Kruca bomba a może by akweny tym zarybić.
Wyglądają tak realistycznie że pewnie i tarło mogą odbyć
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 wrzesień 2013 - 12:19
Kruca bomba a może by akweny tym zarybić.
Wyglądają tak realistycznie że pewnie i tarło mogą odbyć
Napisano 05 wrzesień 2013 - 13:20
Udało mi się nakręcić coś z pracą ostatnich wymysłów.
Okonie mają fajną pracę - zwłaszcza na górnym oczku.
Przetestowałem też łamańce oraz ukleje DR .
Użytkownik bigrafi edytował ten post 05 wrzesień 2013 - 13:22
Napisano 07 wrzesień 2013 - 17:34
Wczoraj się zmusiłem i po walce do 2 w nocy - wreszcie jestem zadowolony z malowanie (po instruktarzu Tomego - Dzięki) .
Przedstawiam prawie ukończone okonki w wersji mini - jeszcze z 4 warstwy lakieru (na tę chwilę są po żywicy)
Napisano 08 wrzesień 2013 - 10:02
Witam. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich umiejętności. Bardzo realistyczne dzieła. Przepięknie rzeźbisz (z dużą dbałością o szczegóły.....łuska to mistrzostwo świata! Mam świadomość tego jak bardzo jest to pracochłonne tak łuska po łusce i całe ich setki)
Gratuluję i Pozdrawiam
Napisano 08 wrzesień 2013 - 14:57
Dzięki
Napisano 10 wrzesień 2013 - 14:59
Dzisiaj wyskoczyłem je poustawiać.
Jak widać na filmie praca na górnym oczku - drobna, szybka. Dolne oczko - lusterkowanie. Jako jerk - zdecydowanie górne.
Użytkownik bigrafi edytował ten post 10 wrzesień 2013 - 15:11
Napisano 11 wrzesień 2013 - 13:01
nieźle, nieźle.....super robota, jestem pod wrażeniem precyzji wykonania, ależ trzeba mieć cierpliwości, pzdr
Napisano 11 wrzesień 2013 - 20:17
Wracając do twojej podpowiedzi w sprawie oczka do żyłki. Moje jerki nie są tak obłe w kształcie jak twoje, mają też inne gięcie powierzchni dolnej, co zresztą jest zamierzone. U mnie u góry w tych konstrukcjach słabo się sprawdza. Może kiedyś zrobię coś bardziej owalnego w przekroju, wtedy po kombinuję z tym okiem
Napisano 11 wrzesień 2013 - 21:51
Robią wrażenie, świetna robota. Musisz mieć naprawdę dużo cierpliwości i samozaparcia, w nagrodę bez wątpienia masz własny styl
Napisano 11 wrzesień 2013 - 22:02
Do cierpliwych to ja nie należę - straszny choleryk podobno jestem
Napisano 11 wrzesień 2013 - 22:10
Noo, siedząc cierpliwie też można "cholerykować". Ja bynajmniej to mam
Napisano 14 wrzesień 2013 - 18:06
Witam
Bigrafi wszystko OK., obejrzałęm dokładnie, dwukrotnie Twoje filmiki "Jerk -Okonie" Praca jest rewelacyjna, ale w prowadzeniu w spinie!. Moja uwaga jest taka, że w jerkowaniu nie zachowują się naturalnie!, jak rybka w zrywie ! Ja nazwałbym je "woblery bezsterowe" To moja sugestia!
Natomiast łamaniec pracuje rewelacyjnie. Gratki !
Pozdrawiam
Napisano 14 wrzesień 2013 - 18:12
Zachowują się zachowują, ale na górnym oczku. przedwczoraj je testowałem na okoniach i właśnie przy jerkowaniu było najwięcej uderzeń. Tak więc następne będą miały tylko górne oczko.
Napisano 15 wrzesień 2013 - 13:23
Zauważyłem to ! Jednakże uważam, że powinny pozostać dwa oczka prowadzące, gdyż świetnie chodzą właśnie w spinie na głębszym prowadzeniu. Natomiast, jeżeli jak mówisz na górnym dobrze chodzą w jerkowaniu - to dlaczego likwidujesz górne "uszko". W/g mnie świetnym jest zachowanie dwóch technik połowu w jednej przynęcie
Pozdrawiam
Napisano 15 wrzesień 2013 - 14:10
Zostaje tylko górne
Napisano 15 wrzesień 2013 - 15:25
Jakbyś nie zrobił, to i tak będzie SUPER
Napisano 17 wrzesień 2013 - 09:11
Bigrafi
Jak zwykle odwaliłeś mistrzostwo swiata!MASAKRA!!!
Napisano 25 wrzesień 2013 - 19:04
Też kiedyś siądę do snycerki. Mam zamiar kupić parę dłutek.
Napisano 26 wrzesień 2013 - 18:41
Pokaż efekt końcowy, jestem bardzo ciekaw.
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych