Zimno, cimno, mokro, wiaja i do dumu daleko...
Klub tetryka
#761 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2019 - 12:37
- ryba1981 lubi to
#762 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2019 - 14:07
Olek, ja też jestem typem zmarzlaka..ciężko się wybrać ale jak już się dojedzie nad wodę ..to jakoś tak lżej na duszy
Jak to mówią "nie ma złej pogody, są tylko ludzie źle ubrani", ja np zapuszczam brode na zimę żeby było cieplej
#763 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2019 - 14:11
Olek nie słuchaj Krzyśka, bierz świder i na lód.
pozdrawiam byniek
#764 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2019 - 14:15
Krzysiu, kijem mnie nie wygonisz dopóki temperatura nie wzrośnie powyżej +5'C. Nie trawię ubierania się ani "grubo", ani "na cebulkę" bo mi to krępuje ruchy (dość mam skrępowane nadmiarem sadła), a brodę noszę od 50-lat przez cały rok.
Zbyszku, w życiu nie łowiłem z lodu i nawet pod groźbą anatemy nie dam się skusić. Dla mnie lód istnieje tylko w dwóch postaciach - lodów i loda…
Użytkownik Alexspin edytował ten post 10 styczeń 2019 - 14:17
- Krzysiek P lubi to
#765 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2019 - 15:45
Krzysiu, kijem mnie nie wygonisz dopóki temperatura nie wzrośnie powyżej +5'C. Nie trawię ubierania się ani "grubo", ani "na cebulkę" bo mi to krępuje ruchy (dość mam skrępowane nadmiarem sadła), a brodę noszę od 50-lat przez cały rok.
Zbyszku, w życiu nie łowiłem z lodu i nawet pod groźbą anatemy nie dam się skusić. Dla mnie lód istnieje tylko w dwóch postaciach - lodów i loda…
No to tak na poprawienie nastroju
Załączone pliki
Użytkownik robimax edytował ten post 10 styczeń 2019 - 15:58
- marian-56, Pisarz.......ewski Piotr, woblery z Bielska i 1 inna osoba lubią to
#766 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2019 - 21:55
Uwielbiam łowić.
Zwykle sezon zaczynam pierwszego stycznia, a kończę w Sylwestra Pogoda jest zastana, czasem lekko przykra, ale później się to wspomina ze śmiechem. Jak wtedy, gdy na Muchowy Puchar Wisły wybrałem się z krótkim rękawem, a zaczął padać deszcz ze śniegiem.
Uwielbiam łowić, najbardziej na przynęty sztuczne, ale ciasto, pelet lub robaka również zarzucam. Na metodę, na drgającą lub holopatko, bata i odległościowkę... Spinning wszelkiej maści, choć koguty już sobie odpuściłem. Mucha, poza dwuręczną łososiówką. I oczywiście wędkowanie z lodu
Uwielbiam łowić tak bardzo, że kiedyś łowiłem z lodu przy minus szesnastu. Pamiętam, iż przyszedł wtedy na lód jakiś facet, zdjęcia robił, pytał o wyniki. Redaktor. W niektórych kręgach aż wstyd się przyznać - opisał mnie wtedy w Gazecie Wyborczej
Najbardziej ekstremalne wędkowanie to było w Sylwestra, ponad dwadzieścia lat temu. Muchowałem nad Czarną Przemszą. By móc posłać streamera pod drugi brzeg wykonywałem rzuty rolowane, a ściągając zestaw wędzisko trzymałem pod wodą poza ostatnią przelotką, tą najbliżej kołowrotka. Choć i ona się klinowała i trzeba było odmrażać ją w ustach... Nic dziwnego - było 18 stopni na minusie
Więc nie ma co narzekać na pogodę i jeśli również uwielbiacie łowić - trzeba wyjść z domu i pójść nad wodę
- robert74, marian-56, Pisarz.......ewski Piotr i 3 innych osób lubią to
#767 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2019 - 23:16
- Pisarz.......ewski Piotr i Alexspin lubią to
#768 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2019 - 06:17
Też nie przepadam Najbardziej lubię wędkować w kwietniu, maju i później od września do listopada. Moje ulubione temperatury to 10-20'C, ale cóż żyjemy na takiej a nie innej szerokości geograficznej i radujmy się Golfstromem, bo mielibyśmy bez niego klimat taki jak na Labradorze...
Ps
Z tym wyjazdem "by the way" masz Krzysiu 100% racji. Na wszelki wypadek wędka w bagażniku cały rok...
Użytkownik Alexspin edytował ten post 11 styczeń 2019 - 06:18
#769 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2019 - 23:30
Też nie przepadam Najbardziej lubię wędkować w kwietniu, maju i później od września do listopada. Moje ulubione temperatury to 10-20'C, ale cóż żyjemy na takiej a nie innej szerokości geograficznej i radujmy się Golfstromem, bo mielibyśmy bez niego klimat taki jak na Labradorze...
Ps
Z tym wyjazdem "by the way" masz Krzysiu 100% racji. Na wszelki wypadek wędka w bagażniku cały rok...
Wypisz, wymaluj, mam te same upodobania, choć ostatnio lepiej znoszę i "ten syk świerszczy i te 30oC da...". Kości coraz starsze, coraz bardziej lubią wygrzewanie... .
Nie wiem tylko, czy już zanabyłem uprawnienia na jakikolwiek wpis tutaj, niby trochę za młody rocznik, ale np. muzyka w tym wątku (koncerty), czy przygody podwórkowe, jak najbardziej były i moim udziałem.
- Alexspin lubi to
#770 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2019 - 14:59
.. tak pomyślałem ze własnie w tym "klubie" może się spodobać ....................... {sorry za OT}..
https://www.youtube....h?v=St6jyEFe5WM
smacznego..
#771 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2019 - 16:37
Tak tylko dziś przypomnę.......
- popper, BOB, Pisarz.......ewski Piotr i 1 inna osoba lubią to
#772 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2019 - 23:22
ta grafika do kupienia przez Szanownych Tetrykow na aukcji internetowej Agra Art. Myślę że będzie a propos starczych zainteresowań
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 25 styczeń 2019 - 23:24
#773 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 00:56
Wszystkiego najlepszego dla prezesa z okazji urodzin.
- Alexspin lubi to
#774 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 07:05
Dziękuję Piotrze
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#775 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 07:06
ta grafika do kupienia przez Szanownych Tetrykow na aukcji internetowej Agra Art. Myślę że będzie a propos starczych zainteresowań
Osobiście wolę w naturze, obrazki mnie nie bawią...
#777 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 10:03
Dzięki Januszu, staram się jak mogę...
#778 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 11:04
Ten rok przyniesie mi możliwość wstąpienia w szeregi Szanownych Tetryków . Choć na innym forum już jestem . Fajnie się czyta wasze posty i przycinki . Wiem jedno nigdy mi lepiej nie było jak teraz pewnie ta beztroska i bezkarność z wiekiem przychodzi . Nie mam obowiązków tylko same prawa które sam ustalam .
Nie muszę nic , robię co chce poza oczywiście pracą zawodową . Wędkarstwo to piękna pasja a w szczególności łażenie z kije lub pływanie łódką .
Lubie poczytać i posłuchać bajkopisarzy i nawiedzonych nowymi technologiami wędkarzy ale to już przestało mnie bawić .
Zaczynałem od wędki dwuczęściowej leszczyna a dolnik z jałowca , żyłka z zmywaka prostowana żelazkiem bez kołowrotka przelotki 4 szt drut ze spinacza .
Dostałem od wujka kilka haczyków i składaną siatkę na żywce którą do dziś mam nawet ostatnio pożyczałem ją na jakiś występ teatralny .
Pierwsze spławiki i woblery , blachy mam do dziś . Pierwszy spining który ma około 35 lata kupiony na urodziny . Oczywiście sprawiłem sobie sam taki prezent .
Najbardziej przykro jest patrzeć na moją rzekę Bug jak umiera śmiercią naturalną z braku wody a my nic nie możemy zrobić .
- Friko, BOB, Pisarz.......ewski Piotr i 4 innych osób lubią to
#779 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 11:09
zdrowie Prezesa po raz trzeci !
- BOB, Byniek, Alexspin i 1 inna osoba lubią to
#780 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 11:39
Ten rok przyniesie mi możliwość wstąpienia w szeregi Szanownych Tetryków . Choć na innym forum już jestem . Fajnie się czyta wasze posty i przycinki . Wiem jedno nigdy mi lepiej nie było jak teraz pewnie ta beztroska i bezkarność z wiekiem przychodzi . Nie mam obowiązków tylko same prawa które sam ustalam .
Nie muszę nic , robię co chce poza oczywiście pracą zawodową . Wędkarstwo to piękna pasja a w szczególności łażenie z kije lub pływanie łódką .
Lubie poczytać i posłuchać bajkopisarzy i nawiedzonych nowymi technologiami wędkarzy ale to już przestało mnie bawić .
Zaczynałem od wędki dwuczęściowej leszczyna a dolnik z jałowca , żyłka z zmywaka prostowana żelazkiem bez kołowrotka przelotki 4 szt drut ze spinacza .
Dostałem od wujka kilka haczyków i składaną siatkę na żywce którą do dziś mam nawet ostatnio pożyczałem ją na jakiś występ teatralny .
Pierwsze spławiki i woblery , blachy mam do dziś . Pierwszy spining który ma około 35 lata kupiony na urodziny . Oczywiście sprawiłem sobie sam taki prezent .
Najbardziej przykro jest patrzeć na moją rzekę Bug jak umiera śmiercią naturalną z braku wody a my nic nie możemy zrobić .
Chłopie, ja jestem takim samym smarkaczem jak Ty i już od samego początku robię bałagan w tym zacnym wątku. Więc w mojej opinii , możesz śmiało nazwać się członkiem (oczywiście w nieorganicznym rozumieniu tego określenia)
Jestem pewien, że Prezes się ze mną zgodzi?
Użytkownik BOB edytował ten post 26 styczeń 2019 - 11:40
- Alexspin lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych