Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki St. Croix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5070 odpowiedzi w tym temacie

#2721 OFFLINE   Kamil_Olsztyn

Kamil_Olsztyn

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 09 październik 2018 - 15:16

Nie muszę ci się tłumaczyć z nazwisk z kim rozmawiałem, nie rozmawialem z Polakami na ten temat bo nie mieszkam w Polsce a tyle sprzętu co testowałem to ty w swoim życiu na oczy nie widziałeś. A Fenwick to Blanki made in china niestety i straciły duzo ze starej jakości. A ludzie z tych firm wszystko ci wcisną żeby tylko sprzedać towar który zalega na pułkach bo ludzie przeważnie kupują dwusklady a jednoskłady zalegają na pułkach.zaciagnij trochę opinii ze świata a nie tylko ze swojego podwórka, jak ty czujesz różnice to dobra twoja, ale nie wciskaj kitu innym.

Phenix też robi w Chinach. Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania K2 to ścierwo. Ok. Co do znajomości branży to bym polemizował.

Reasumując rozmawiam z człowiekiem bez wiedzy i rozeznania który z kimś tam gadał i czymś tam machał. To chyba tyle w temacie.
  • michal6564 lubi to

#2722 OFFLINE   Derrek

Derrek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 09 październik 2018 - 16:12

To że firmy przenoszą swoją produkcje do innego kraju jest zabiegiem który ma obniżyć koszt produkcji przy zachowaniu tej samej jakość .

Ludzie którzy składają w CHINACH są tak samo szkoleni jak pracownicy w USA różnica  między nimi jest tak że człowiek w USA zażąda dużo większą pensje .

Ale miło jest mieć coś co nie ma napisane "MADE IN CHINA " .

#2723 OFFLINE   Rgjazz

Rgjazz

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • LokalizacjaUK

Napisano 09 październik 2018 - 16:54

Phenix też robi w Chinach. Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania K2 to ścierwo. Ok. Co do znajomości branży to bym polemizował.

Reasumując rozmawiam z człowiekiem bez wiedzy i rozeznania który z kimś tam gadał i czymś tam machał. To chyba tyle w temacie.

Gratuluje znajomości ludzi i tematu.A co do wiedzy to 20 lat siedzę w branży i technologii materiałów kompozytowych ale nie będę ci tłumaczył na czym ta technologia polega bo i tak byś pewnie nie zrozumiał. Wiec kończę temat i przepychanki z tobą.

#2724 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 866 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 09 październik 2018 - 17:53

Gratuluje znajomości ludzi i tematu.A co do wiedzy to 20 lat siedzę w branży i technologii materiałów kompozytowych ale nie będę ci tłumaczył na czym ta technologia polega bo i tak byś pewnie nie zrozumiał. Wiec kończę temat i przepychanki z tobą.

Z chęcią wielu z nas (w tym ja) pewnie by się dowiedziało czegoś na temat technologii materiałów kompozytowych w relacji do czułości brań i ugięcia wędek jedno oraz wieloczęściowych. 

I mówię bez złośliwości.

To bardzo duże i profesjonalne forum na którym wiele tematów było jest i będzie dokładnie omawianych. Tym bardziej fachowa wiedza jest tutaj potrzebna. 

#2725 OFFLINE   Rgjazz

Rgjazz

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • LokalizacjaUK

Napisano 09 październik 2018 - 18:15

To bardzo obszerny temat i postaram się coś przygotować na ten temat w najbliższym czasie. W grę wchodza mieszanki różnych włókien, żywic, maszyn, pras, i testów.
Każda firma ma swoją technologie wyrobu i mieszanek włókien co jest tajemnica firmy. Ale produkcja jest wszędzie podobna. A co do produkcji w Chinach jest znaczna roznica bo w Chinach jedna fabryka produkuje dla wielu firm i tam nie bardzo się podchodzi do jakości produktu i kontroli jakości dlatego duzo wadliwego sprzętu z Chin po prostu ilość nie jakość. Kontrola jakości i testy to podstawa, przykładem jest St Croix, każdy dział i pracownik jest przeszkolony ze liczy się jakość a nie ilość do tego każda wędka jest oddzielnie testowana i każdy element przechodzi przez oddzielną kontrole jakości i wszystkie Blanki są ręcznie wykonane przy udziale tylko niezbędnych maszyn a nie pełna mechanizacja jak w Chinach.

#2726 OFFLINE   Krismuaythai

Krismuaythai

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • LokalizacjaZielona Góra

Napisano 09 październik 2018 - 18:18

Ja bym sugerował aby koledzy zamist, machać na balkonie to idźcie nad wodę i machajcie kijami nad wodą i pózniej tu doradzajcie/wypowiadajcie się. Ja skończyłem z tym tematem. Pozdrawiam

Użytkownik Krismuaythai edytował ten post 09 październik 2018 - 18:19

#2727 OFFLINE   cabage

cabage

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1518 postów
  • LokalizacjaOpole
  • Nazwisko:Tohatsu/Mercury/Lowrance/MG/Ram Mounts

Napisano 09 październik 2018 - 18:22

A może by tak do tematu St. Croix-a wrócić... ? :)

• WojtekCIN i GIĘTY lubią to

#2728 OFFLINE   Rgjazz

Rgjazz

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • LokalizacjaUK

Napisano 09 październik 2018 - 18:27

Ok taka prawda to forum o wedkach StC a nie o technologii produkcji.Temat zamknięty.
  • pawello i delux64 lubią to

#2729 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 09 październik 2018 - 19:32

Czytam tą nierówną walkę na długość fiutka i znowu mi się forum na jakiś czas odechciało.
StC to StC i nikt nie powie że jest inaczej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • cabage i GIĘTY lubią to

#2730 OFFLINE   Kamil_Olsztyn

Kamil_Olsztyn

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 09 październik 2018 - 21:05

Mimo wszystko poszukam kogoś z generatorem i oscyloskopem oraz poszukam egzemplarzy do testu by sprawdzić jak bardzo różni się sygnał podany przez węgiel

#2731 OFFLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 10 październik 2018 - 06:29

Drodzy użytkownicy.Interesuje mnie jednoczęściówka 215cm 18 ,21 g. MJS71MF lub MJS71MHF.Czy ktoś łowi nimi sandacze- jak czułość ,szybkość :) z góry dziękuje

I jak? :)

#2732 OFFLINE   cabage

cabage

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1518 postów
  • LokalizacjaOpole

Napisano 10 październik 2018 - 06:55

Przyszedł mi wczoraj mbs68mxf , poprzednia wersja na węglu SCII. Na sucho fajny kijek i na pewno do opadu będzie dobry.
  • salmon1977, wicher_dziki_koń i WojtekCIN lubią to

#2733 OFFLINE   Kaamil

Kaamil

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kamil

Napisano 10 październik 2018 - 11:25

To bardzo obszerny temat i postaram się coś przygotować na ten temat w najbliższym czasie. W grę wchodza mieszanki różnych włókien, żywic, maszyn, pras, i testów.
Każda firma ma swoją technologie wyrobu i mieszanek włókien co jest tajemnica firmy. Ale produkcja jest wszędzie podobna. A co do produkcji w Chinach jest znaczna roznica bo w Chinach jedna fabryka produkuje dla wielu firm i tam nie bardzo się podchodzi do jakości produktu i kontroli jakości dlatego duzo wadliwego sprzętu z Chin po prostu ilość nie jakość. Kontrola jakości i testy to podstawa, przykładem jest St Croix, każdy dział i pracownik jest przeszkolony ze liczy się jakość a nie ilość do tego każda wędka jest oddzielnie testowana i każdy element przechodzi przez oddzielną kontrole jakości i wszystkie Blanki są ręcznie wykonane przy udziale tylko niezbędnych maszyn a nie pełna mechanizacja jak w Chinach.

Nie wiem jak w innych, ale w Avidach ciężko mówić o jakości ;)

#2734 OFFLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 10 październik 2018 - 11:38

Ale jednak lekkie przesztywnienie jest hihii

Chyba kupię pierwszego swojego mono :D
  • cabage lubi to

#2735 OFFLINE   szczupły Krzysiek

szczupły Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów

Napisano 10 październik 2018 - 11:42

Ale jednak lekkie przesztywnienie jest hihii

Chyba kupię pierwszego swojego mono :D

Filmu z mniejszą ilością bluzgów nie znalazłeś?

#2736 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 10 październik 2018 - 12:00

Nie oczekuj od Mojo Bassa że będzie giął się tak jak Elita, Xtrema, czy najnowszy X. 

A co do filmu to się zgadzam, mimo że w życiu codziennym też przeklinam, to tego po prostu nie da się słuchać. 

#2737 OFFLINE   Kaamil

Kaamil

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 październik 2018 - 12:41

Nie oczekuj od Mojo Bassa że będzie giął się tak jak Elita, Xtrema, czy najnowszy X.

A co do filmu to się zgadzam, mimo że w życiu codziennym też przeklinam, to tego po prostu nie da się słuchać.

Mojo to kijki +-700 zł, więc nie tak mało. Za taką cenę można, a nawet trzeba oczekiwać czegoś więcej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#2738 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 10 październik 2018 - 13:32

Przed chwilą napisałeś że w Avidach ciężko o jakość :)

#2739 OFFLINE   cabage

cabage

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1518 postów
  • LokalizacjaOpole

Napisano 10 październik 2018 - 13:36

Ja bym się doszukał nadlewek w Tournamencie :) .... i co z tego jak kij zaje$&*ty :)

#2740 OFFLINE   Kaamil

Kaamil

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 październik 2018 - 13:37

Przed chwilą napisałeś że w Avidach ciężko o jakość :)

Bo taka jest prawda. Nie bardzo rozumiem dlaczego o tym wspominasz. Zarówno Avid jak i Mojo, nie są wart swoich pieniędzy. Krzywo położone przelotki z nadlewkami lakieru czy pękający lakier to standard. Sam blank jako blank jest naprawdę fajny, ale nie ma tam czegoś takiego jak "jakość".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych