Bez obrazy ale żeby wszystkie przynęty tak nieudolnie wychodziłt Tobie jak ta mrówka
Wobki by Sobol :)
#81 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 22:18
#82 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2013 - 14:26
Moim zdaniem bardzo udana ta mrówa . Pozdrawiam .
#83 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2013 - 14:37
Myslalem ze inspiracja był film- A Bugs Life.
#84 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2013 - 15:47
Nieudolna ponieważ i tak nie dorównuje nawet w setnej części do pierwowzoru i do wykonania Tomka I. To jest taka moja mała wariacja mam nadzieję że coś się na nią uwiesi
No Adam,nie bądź taki skromny.Dobra Mrówka .
Jak mawiał klasyk "....śmiem twierdzić,moim skromnym zdaniem..." że jak woda wróci do koryta i będą gryźli to na bank coś się uwiesi.
Pozdrawiam Tomi .
#85 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2013 - 22:55
Dawno nic nie wklejałem a to dlatego że więcej łowiłem niż strugałem... Ale w międzyczasie coś tam powstawało. W związku z tym że sezon na pstrąga coraz bliżej to robię coś właśnie pod tą rybkę. Założenia z budowy podobne jak ostatnie pstrągóweczki ale korpusik nieco odchudzony i już nie tak baryłkowaty jak ostatnio. Tak więc dzisiaj jeden wobek jako wstęp do większej ilości którą mam nadzieję niedługo dokończyć:
#86 ONLINE
Napisano 16 listopad 2013 - 15:23
"Sobolek",przy założeniu grubszych kotwic,nie będzie toną ???
Te ze zdjęcia to takie trochę "cinkie".
#87 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2013 - 16:11
Toficzku przełożyłem kotwice żeby to sprawdzić to na Ownerach st-36BC (tych wzmacnianych) o numerku 8 wobek pływał. A 10 lub 8 do niego w sam raz. Nr 6 były by już za duże.
- dworak lubi to
#88 OFFLINE
#89 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 20:17
#90 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 22:04
Większość ( w tym i ja) odeszła od tkanin. Niesłusznie Cieszę się, że kontynuujesz ten rozdział zdobienia. Wciąż ma spory potencjał...
#91 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 22:06
Jeśli chodzi o "grafikę" szmata będzie dla mnie zawsze no 1
- peekol lubi to
#92 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 22:23
Kontynuuje chociaż powiem że czasami mnie już denerwuje ta "szmata" bo to tu się rozejdzie podczas lakierowania, to w innym miejscu wylezie pęcherz powietrza który później trzeba szlifować kilkukrotnie, czasami cały kształt woblera przez tą szmatę się zgubi... Ale mimo to, lubię efekt końcowy
#93 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 17:55
Tak jak pisałem wczoraj, zostało mi jeszcze kilkanaście do wykończenia tak więc wstawiam. Dzisiaj jeszcze zdążyłem ustawić nad rzeczką z nad której w pewnej chwili musiałem uciekać bo przegoniła mnie "dzika mamuśka" z dzikimi małymi świnkami na szczęście samochód był blisko a mamuśka po kiklunastu metrach pogoni odpuściła sobie
Prawie wszystkie woblerki o pracy Y, kilka o pracy X a raczej x (dosyć drobne). Są wersje pływające, tonące i kilka neutralków.
- spidi i Kuballa44 lubią to
#94 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 20:45
Tak jak pisałem wczoraj, zostało mi jeszcze kilkanaście do wykończenia tak więc wstawiam. Dzisiaj jeszcze zdążyłem ustawić nad rzeczką z nad której w pewnej chwili musiałem uciekać bo przegoniła mnie "dzika mamuśka" z dzikimi małymi świnkami na szczęście samochód był blisko a mamuśka po kiklunastu metrach pogoni odpuściła sobie
Prawie wszystkie woblerki o pracy Y, kilka o pracy X a raczej x (dosyć drobne). Są wersje pływające, tonące i kilka neutralków.
niezła akcja ,gdzie spotkałeś wesoła rodzinkę ? może locha z daleka zobaczyła Twój smakowity cukiereczek na końcu wędki fajne wobki
#95 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 21:10
Maniek wesoła rodzinka maszerowała od jazu w strone wioski między rzeką a zbiornikiem. Ja samochód miałem na parkingu przy końcowym wypuście i zaraz tam nad rzeczką ustawiałem wobki. Jak tylko usłyszałem pisk to wyjrzałem obadać sytuację. Najpierw zobaczyłem młode a następnie z krzaków matka wyskoczyła i w moją stronę zaczęła "truchtać". Jak zwiałem do samochodu to najzwyczajniej w świecie świnki wskoczyły do wody, przepłynęły na drugą stronę rzeczki i pobiegły sobie w lasek
#96 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 21:24
Jak będziesz jechał nad wodę z wobkami - daj znać, chętnie zobaczę Twoje rękodzieło.
#97 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 22:11
Dwa ostatnie zdjęcia prezentują mozliwe killery na kropki. Ciemny grzbiet i złota szmata plus kropki, to jest to!
Pozdrawiam!
#98 OFFLINE
#99 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2014 - 14:26
#100 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2014 - 18:12
No, super.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych