Hej Melek!
Ty się pospiesz, bo SG wypuszcza Twoją płoć w 2016r., a ja chcę nabyć jeszcze oryginał
Użytkownik PLECIONA edytował ten post 27 sierpień 2015 - 21:27
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 sierpień 2015 - 21:22
Hej Melek!
Ty się pospiesz, bo SG wypuszcza Twoją płoć w 2016r., a ja chcę nabyć jeszcze oryginał
Użytkownik PLECIONA edytował ten post 27 sierpień 2015 - 21:27
Napisano 27 sierpień 2015 - 23:52
Heh, niedługo w końcu się za nie zabiorę. Ostatnio działałem troszkę z usprawnieniem warsztatu. Niestety dostępność materiałów w Irlandii to jest jakaś porażka i wszystko mi się opóźnia. Dodatkowo żona będzie wracała do pracy niedługo więc ilość mojego wolnego czasu spadnie o jakieś 70-75% bo będę musiał się młodym zająć. Tak więc wkrótce przynęty pewnie będę robił jedynie dla siebie....
We wtorek urodził mi się pomysł zrobienia przeciążonej Piranii do głębszego trollingu, którą chciałem przetestować na środowym wypadzie. Tak też się stało i do późnych godzin nocnych siedziałem nad ów przynętą. Dodatkowo ów przynęta dostała wbudowaną grzechotkę, która dobrze daje Nie wiem czy to zasługa grzechotki czy nie, ale udało się zapiąć metrową rybę na ów Piranie z braniem nagranym na WW.
Jak pisałem kilka postów wyżej ostatnio powstał też nowy kolor Czarna Mamba na, ktróego zagryzały ładnie zębate! Największemu brakło ciut o metra bo miał całe 99,5cm haha. Myślę, że to jest strzał w 10! Teraz jeszcze zrobię sobie Deep Czarną Mambę z grzechotką i zobaczymy co się będzie działo!
Jakieś fotki wrzucę rano bo zostawiłem kartę w domu niestety.
Pozdr
M
Napisano 28 sierpień 2015 - 05:29
Napisano 28 sierpień 2015 - 06:02
Napisano 28 sierpień 2015 - 07:43
Czyli już prawie dwa lata jak nie pracuje... W Polsce rzecz nie do pomyślenia
Napisano 28 sierpień 2015 - 11:26
Tak jak pisałem wcześniej. Czarna mamba dała radę i połowiła pięknych ryb, co zresztą po niej widac. Największa jak narazie to 99,5cm.
Pirania z dołu to wersja przeciążona do głębszego trollingu z grzechotką. Najlepsze jest to, że po jakiś 15h od powstania zaliczyła już metrową rybę! Po 1,5h łowienia.
Czy to zasługa grzechotki? Nie wiem, ale myślę, że ciut w tym pomogła.
P1080777.JPG 72,84 KB 8 Ilość pobrań P1080784logo.jpg 89,45 KB 8 Ilość pobrań
Zdjęcie nr 2 przedstawia set dla forumowego kolego Tomasza. Tomasz zakupił jeden set na wyprawę do Szwecji, ładnie połowił, troszkę urwał i zamówił kolejny. Nie trudno się domyśleć, który kolor sprawdził mu się najbardziej
Pozdr
M
Napisano 29 sierpień 2015 - 08:12
Napisano 29 sierpień 2015 - 08:16
Zastanawiam się tylko czy oby nie za mały ten swim.
Pozdr
M
Kartka A-4?
No to chyba wymiarowy
Napisano 29 sierpień 2015 - 08:35
Napisano 29 sierpień 2015 - 09:24
Napisano 30 sierpień 2015 - 19:36
Kilka szczupaków z ostatniego wypadu.
Pirania w kolorze Arctic Char jest to przeciążona wersja do głębszych miejscówek z dodaną grzechotką. Po 1,5h pływania BAAAM! i mamy pierwszą rybę na tą wersję - od razu metrową najlepsze jest to, że przynęta jeszcze 14-15h wcześniej nie istniała. Szybkie odlanie, czary mary z grzechotką, malowanie i w żywicę a rano jeszcze ciepła zdjęta z suszarki (lekko miękka) i nad wodę!
I to lubię w lurebuildingu - można stworzyć coś idealnie dopasowanego pod swoją wodę i warunki w niej panujące!
Branie szczupaka, bardzo widowiskowe zresztą jest nagrane na WaterWolfie, więc za jakiś czas na pewno będzie opublikowane!
01 (6).JPG 76,78 KB
12 Ilość pobrań
Kolejną przynętą, o której pisałem wcześniej jest Czarna Mamba! Po kilkunastu braniach w czarną nie pracującą kamerę pomyślałem, że coś musi być w tym kolorze! Na pierwszym wędkowaniu szczupaki potwierdziły moją teorię!!!
~95cm!
01 (13).JPG 104,48 KB 14 Ilość pobrań 01 (15).JPG 75,44 KB 13 Ilość pobrań 01 (16).JPG 117,54 KB 13 Ilość pobrań 01 (18).JPG 112,85 KB 13 Ilość pobrań
Na koniec w zasadzie już płynąc do samochodu Czarna Mamba skusiła kolejną rybę. Tym razem opasioną prawie metrówkę, bo brakło naprawdę niewiele - 99,5cm
01 (33).JPG 90,82 KB 13 Ilość pobrań 01 (34).JPG 87,41 KB 13 Ilość pobrań
Pozdr
M
Użytkownik Melanzyk edytował ten post 30 sierpień 2015 - 19:38
Napisano 30 sierpień 2015 - 19:56
Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.
Napisano 30 sierpień 2015 - 20:50
Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.
Bo zmęczony i nie każdego dnia ma się power-a
Napisano 30 sierpień 2015 - 20:53
Pierwszy mój post w Twoim temacie choć go przeglądam systematycznie i czekam na kolejne!po prostu Mistrzu jesteś w produkcji jerków !chyba nikt od Ciebie tylu pajków 100+ nie łowi!SZACUN!!!!
Napisano 31 sierpień 2015 - 13:45
Nie przesadzaj Rafaello! Do mistrza mi jeszcze daleko, bardzo daleko! Sa na forum ludzie, których możesz nazywać mistrzami, np Woblery z Bielska a nie mnie
Pozdr
M
Napisano 01 wrzesień 2015 - 15:37
Witam
Wędkując ze Sławkiem Pleciona miąłem okazje zobaczyć Twoją Piranię. Jej praca w trollingu bardzo mi się podobała. Jestem ciekaw jaką głębokość udało się osiągnąć przeciążoną Piranią? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obciążenia i grzechotki nie uległa zmianie?
Pozdrawiam
Łukasz
Użytkownik lukas277 edytował ten post 01 wrzesień 2015 - 15:37
Napisano 01 wrzesień 2015 - 23:09
Nie smutny. Na ostatnim zdjęciu ostre słońce daje po oczach. Kolejna sprawa to fakt, że jak się ma fotografa (nie koniecznie z pojęciem, bom średnio zadowolony z niektórych fotek) to masz max 3-4 fotki z daną rybą, a jak sie strzela samojebki z interwałem 1sek to masz ok 20 fotek ów ryby i jest w czym wybierać.
Witam
Wędkując ze Sławkiem Pleciona miąłem okazje zobaczyć Twoją Piranię. Jej praca w trollingu bardzo mi się podobała. Jestem ciekaw jaką głębokość udało się osiągnąć przeciążoną Piranią? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obciążenia i grzechotki nie uległa zmianie?
Pozdrawiam
Łukasz
Witaj,
Myślę, że przeciążona Pirania w trollu pojedzie ok 3,5m, więc każda ryba do 5m jest zagrożona wszystko zależy od prędkości trollingu. Jeżeli chodzi o akcję to gołym okiem ciężko zauważyć różnicę raczej. Przetestuję w spokojniejszy dzień bez fali i dam jeszcze dokładnie znać bo ostatnio pizgało tak złem, że fale wdzierały się na pokład. Moim zdaniem dodanie grzechotki na pewno nie obniży ilości brań a myślę, że będzie wręcz przeciwnie - patrz Buster Jerk czy Big Bandit.
Metrówka z kilku postów wcześniej przypłynęła do Piranii, obczaiła ją, cofnęła się z 1-2m i BAAAAM. Zasługa grzechotki? Moze, kto wie...
Na chwilę obecną grzechotki dodaję na prośbę zamawiającego, ale w przyszłości może będzie w każdej przynęcie, zobaczymy.
Pozdr
M
Napisano 04 wrzesień 2015 - 16:03
Część pierwszej serii Killerów v2 dla kilku forumowych kolegów Co by tu namalowac?! @rd1_68
P1080789.jpg 74,59 KB 19 Ilość pobrań P1080790.jpg 73,66 KB 19 Ilość pobrań
Pozdr
M
Napisano 04 wrzesień 2015 - 16:43
(...)Co by tu namalowac?! @rd1_68
(...)
Paski.
Bo wobler (nawet gdy jest jerkiem), MUSI mieć paski.
Przynajmniej taka panuje opinia.
Napisano 05 wrzesień 2015 - 06:45
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych