Ok dzięki.
Wędki St. Croix
#2901 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 13:02
#2902 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 13:49
rozumiem że to sarkazm ;p
80mln ton a firma co im dostarcza to japońska firma krzak toray zajmująca się wytwarzaniem też protez dla inwalidów .
Seria elite jest prasowana pod 69mln tony prasą a pomimo tego sam blank jest wyceniony na 900-1000 zł zależność długość ;p
firma Toray to piszesz ze to firma krzak ?!!!
ktoś tu chyba wpadł w samozachwyt tymi st.croixami
świetne wędki robi st.croix, co wcale nie oznacza że inne firmy robią gorsze, jest dużo innych firm które nie ustepuja kijom przez ciebie sprzedawanym...
#2903 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 14:08
firma Toray to piszesz ze to firma krzak ?!!!
ktoś tu chyba wpadł w samozachwyt tymi st.croixami
świetne wędki robi st.croix, co wcale nie oznacza że inne firmy robią gorsze, jest dużo innych firm które nie ustepuja kijom przez ciebie sprzedawanym...
Firma nie specjalizuje się w jednej dziedzinie w kilku co świadczy że nastawieni są na masowy zarobek ... i mają w dupie nad jakość swoich produktów .
Użytkownik Derrek edytował ten post 26 październik 2018 - 14:10
#2904 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 14:14
strasznie masz wąski punkt widzenia, Toray produkuje też wędki wyczynowe dla spławikowców min. dla takiej firmy jak Colmic, a te konstrukcje są duzo bardziej zaawansowane jak kije spinningowe
produkuje też elementy do samolotów
#2905 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 14:16
mysle że jak by Toray chciał to by połknął st.croixa jak krokodyl pchłę
#2906 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 15:34
strasznie masz wąski punkt widzenia, Toray produkuje też wędki wyczynowe dla spławikowców min. dla takiej firmy jak Colmic, a te konstrukcje są duzo bardziej zaawansowane jak kije spinningowe
produkuje też elementy do samolotów
Wybrałbym chyba firmę z tradycjami niż wielką korporacje która zajmuje się tysiącami zleceń ;p
#2907 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 15:46
to że firma zajmuje sie tysiącami, hmmm raczej milionami zleceń tak jak Toray, świadczy tylko o tym że rozwija sie, dostosowuje sie do potrzeb rynku i klijentów,
st.croix jak by poprawił serwis a raczej czas realizacji zamówień i reklamacji był by prawie idealną firmą bo ma wędki prawie dla każdego spiningisty,
nie wiem jak jest w innych krajach ale polski dystrybutor st.croix musi poprawić jakość usług
#2908 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 17:25
Mitsubishi też produkuje włókna węglowe a jest częścią gigantycznego koncernu. I są to włókna używane w sportach wyczynowych czy lotnictwie.
Dla orła co uważa że blanki są prasowane prasą o nacisku rzędu dziesiątek milionów ton polecam wyłączyć zasilacz od routera. Przeraża mnie ludzka głupota, a ponoć to ja jestem pseudo "znawca". Poczytaj (...) co to PSI.
Ciekaw jestem co alexspin ma do powiedzenia w tym temacie. Dragon, toray to jego żywioł
Miarkuj słownictwo.
Na naruszanie punktu 1 naszego Regulaminu forum jestem bardzo wyczulony.
Użytkownik woblery z Bielska edytował ten post 27 październik 2018 - 08:49
- Artech, Sławek Oppeln Bronikowski i coma lubią to
#2909 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 17:43
to jest temat poświecony dyskusji o st.croixie i nie wiem kogo tu wyzywasz od ,,dzbanów,, , Deereka czy mnie ale to tylko świadczy o tobie żle...
#2910 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 17:47
Swoją drogą ignorancja ojczystego języka też źle świadczy o człowieku.
Użytkownik Kamil_Olsztyn edytował ten post 26 październik 2018 - 18:00
- coma i szczupły Krzysiek lubią to
#2911 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 18:11
mysle że jak by Toray chciał to by połknął st.croixa jak krokodyl pchłę
Remek myślę że to był sarkazm z Twojej strony. Nie tak łatwo połknąć firmę która istnieje od 1948 r. i na produkcji wędek zna się znakomicie. Zaczynali od wędek bambusowych. a teraz robią jedne z najbardziej technologicznie zaawansowanych. Przy produkcji wędek współpracowali z najlepszymi wędkarzami i co najważniejsze również słuchali głosu wędkarzy i próbowali sprostać ich oczekiwaniom. Lubię wędki tej firmy bo mają coś w sobie. Kiedyś ktoś powiedział że jak kupisz wędkę St.Croix to będziesz chciał kolejną i kolejną. Traktowałem to z przymrużeniem oka do czasu kiedy sam nie kupiłem pierwszej. Co do blanków Toray to mają jedną zaletę: super się nimi łowi. Ale mają też jedną kluczową dla mnie wadę; są strasznie kruche. Do tej pory jedyne wędki które do tej pory połamałem były właśnie na blankach Toray robione przez firmę Dragon. A bardzo dbam o wędki. Pękały w najbardziej nieoczekiwanych momentach. I pękały nie tylko mi. A tego w wędkach nie toleruje.
#2912 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 18:22
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- strary i Little Wing lubią to
#2913 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 18:25
j. Co do blanków Toray to mają jedną zaletę: super się nimi łowi. Ale mają też jedną kluczową dla mnie wadę; są strasznie kruche. Do tej pory jedyne wędki które do tej pory połamałem były właśnie na blankach Toray robione przez firmę Dragon. A bardzo dbam o wędki. Pękały w najbardziej nieoczekiwanych momentach. I pękały nie tylko mi. A tego w wędkach nie toleruje.
Toray produkuje blanki czy tylko maty węglowe?
#2914 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 18:26
też mam nadzieje, że st.croix zostanie w tych rękach co jest i nie przejmie go żaden chińczyk czy tajwańczyk, i nie spapra to co jest b.dobre.
zaś Toray to jedna z największych na świecie fabryk produkujących włókno węglowe i produkty z tego węgla.
sam mam dwie wędki na blankach st.croixa robione na zamówienie, i długo u mnie zostaną, ale tez łowiłem kijami dragona hm-x lub mam teraz kij westina i też robią kije na blankach z firmy Toray,
słyszałem o kruchości wysokomodułowych blanków dragona ale nie wierzę że pekają same bez jakiegoś urazu mechanicznego, np.uderzenia o gałezie czy coś twardego. ja przynajmniej nie połamalem i też nie widziałem u znajomych połamanego kija
#2915 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 18:32
Toray produkuje blanki czy tylko maty węglowe?
Maty
- strary lubi to
#2916 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 18:36
.Wychodzi na to, ze nie ma takich blanków. Czyli mówienie o blankach z firmy Toray jest nieprawdą.
#2917 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 18:41
.Wychodzi na to, ze nie ma takich blanków. Czyli mówienie o blankach z firmy Toray jest nieprawdą.
W opisie dragona jest napisane wykorzystanie mat toray a nie blanków .
Użytkownik Derrek edytował ten post 26 październik 2018 - 18:41
- strary lubi to
#2918 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 18:51
Mnie zastanawia jedna kwestia. Patrząc na segment premium, to wiele firm oprócz samych blanków customych (bardzo dobrze przyjętych przez klientów pracowni), ma w ofercie gotowe wędki. Ciekawe czemu na rynku w obrocie jest praktycznie tylko St.Croix, nie licząc jakiś rzutów Major Crafta czy Graphiteleader'a. Dlaczego w Polsce dystrybutorzy nie oferują gotowych wędek przykładowo Phenixa? Oprócz tego co wymieniłem, próżno czegoś innego szukać, jedynie widziałem jeszcze, że kiedyś CF miało w ofercie Lamiglasa.
Użytkownik Bartas93 edytował ten post 26 październik 2018 - 18:53
#2919 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 19:31
Ps. Słyszałeś o pękających Croixach? Mnie wielokrotnie zdarzyło się przycisnąć, obić czy odstrzelić przynętę że trafiła w blanki a kij łowi do dziś zaliczając przyłowy sporych rozmiarów ryb które fest dały do wiwatu. Dla przykładu złamałem dwa aetosy. Jeden strzelił przy wyrzucie przynęty, drugi przy odczepieniu zaczepu (może i z mojej winy bo trochę szarpałem kijem) , ale Croixach szarpie więcej i mocniej i nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło...
- strary i Tom Rob lubią to
#2920 OFFLINE
Napisano 26 październik 2018 - 19:33
Generalizujesz Bartuś. Mnie już NIE zastanawia. Nie mam "w obrocie" ani na stanie St.Croix
Każdemu według......... gustu?
- Mario41 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych