Wyszło coś takiego.
Wersja metalic
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 listopad 2013 - 11:30
Wiem, zdjęcia, zwłaszcza w sztucznym oświetleniu nie oddają pełnej urody wabików, ale tym razem, po oglądaniu półfabrykatów wstawionych 20 listopada - więcej się spodziewałem...
Takie mam wrażenie, że zwłaszcza przy okoniach za dużo kryjącego aero, a za mało subtelnych pociągnięć transparentnymi na pędzlu.
Pamiętaj jednak, mój gust ma prawo różnić się od Twojego i nie musi nam się podobać to samo
Napisano 27 listopad 2013 - 12:18
Zgodzę się z Januszem, troszkę przesadzone zwłaszcza ten kolor zielony ble nie w moim guście. Kształt i pomysł na 5! Ale kolorystyka na 3. Stać Cię nie więcej Rafał
Napisano 27 listopad 2013 - 12:20
Na "żywo" wyglądają lepiej, folia bardziej przebija. W miarę udało to się uchwycić na grupowym zdjęciu. Ale przyznaję się trochę spartoliłem malowanie. PS następne będą już bez folii
Użytkownik bigrafi edytował ten post 27 listopad 2013 - 12:26
Napisano 27 listopad 2013 - 12:38
Zgadzam się z przedmówcami trochę spartoliłeś to malowanie. Ale to nie powód rezygnacji z oklejania folją. Na pewno następne wyjdą lepiej. Proponuje użyć bardziej transparentnych farb.
Napisano 28 listopad 2013 - 11:18
Mi najbardziej podoba się lekkość rzeźby w Twoich dziełach. Malowania nie będę oceniał bo gdzie mi do takich efektów Jedno tylko - nie podobają mi się płetwy.
Teraz będzie offtop, ale mam nadzieję przydatny
Wierzę że 'na żywo' wyglądają lepiej bo ciężko zrobić zdjęcia błyszczącym obiektom przy użyciu lampy błyskowej 'na wprost'. Myślę że światło naturalne zrobiło by lepszą robotę. Jeśli już musimy wykorzystać lampę błyskową, to warto 'popsuć' trochę snop światła lampy - rozproszyć, odbić, etc. Nie każdy aparat się do tego nadaje, bo trzeba zwykle wprowadzać korekcję ekspozycji/przysłony ale z tego co widzę Twój da radę
Tu chyba widać o co chodzi: fotografiadlaciekawych.pl/.../dyfuzory-na-wbudowana-lampe-blyskowa/
Warto też zajrzeć tu i tam (co prawda tematyka inna, ale problemy i sposoby podobne). Te linki to na szybko znalezione - w internecie można znaleźć więcej. A może któryś z fotografów z forum coś podpowie?
Napisano 28 listopad 2013 - 22:06
Trzymam w ręce wobler Rafała prezentowany na str 19 tego wątku. Że wyrzeźbiona znakomicie nie muszę nikomu mówic, ale jak pomalowana! Łuseczki opalizacja na skrzelach, kapitalne i na pewno lepsze niż na zdjęciach. Piękna robota - tędy droga . A za muchę LF masz u mnie jeszcze jednego wobka. Dzięki
Napisano 29 listopad 2013 - 07:37
Cieszę się, że się podobają, ale muszę jeszcze dopracować malowanie, może kiedyś dorównam Twoim
Napisano 02 grudzień 2013 - 10:10
Rafał a żabki jakieś bedziesz robił ???
Napisano 02 grudzień 2013 - 14:51
Karol - może zimą się pobawię. Chcę zrobić parę wzorów mocno wypasionych
Pogoda piękna w sam raz na okonie, a mi samochód padł
Wczoraj wieczorem przesiedziałem trochę nad kiełbikiem, dostał trochę detali. Wykorzystałem słońce i zrobiłem chociaż zdjęcia.
Napisano 02 grudzień 2013 - 14:56
Takie skojarzenie. Na żywo bardziej podobne to Twojego mi się wydają.
Napisano 02 grudzień 2013 - 16:10
Rafał dzięki za info i miej mnie w pamięci jak bedziesz robił żabki
Napisano 06 grudzień 2013 - 18:51
Strzebla nieco drapieżna wyszła.
Napisano 06 grudzień 2013 - 19:59
Bo ona ma polować
Napisano 09 grudzień 2013 - 22:30
Przestań ! A tu nie mógłbyś sprezentować takiego niewymiarowego "okunia" ?
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych