Czyli łożysko 4x8x2 będzie się obracało ( po wywaleniu tego mosiężnego elementu) na trzpieniu/śrubie o średnicy 3 mm? Jeśli wogóle wciśniesz łożysko 8 mm w otwór 6 mm. Rozwiązanie z dwoma łożyskami było w Exist 2004 ale! tam po obu stronach dodane były uszczelnienia a i tak syf wpadał i zrezygnowali później z tego rozwiązania....
Kto mówi o wywaleniu tego mosiężnego elementu? Ja tak nigdzie nie napisałem, jedno łożysko idzie od strony kabłąka zamiast plastikowej białej/niebieskiej tulejki plastikowej, drugie na mosiężną tulejkę i z nią razem w rolkę a raczej łożysko wkładasz w rolkę, w nie tulejkę i dopiero dokręcasz śrubą, mówię wstrzymajcie się z bólami niech wypowie się Tomek jakie ma rozmiary wewnętrzne rolki i tulejek, a nie snujecie już plany co by tu napisać by było na przekór. Łożyska 3x6x2,5 jak sugerujecie się nie założy moim zdaniem w tą rolkę bo trzeba by wyeliminować tą mosiężną tulejkę i kombinować z podkładkami zostawiając jednocześnie z drugiej strony plastikową tulejkę od strony kabłąka a chodzi o to by się pozbyć tulejek a dać łożyska. Skoro w rolkę z jednej strony wejdzie łożysko o wymiarach 4x8x2 to i wejdzie takie samo z drugiej strony od strony śruby, tak myślę , może się mylę, jak jest faktycznie to zobaczymy jak Tomek napisze wymiary wspomniane wyżej.
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 22 sierpień 2016 - 07:03