pomog艂a.
P1080777.JPG 72,84 KB 8 Ilo艣膰 pobra艅 P1080784logo.jpg 89,45 KB 8 Ilo艣膰 pobra艅
Zdj臋cie nr 2 przedstawia set dla forumowego kolego Tomasza. Tomasz zakupi艂 jeden set na wypraw臋 do Szwecji, 艂adnie po艂owi艂, troszk臋 urwa艂 i zam贸wi艂 kolejny. Nie trudno si臋 domy艣le膰, kt贸ry kolor sprawdzi艂 mu si臋 najbardziej
Pozdr
M
Napisano 29 sierpie艅 2015 - 08:12
Napisano 29 sierpie艅 2015 - 08:16
Zastanawiam si臋 tylko czy oby nie za ma艂y ten swim.
Pozdr
M
Kartka A-4?
No to chyba wymiarowy
Napisano 29 sierpie艅 2015 - 08:35
Napisano 29 sierpie艅 2015 - 09:24
Napisano 30 sierpie艅 2015 - 19:36
Kilka szczupak贸w z ostatniego wypadu.
Pirania w kolorze Arctic Char jest to przeci膮偶ona wersja do g艂臋bszych miejsc贸wek z dodan膮 grzechotk膮. Po 1,5h p艂ywania BAAAM! i mamy pierwsz膮 ryb臋 na t膮 wersj臋 - od razu metrow膮 najlepsze jest to, 偶e przyn臋ta jeszcze 14-15h wcze艣niej nie istnia艂a. Szybkie odlanie, czary mary z grzechotk膮, malowanie i w 偶ywic臋 a rano jeszcze ciep艂a zdj臋ta z suszarki (lekko mi臋kka) i nad wod臋!
I to lubi臋 w lurebuildingu - mo偶na stworzy膰 co艣 idealnie dopasowanego pod swoj膮 wod臋 i warunki w niej panuj膮ce!
Branie szczupaka, bardzo widowiskowe zreszt膮 jest nagrane na WaterWolfie, wi臋c za jaki艣 czas na pewno b臋dzie opublikowane!
01 (6).JPG 76,78 KB
12 Ilo艣膰 pobra艅
Kolejn膮 przyn臋t膮, o kt贸rej pisa艂em wcze艣niej jest Czarna Mamba! Po kilkunastu braniach w czarn膮 nie pracuj膮c膮 kamer臋 pomy艣la艂em, 偶e co艣 musi by膰 w tym kolorze! Na pierwszym w臋dkowaniu szczupaki potwierdzi艂y moj膮 teori臋!!!
~95cm!
01 (13).JPG 104,48 KB 14 Ilo艣膰 pobra艅 01 (15).JPG 75,44 KB 13 Ilo艣膰 pobra艅 01 (16).JPG 117,54 KB 13 Ilo艣膰 pobra艅 01 (18).JPG 112,85 KB 13 Ilo艣膰 pobra艅
Na koniec w zasadzie ju偶 p艂yn膮c do samochodu Czarna Mamba skusi艂a kolejn膮 ryb臋. Tym razem opasion膮 prawie metr贸wk臋, bo brak艂o naprawd臋 niewiele - 99,5cm
01 (33).JPG 90,82 KB 13 Ilo艣膰 pobra艅 01 (34).JPG 87,41 KB 13 Ilo艣膰 pobra艅
Pozdr
M
U偶ytkownik Melanzyk edytowa艂 ten post 30 sierpie艅 2015 - 19:38
Napisano 30 sierpie艅 2015 - 19:56
Psiaki艣 taki smutny wyszed艂e艣 na tych zdj臋ciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci mo偶e humor poprawi臋- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.
Napisano 30 sierpie艅 2015 - 20:50
Psiaki艣 taki smutny wyszed艂e艣 na tych zdj臋ciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci mo偶e humor poprawi臋- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.
Bo zm臋czony i nie ka偶dego dnia ma si臋 power-a
Napisano 30 sierpie艅 2015 - 20:53
Pierwszy m贸j post w Twoim temacie cho膰 go przegl膮dam systematycznie i czekam na kolejne!po prostu Mistrzu jeste艣 w produkcji jerk贸w !chyba nikt od Ciebie tylu pajk贸w 100+ nie 艂owi!SZACUN!!!!
Napisano 31 sierpie艅 2015 - 13:45
Nie przesadzaj Rafaello! Do mistrza mi jeszcze daleko, bardzo daleko! Sa na forum ludzie, kt贸rych mo偶esz nazywa膰 mistrzami, np Woblery z Bielska a nie mnie
Pozdr
M
Napisano 01 wrzesie艅 2015 - 15:37
Witam
W臋dkuj膮c ze S艂awkiem Pleciona mi膮艂em okazje zobaczy膰 Twoj膮 Pirani臋. Jej praca w trollingu bardzo mi si臋 podoba艂a. Jestem ciekaw jak膮 g艂臋boko艣膰 uda艂o si臋 osi膮gn膮膰 przeci膮偶on膮 Pirani膮? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obci膮偶enia i grzechotki nie uleg艂a zmianie?
Pozdrawiam
艁ukasz
U偶ytkownik lukas277 edytowa艂 ten post 01 wrzesie艅 2015 - 15:37
Napisano 01 wrzesie艅 2015 - 23:09
Nie smutny. Na ostatnim zdj臋ciu ostre s艂o艅ce daje po oczach. Kolejna sprawa to fakt, 偶e jak si臋 ma fotografa (nie koniecznie z poj臋ciem, bom 艣rednio zadowolony z niekt贸rych fotek) to masz max 3-4 fotki z dan膮 ryb膮, a jak sie strzela samojebki z interwa艂em 1sek to masz ok 20 fotek 贸w ryby i jest w czym wybiera膰.
Witam
W臋dkuj膮c ze S艂awkiem Pleciona mi膮艂em okazje zobaczy膰 Twoj膮 Pirani臋. Jej praca w trollingu bardzo mi si臋 podoba艂a. Jestem ciekaw jak膮 g艂臋boko艣膰 uda艂o si臋 osi膮gn膮膰 przeci膮偶on膮 Pirani膮? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obci膮偶enia i grzechotki nie uleg艂a zmianie?
Pozdrawiam
艁ukasz
Witaj,
My艣l臋, 偶e przeci膮偶ona Pirania w trollu pojedzie ok 3,5m, wi臋c ka偶da ryba do 5m jest zagro偶ona wszystko zale偶y od pr臋dko艣ci trollingu. Je偶eli chodzi o akcj臋 to go艂ym okiem ci臋偶ko zauwa偶y膰 r贸偶nic臋 raczej. Przetestuj臋 w spokojniejszy dzie艅 bez fali i dam jeszcze dok艂adnie zna膰 bo ostatnio pizga艂o tak z艂em, 偶e fale wdziera艂y si臋 na pok艂ad. Moim zdaniem dodanie grzechotki na pewno nie obni偶y ilo艣ci bra艅 a my艣l臋, 偶e b臋dzie wr臋cz przeciwnie - patrz Buster Jerk czy Big Bandit.
Metr贸wka z kilku post贸w wcze艣niej przyp艂yn臋艂a do Piranii, obczai艂a j膮, cofn臋艂a si臋 z 1-2m i BAAAAM. Zas艂uga grzechotki? Moze, kto wie...
Na chwil臋 obecn膮 grzechotki dodaj臋 na pro艣b臋 zamawiaj膮cego, ale w przysz艂o艣ci mo偶e b臋dzie w ka偶dej przyn臋cie, zobaczymy.
Pozdr
M
Napisano 04 wrzesie艅 2015 - 16:03
Cz臋艣膰 pierwszej serii Killer贸w v2 dla kilku forumowych koleg贸w Co by tu namalowac?! @rd1_68
P1080789.jpg 74,59 KB 19 Ilo艣膰 pobra艅 P1080790.jpg 73,66 KB 19 Ilo艣膰 pobra艅
Pozdr
M
Napisano 04 wrzesie艅 2015 - 16:43
(...)Co by tu namalowac?! @rd1_68
(...)
Paski.
Bo wobler (nawet gdy jest jerkiem), MUSI mie膰 paski.
Przynajmniej taka panuje opinia.
Napisano 05 wrzesie艅 2015 - 06:45
0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych