Echosonda Lowrance Mark 5x DSI
#61 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2013 - 09:27
#62 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2013 - 10:35
Model Mark 5X DSI nie ma możliwości korzystania z tradycyjnej echosondy. Pracuje tylko i wyłącznie w trybie skanowania DSI. Przetwornik jest w zestawie.
#63 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2013 - 11:48
Jak dla mnie to echo bez rewelacji , bo posiada tylko DSI i do tego czarnobiałe. System obrazowania DSI jest oki , ale w kolorze.
- dadex lubi to
#64 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2013 - 18:24
Model Mark 5X DSI nie ma możliwości korzystania z tradycyjnej echosondy. Pracuje tylko i wyłącznie w trybie skanowania DSI. Przetwornik jest w zestawie.
Możesz rozwinąć, co to znaczy? Co to znaczy:
- "korzystanie z tradycyjnej echosondy" - czyli jakich funkcji DSI nie ma (a ma je PRO, które jak rozumiem, jest tradycyjną echosondą?)?
- że DSI "pracuje tylko i wyłącznie w trybie skanowania DSI"?
Przymierzam się do zakupu PRO albo DSI do użytkowania 90% czasu na Zalewie Zegrzyńskim. Tak więc porady Zegrzyniaków również mile widziane.
#65 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2013 - 19:35
Oznacza to, że nie skorzystasz ze stożków 120 i 60 stopni pracujących w częstotliwościach 83 kHz i 200 kHz, tylko z mocno spłaszczonych wiązek sygnału pracujących w częstotliwości 455 kHz oraz 800 kHz. Zapomnij o podglądaniu czy coś się podnosi do kwoka. Nie skorzystasz z tego systemu także przy wędkowaniu pod lodem. Reasumując- tylko skanowanie DSI.
#66 OFFLINE
Napisano 02 październik 2013 - 00:45
- mark 5x pro,
- mark 5x dsi,
- elite 4x color,
- elite 4x color dsi.
Ale dodatkowo chcę wydać ok. 350zl (czyli circa równowartość 100$) na ręczniaka gps.
Czyli zamiast ręczniaka osobno, mogę te 100$ dołożyć do echa i:
- za 300$ na cabelasie mam już humminbird 581i hd di combo with gps albo elite 4 (dsi albo bez) combo with gps.
- za 379$ mam elite 5 dsi combo with gps.
Co wybrać z pktu widzenia "value for money"?
Więcej już wydać nie chcę. Elastycznosc uzytkowania wskazywalaby na echo + ręczniak osobno...
#67 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 09:35
Podnoszę temat.
Czy na ekranie sondy z DSI zobaczę ułożoną na dnie jasną zanętę? Np. makaron?
#68 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 09:42
i dużego czarnego lechola wyżerającego zanętę......DSI to nie kamera podwodna
#69 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 09:45
Podnoszę temat.
Proponuję udać Ci się na ryby z osobą, która posiada w swoim echu tą funkcję. Przeceniaż możliwości echosondy,a po co ponieść koszty i rozbić się o ścianę rozczarowania.
Użytkownik ptychoo edytował ten post 20 marzec 2016 - 09:49
#70 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 12:20
Podnoszę temat.
Zależy jak grubo tego makaronu nasypiesz, np. warstwę o grubości 30 cm to już zobaczysz, a kolor nie ma żadnego znaczenia .
Tak jak koledzy proponowali - dobra kamera.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych