PROGRAM POMOCY dla MŁODYCH RODBUILDERÓW
#81 OFFLINE
Napisano 10 maj 2011 - 21:33
#82 OFFLINE
Napisano 11 maj 2011 - 07:03
Lista obecności na II Warsztatach Rodbuildingowych, 21 maja godz. 12:00:
01.Friko
02.Krzysiek
03.Fatso
04.Pietras
05.Drzejko
06.Cezary
07.Pampi
08.Havy
09.Pablom (chyba nieborakowi pomylily sie watki ale wywnioskowalem ze bedzie )
10.Remek - właśnie zapowiedział się że będzie
11.Warszawiak
12.Wiekuisty ( zawsze kiedyś trzeba zrobić ten pierwszy krok )
ps. Wszystkim pasjonatom rodbuildingu przypominam przy okazji o trwającym KONKURSIE na artykuł rodbuildingowy z NAGRODĄ w postaci zestawu do montażu wędek:
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18705&am p;am p;am p;start=0&
#83 OFFLINE
Napisano 18 maj 2011 - 19:55
#84 OFFLINE
Napisano 19 maj 2011 - 18:31
Pozdrawiam,
drzejko
#85 OFFLINE
Napisano 19 maj 2011 - 19:29
Postaram się przyjść z Krzyśkiem.
#86 OFFLINE
Napisano 20 maj 2011 - 08:59
#87 OFFLINE
Napisano 21 maj 2011 - 00:50
Być może następnym razem.
Pozdrawiam,
Wieku
#88 OFFLINE
Napisano 22 maj 2011 - 18:54
Tradycyjnie juz można powiedzieć spotkanie cechowało się wesołą atmosferą i niczym nieskrępowaną wymianą informacji, chociaż wiele się działo jeśli chodzi o naszą wędkę, która powstaje w trakcie tych spotkań. Dla przypomnienia jest to spinning na blanku Batsona RX7 HS 1023 (długość 8'6 moc 25lb).
Po pierwszym spotkaniu mieliśmy wklejony dolnik, zatem tym razem do dokończenia pozostało wykonanie rękojeści oraz spacing wędki.
Zaczęliśmy od rękojeści:
Najpierw Hubert zaznaczył długość uchwytu na blanku a potem biorąc odpowiednią poprawkę wykonał dwa arbory z taśmy
Załączone pliki
#89 OFFLINE
Napisano 22 maj 2011 - 19:14
Kolejny zagadnieniem które rozważaliśmy był spacing, czyli jak powiedział Irek temat rzeka.
Najpierw dokonaliśmy wyboru kompletu przelotek, w tym przypadku jest to komplet przelotek w ramce LV
Załączone pliki
#90 OFFLINE
Napisano 22 maj 2011 - 19:25
Z uwagi na sezon wakacyjno-urlopowy, kolejne spotkanie zapewne dopiero we wrześniu. Dokładne szczegóły będa oczywiście podane w tym wątku z odpowiednim wyprzedzeniem.
Zachęcam uczestników spotkania do dzielenia się swoimi wrażeniami
Pozdrawiam
#91 OFFLINE
Napisano 22 maj 2011 - 21:44
#92 ONLINE
Napisano 22 maj 2011 - 21:58
A a propos kija, który Krzysztof & Krzysztof oglądają, to jest dzieło Yglo. Mój walił złotem po oczach .
Spotkanie bardzo udane. I na pierwszym, i na drugim dowiedziałem się paru ważnych rzeczy, o których albo nie wiedziałem, albo nie pamiętałem. Poza tym takie spotkanie jest fajną okolicznością towarzyską, a także okazją do ciekawej dyskusji ogólnowędkarskiej. Dziękuję wszystkim obecnym za wymyślenie/zorganizowanie/dzielenie się wiedzą i doświadczeniem.
Mam też nadzieję, że sam jakieś małe co nieco wniosłem.
Pzdr,
Fatso
#93 OFFLINE
Napisano 22 maj 2011 - 22:12
Nie bądź taki skromny W każde spotkanie wnosisz wiele humoru, a przede wszystkim – pokazujesz ciekawe wędki, w dodatku przez siebie ukręcone
A ząbków niestety już nie wykorzystam, pogubiłem
#94 OFFLINE
Napisano 23 maj 2011 - 06:13
Zawsze powtarzam, że sport to zdrowie czyżby były to dwie jedyneczki Krzysiu? Nie przejmuj się, nie takie rzeczy teraz dentyści robią.
@Fatso
Dzięki zwrócenie uwagi, już poprawiłem opis zdjęcia. Krzysiek ma rację to o żone i panoflarzu było dobre ha ha a kijek też kozacki Przy okazji to wycofuję się też z sugestii co do skrócenia przedniego elementu uchwytu - myśle że tak jak jest będzie mocniej trzymał blank (na większej powiechni) czyli że lepiej że jest jak jest.
#95 ONLINE
Napisano 23 maj 2011 - 06:26
@ Friko - to o żone i panoflarzu było dobre - no to w offtopach upublicznię
- a kijek też kozacki - no ba! Starałem się . Mimo, że lakierowałem U-40, którego nie opanowałem (troche mi zostało i trzeba było paskudnika wykończyć )
- wycofuję się też z sugestii co do skrócenia przedniego elementu uchwytu - myśle że tak jak jest będzie mocniej trzymał blank (na większej powiechni) czyli że lepiej że jest jak jest - no i tak mi mówić .
Pzdr,
Fatso
#96 OFFLINE
Napisano 23 maj 2011 - 07:11
@krzysiek
Zawsze powtarzam, że sport to zdrowie czyżby były to dwie jedyneczki Krzysiu? Nie przejmuj się, nie takie rzeczy teraz dentyści robią.
Uszczypliwy jak zwykle w dodatku prawie trafił: jedyneczka i dwójeczka.
A co do U40 - mam to samo, zapewne w podobnym nasileniu. Żeby usunąć te baryłki czasem nawet ze dwa razy poprawiam omotką po pewnym czasie - podgrzewam lekko i wyrównuję. Ale to walka z wiatrakami. Najczęściej daje po prostu trochę mniej lakieru. A że generalnie daje mało, to na najmniejszym opakowaniu zrobiłem już z 10 wędek i jeszcze połowa tego towaru mi została…
#97 ONLINE
Napisano 23 maj 2011 - 08:02
Źródłem zaopatrzenia jest oczywiście Ebay, ewentualnie Mudhole (przy okazji innych zakupów).
Pzdr,
Fatso
P.S. Mam w planie jeszcze coś na Batsonie (no i jeden taki CD XLS za mną chodzi ), więc do Irka i tak się zgłoszę i sumienie swe oczyszczę
#98 OFFLINE
Napisano 23 maj 2011 - 08:06
#99 ONLINE
Napisano 23 maj 2011 - 08:36
Pzdr,
Fatso
#100 OFFLINE
Napisano 24 maj 2011 - 07:53
oba spotkania bezcenne, mnóstwo uwag, spostrzezeń, wymiana doswiadczeń, mozliwosc grzebania w stojakach pracowni ogladania i naginania wedek kolegów... Super:)
A co do śliweczkowania U-40, to niedługo bedziemy mogli podgladnac jak to robią koledzy z FC, ale pamietam jak kiedys byłem w pracowni poznym popołudniem i Piotr co chwila gładzł patyczkiem zalakierowane omotki, kilka szybkich wprawnych ruchów, przerwa na rozmowe ze mna i znowu myk, myk, mysk po omotkach patyczkiem....
Na moim stojaku mam dwa silniczki do krecnia, szybszy i wolniejszy, wedki dosychaja na wolniejszym i efekt śliwki jakby mniejszy, i jeszcze porada pana Irka: skoro masz czas, to pierwsza warstwe lakieru zrób minimalna, aby tylko nasaczyc nitki, a własciwa na drugi dzien i U40 sie nie cofnie nawet na milimetr....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych