Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Melanzyk - jerki i swimbaity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3151 odpowiedzi w tym temacie

#1661 OFFLINE   PLECIONA

PLECIONA

Zaawansowany

• Forumowicz+ bez giełdy
  • PipPipPip
  • 835 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz

Napisano 27 sierpień 2015 - 21:22

Hej Melek!

Ty się pospiesz, bo SG wypuszcza Twoją płoć w 2016r., a ja chcę nabyć jeszcze oryginał  ;)  :D

Użytkownik PLECIONA edytował ten post 27 sierpień 2015 - 21:27

#1662 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 27 sierpień 2015 - 23:52

Heh, niedługo w końcu się za nie zabiorę. Ostatnio działałem troszkę z usprawnieniem warsztatu. Niestety dostępność materiałów w Irlandii to jest jakaś porażka i wszystko mi się opóźnia. Dodatkowo żona będzie wracała do pracy niedługo więc ilość mojego wolnego czasu spadnie o jakieś 70-75% bo będę musiał się młodym zająć. Tak więc wkrótce przynęty pewnie będę robił jedynie dla siebie.... :unsure:

We wtorek urodził mi się pomysł zrobienia przeciążonej Piranii do głębszego trollingu, którą chciałem przetestować na środowym wypadzie. Tak też się stało i do późnych godzin nocnych siedziałem nad ów przynętą. Dodatkowo ów przynęta dostała wbudowaną grzechotkę, która dobrze daje :ph34r: Nie wiem czy to zasługa grzechotki czy nie, ale udało się zapiąć metrową rybę na ów Piranie z braniem nagranym na WW.

Jak pisałem kilka postów wyżej ostatnio powstał też nowy kolor Czarna Mamba na, ktróego zagryzały ładnie zębate! Największemu brakło ciut o metra bo miał całe 99,5cm :ph34r: haha. Myślę, że to jest strzał w 10! Teraz jeszcze zrobię sobie Deep Czarną Mambę z grzechotką i zobaczymy co się będzie działo!

Jakieś fotki wrzucę rano bo zostawiłem kartę w domu niestety.

Pozdr

M

#1663 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6331 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 28 sierpień 2015 - 05:29

Na młodego to jest dobry patent, spytaj go czy chce zarobić parę groszy i niech czarne podkłady na piranię kładzie. Wszyscy będą zadowoleni, ja tak namówiłem moją drugą 0,5 do współpracy, tyle że będzie robić całość jerków ręcznie malowanych. A potem dostanie aerograf ;)

#1664 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 28 sierpień 2015 - 06:02

Młody ma dopiero 23 miesiące wiec średnio jeszcze kuma ze tatuś musi pracować. Jeszcze z rok max i mu kupie jakaś okoniowke :)

Właśnie projektuje dużego swimbaita :D

Pozdr
M

#1665 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6331 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 28 sierpień 2015 - 07:43

Czyli już prawie dwa lata jak nie pracuje... W Polsce rzecz nie do pomyślenia :P

• woblery z Bielska i grzesiekp. lubią to

#1666 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 28 sierpień 2015 - 11:26

Tak jak pisałem wcześniej. Czarna mamba dała radę i połowiła pięknych ryb, co zresztą po niej widac. Największa jak narazie to 99,5cm.

Pirania z dołu to wersja przeciążona do głębszego trollingu z grzechotką. Najlepsze jest to, że po jakiś 15h od powstania zaliczyła już metrową rybę! Po 1,5h łowienia.

Czy to zasługa grzechotki? Nie wiem, ale myślę, że ciut w tym pomogła.

Załączony plik  P1080777.JPG   72,84 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  P1080784logo.jpg   89,45 KB   8 Ilość pobrań

Zdjęcie nr 2 przedstawia set dla forumowego kolego Tomasza. Tomasz zakupił jeden set na wyprawę do Szwecji, ładnie połowił, troszkę urwał :ph34r: i zamówił kolejny. Nie trudno się domyśleć, który kolor sprawdził mu się najbardziej :rolleyes:

Pozdr

M

#1667 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 29 sierpień 2015 - 08:12

Taka sytuacja :) jakieś 3h kreslenia i wyszło coś takiego.

Załączony plik  IMG_20150829_075942875.jpg   18,98 KB   9 Ilość pobrań

Zastanawiam się tylko czy oby nie za mały ten swim.

Pozdr
M

#1668 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 29 sierpień 2015 - 08:16

Zastanawiam się tylko czy oby nie za mały ten swim.

Pozdr
M

Kartka A-4?
No to chyba wymiarowy :P

#1669 OFFLINE   Kaszub Bait

Kaszub Bait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaBytów
  • Imię:Radek

Napisano 29 sierpień 2015 - 08:35

To z 25 cm bedzie :-D
Jak u Ciebie się te szczupaki tak zajadają pstrągami to może być hit :-D

#1670 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 29 sierpień 2015 - 09:24

Tak Januszu to A4. Kurde chyba będzie za mały :(

#1671 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 30 sierpień 2015 - 19:36

Kilka szczupaków z ostatniego wypadu.

Pirania w kolorze Arctic Char jest to przeciążona wersja do głębszych miejscówek z dodaną grzechotką. Po 1,5h pływania BAAAM! i mamy pierwszą rybę na tą wersję - od razu metrową :ph34r: najlepsze jest to, że przynęta jeszcze 14-15h wcześniej nie istniała. Szybkie odlanie, czary mary z grzechotką, malowanie i w żywicę a rano jeszcze ciepła zdjęta z suszarki (lekko miękka) i nad wodę!

I to lubię w lurebuildingu - można stworzyć coś idealnie dopasowanego pod swoją wodę i warunki w niej panujące!

Branie szczupaka, bardzo widowiskowe zresztą jest nagrane na WaterWolfie, więc za jakiś czas na pewno będzie opublikowane!

Załączony plik  01 (6).JPG   76,78 KB   12 Ilość pobrań

Kolejną przynętą, o której pisałem wcześniej jest Czarna Mamba! Po kilkunastu braniach w czarną nie pracującą kamerę pomyślałem, że coś musi być w tym kolorze! Na pierwszym wędkowaniu szczupaki potwierdziły moją teorię!!!

~95cm!

Załączony plik  01 (13).JPG   104,48 KB   14 Ilość pobrańZałączony plik  01 (15).JPG   75,44 KB   13 Ilość pobrańZałączony plik  01 (16).JPG   117,54 KB   13 Ilość pobrańZałączony plik  01 (18).JPG   112,85 KB   13 Ilość pobrań

Na koniec w zasadzie już płynąc do samochodu Czarna Mamba skusiła kolejną rybę. Tym razem opasioną prawie metrówkę, bo brakło naprawdę niewiele - 99,5cm :D

Załączony plik  01 (33).JPG   90,82 KB   13 Ilość pobrańZałączony plik  01 (34).JPG   87,41 KB   13 Ilość pobrań

Pozdr

M

Użytkownik Melanzyk edytował ten post 30 sierpień 2015 - 19:38

#1672 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6331 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 30 sierpień 2015 - 19:56

Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.

#1673 OFFLINE   Józef Lesniak

Józef Lesniak

Józef Leśniak

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1141 postów
  • LokalizacjaSłubice
  • Imię:Józef
  • Nazwisko:Leśniak

Napisano 30 sierpień 2015 - 20:50

Psiakiś taki smutny wyszedłeś na tych zdjęciach. Zwykle banan z zajadami w pakiecie a tu taki umiarkowany foch... To ja Ci może humor poprawię- kup sobie kamelona transparentnego to tych czarnych (Motip), wyjdzie mega fajny efekt.

Bo zmęczony i nie każdego dnia ma się power-a

#1674 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 30 sierpień 2015 - 20:53

Pierwszy mój post w Twoim temacie choć go przeglądam systematycznie i czekam na kolejne!po prostu Mistrzu jesteś w produkcji jerków !chyba nikt od Ciebie tylu pajków 100+ nie łowi!SZACUN!!!!

• Melanzyk lubi to

#1675 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 31 sierpień 2015 - 13:45

Nie przesadzaj Rafaello! Do mistrza mi jeszcze daleko, bardzo daleko! Sa na forum ludzie, których możesz nazywać mistrzami, np Woblery z Bielska a nie mnie :ph34r:

Pozdr

M

#1676 OFFLINE   lukas277

lukas277

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 68 postów

Napisano 01 wrzesień 2015 - 15:37

Witam

Wędkując ze Sławkiem Pleciona miąłem okazje zobaczyć Twoją Piranię. Jej praca w trollingu bardzo mi się podobała. Jestem ciekaw jaką głębokość udało się osiągnąć przeciążoną Piranią? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obciążenia i grzechotki nie uległa zmianie?

Pozdrawiam

Łukasz

Użytkownik lukas277 edytował ten post 01 wrzesień 2015 - 15:37

• Kamil750 lubi to

#1677 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 01 wrzesień 2015 - 23:09

Nie smutny. Na ostatnim zdjęciu ostre słońce daje po oczach. Kolejna sprawa to fakt, że jak się ma fotografa (nie koniecznie z pojęciem, bom średnio zadowolony z niektórych fotek) to masz max 3-4 fotki z daną rybą, a jak sie strzela samojebki z interwałem 1sek to masz ok 20 fotek ów ryby i jest w czym wybierać.

Witam

Wędkując ze Sławkiem Pleciona miąłem okazje zobaczyć Twoją Piranię. Jej praca w trollingu bardzo mi się podobała. Jestem ciekaw jaką głębokość udało się osiągnąć przeciążoną Piranią? Czy jej praca po dodaniu dodatkowego obciążenia i grzechotki nie uległa zmianie?

Pozdrawiam

Łukasz

Witaj,

Myślę, że przeciążona Pirania w trollu pojedzie ok 3,5m, więc każda ryba do 5m jest zagrożona :P wszystko zależy od prędkości trollingu. Jeżeli chodzi o akcję to gołym okiem ciężko zauważyć różnicę raczej. Przetestuję w spokojniejszy dzień bez fali i dam jeszcze dokładnie znać bo ostatnio pizgało tak złem, że fale wdzierały się na pokład. Moim zdaniem dodanie grzechotki na pewno nie obniży ilości brań a myślę, że będzie wręcz przeciwnie - patrz Buster Jerk czy Big Bandit.

Metrówka z kilku postów wcześniej przypłynęła do Piranii, obczaiła ją, cofnęła się z 1-2m i BAAAAM. Zasługa grzechotki? Moze, kto wie... :ph34r:

Na chwilę obecną grzechotki dodaję na prośbę zamawiającego, ale w przyszłości może będzie w każdej przynęcie, zobaczymy.

Pozdr

M

#1678 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 04 wrzesień 2015 - 16:03

Część pierwszej serii Killerów v2 dla kilku forumowych kolegów :ph34r: Co by tu namalowac?! :rolleyes: B) @rd1_68 :rolleyes:

Załączony plik  P1080789.jpg   74,59 KB   19 Ilość pobrańZałączony plik  P1080790.jpg   73,66 KB   19 Ilość pobrań

Pozdr

M

• Karol Krause i Kaszub Bait lubią to

#1679 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 04 wrzesień 2015 - 16:43

(...)Co by tu namalowac?! :rolleyes: B) @rd1_68 :rolleyes:

(...)

Paski.

Bo wobler (nawet gdy jest jerkiem), MUSI mieć paski.

Przynajmniej taka panuje opinia.

:whistling:

:D  :D  :D

• gulf, Hesher i Pride lubią to

#1680 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6331 postów
  • LokalizacjaPułtusk