Zawsze mnie ciekawi w jaki sposób wędka się łamie, gdy paczka nie jest uszkodzona...
Też jestem ciekawy, myślę że mogło się to stać podczas pakowania. Wędka została za mocno dociśnienta od strony dolnika i chłop nawet nie wiedział, że połamał.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 wrzesień 2018 - 12:52
Zawsze mnie ciekawi w jaki sposób wędka się łamie, gdy paczka nie jest uszkodzona...
Napisano 30 wrzesień 2018 - 13:28
Mnie ciekawi w ogóle stwierdzenie "wędka się złamała"... sama?
Napisano 30 wrzesień 2018 - 14:21
Napisano 30 wrzesień 2018 - 14:24
Tak z innej beczki. Orientuje się ktoś czy i ewentualnie gdzie można dokupić górny element blanku SCV? W nowej serii zdaje się ze jest to SV..
Napisano 30 wrzesień 2018 - 20:53
A linka długo Ci wytrzymała? Ktoś gdzieś pisał na forum, że przy niektórych rodzajach przelotek w tych starszych kijach plecionki mogą się szybko zużywać. Może jeszcze ktoś się wypowie w tym temacie.Użytkowałem ten kij intensywnie rok nie zauważyłem „zużycia” przelotek poprzez użycie plecionki wtedy używałem zdaje sie Power Pro
Napisano 30 wrzesień 2018 - 20:56
A linka długo Ci wytrzymała? Ktoś gdzieś pisał na forum, że przy niektórych rodzajach przelotek w tych starszych kijach plecionki mogą się szybko zużywać. Może jeszcze ktoś się wypowie w tym temacie.
Dzięki,
Napisano 30 wrzesień 2018 - 21:39
Czy ktoś z obecnych na forum miał możliwość porównać TBS610MLXF do nowego 2018 LBS610mlxf ? Czy poza zmianą nazwy zmieniło się coś jeszcze ? Ugięcie, szybkość, czułość lub praca kija ? Warto wymieniać na nowszy czy zostać przy starym ?
Napisano 01 październik 2018 - 11:27
dokładniePo co?
Normalnie piszesz do USA że był unfall i tyle w temacie.
Poszukaj w tym temacie jak to się robi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 01 październik 2018 - 11:36
Jeżeli przesyłka była ubezpieczona to możesz zlosisc szkodę w ciągu 7 dni. Kurier ma obowiązek pojawić się i wypisać protokół szkody. Jeżeli na opakowaniu nie ma absolutnie żadnych oznak uszkodzenia a sam kij był zabezpieczony przed przemieszczanie się wewnątrz opakowania to niestety zostałeś zrobiony w balona.
Nie wiem jak jest z gwarancja. Zadzwoń do sprzedawcy i wszystko będziesz wiedział.
O tak kurier się pokaże i wypisze protokół , ale to i tak już nic nie da ponieważ podpisała jego żona protokół odbioru na którym był zapis że z paczką było wszystko w porządku .
A zapisy prawne piszą że przewoźnik nie bierze odpowiedzialność za to co jest przewożone w paczce i jak było zabezpieczone , Więc co pozostaje zrobić oddać wędkę sprzedawcy i żądać zwrotu kasy lub żądać części kosztów za szkody.
Dobrym rozwiązaniem było również przed otwarciem paczki nagrywać materiał audiowizualny który byłby dowodem że zamiast wędki znalazłeś cegły lub była połamana .. wtedy byś miał materiały dowodowe dla sądu , i sprzedający z tak z mocnym dowodem na pewno oddałby ci kasę .
Tutaj masz opis co powinieneś zrobić w takim przypadku
https://prokonsumenc...artosci-towaru/
Użytkownik Nowy900 edytował ten post 01 październik 2018 - 12:17
Napisano 01 październik 2018 - 15:35
Czy ktoś z obecnych na forum miał możliwość porównać TBS610MLXF do nowego 2018 LBS610mlxf ? Czy poza zmianą nazwy zmieniło się coś jeszcze ? Ugięcie, szybkość, czułość lub praca kija ? Warto wymieniać na nowszy czy zostać przy starym ?
Łowiłem kolegi TBS610MLXF i bardzo spodobał mi się kijek. Postanowiłem kupić sobie taki sam. W sklepie mieli tylko nowe modele LBS610MLXF. Niestety nie spodobało mi się nowe dolne wykończenie i mocowanie kołowrotka. Nie mój gust. Więcej różnic nie zauważyłem. Blank i przelotki identyczne. Udało mi się dorwać jeszcze TBS610MLXF z 2017 roku i jestem bardzo zadowolony. Ja bym nie wymieniał.
Napisano 02 październik 2018 - 08:57
Witam,
zastanawiam się nad zakupem nowego Legend Elite ES76MF.
Do tej pory łowie modelem LES 76MF.
Czy ktoś może napisać jaka jest różnica pomiędzy starym modelem LES 76MF a nowym ES 76 MF?
Chodzi mi o wagę , przelotki, blank i ogólnie czy jest odczuwalna różnica w akcji, szybkości etc.
Napisano 02 październik 2018 - 10:33
Użytkownik Kupisz edytował ten post 02 październik 2018 - 10:35
Napisano 02 październik 2018 - 13:08
No właśnie jestem ciekaw czy nowy bardziej przenosi drgania i jest bardziej czuły.
Ma inne przelotki także powinien być trochę lżejszy....
Łowię na starego LES-a ale ostatnio łowiłem nowym extrimem i jest duża różnica.
W extrimie nie pasuje mi ta rękojeść i dla tego jestem zainteresowany nowym Legendem.
Napisano 03 październik 2018 - 07:48
Napisano 03 październik 2018 - 08:09
TRZEBA TAK ZAPAKOWAĆ , BY WĘDKA NIE PRZESUWAŁA SIĘ WEWNĄTRZ TUBY !!! ; a gdy "lata jak ..... w beczce" , to zawsze w czasie rzucania (sorryyy - przeładunku ) zostanie uszkodzona .
TYLE PITOLENIA NA TEMAT>>>
Użytkownik miramar69 edytował ten post 03 październik 2018 - 08:10
Napisano 03 październik 2018 - 08:14
Jaka jest różnica między starym LES, a nowym ES nie wiem ale czułość jest super. Na warcie w nurcie podczas jak gumka opada oprócz jej pracy czuć takie mrowienie chyba od poskręcanej powerpro. Każde smyrnięcie czy zmianę pracy czuje się b.d., a branie to już prawdziwy ALARM. Ciężko mi wciąć szczupaka tą wędką może z racji długości albo jej delikatności w porównaniu z 86mf2. Ryba nie spada jak jest zacięta. Rzucam np maksimum 10g ołowiu plus lunker shaker 4,5in tj razem 20g.
...PANOWIE !!! - było już nie raz i nie dwa pisane na w/w tematy .
Trzeba się cofnąć i poczytać od początku wątek , wtedy jeden i drugi , trzeci by wiedział na "czyj" widok mu lepiej "DRGA" !!!
Użytkownik Jano edytował ten post 04 październik 2018 - 18:35
Napisano 03 październik 2018 - 22:07
Ja nie chce tu śmiecić ale Miramar na forum nie ma nic na temat porównania les76 - es76...
0
To nie pouczaj mje
Napisano 04 październik 2018 - 10:42
Napisano 04 październik 2018 - 18:29
cześć,
szukam swojego 1 wszego kija z St Croix
kijek ma służyć na okonia na lekko średnio i ogarniać główki 3-5 gr plus max Kaitek 3' z opadu, obrotówki 1, czasem woblery rapala original 7 cm,
ma to być 2 skład no i pewnie akcja fast ,
bo nie wiem jak wygląda akcja moderate w przypadku St Croix
co polecacie?
piszę na lekko -średnio, bo na lekko mam kij do 3 gr i to uważam za UL na lekko
dzięki
Użytkownik skrzypek edytował ten post 04 październik 2018 - 18:35
Napisano 04 październik 2018 - 18:33
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych