Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki St. Croix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5070 odpowiedzi w tym temacie

#3381 OFFLINE   Derrek

Derrek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 13:18

Ale tenże producent jest w stanie przejrzeć tysiąc gotowych kijów i podzielić je na gat.1 i gat 2., nieprawdaż ?

Polak zawsze będzie szukał wszędzie spisków bo krzywda go spotyka .. zwykła spekulacja ... był ktoś w stanach że ktoś takie spiskowe teorie pisze ... widzieliście jak wyglądają kije  na ich stoiskach ??

Firma bubla tak sama w sobie nie chce wydawać bo traci na tym wizerunkowo .... jak ludzie dostaną wędki ch... wartę to nikt nie wyda na nie ani grosza ...

Jak st croix to budżetowe patyki ... to jakie tam są ekskluzywne

Użytkownik Derrek edytował ten post 03 kwiecień 2019 - 13:27

#3382 OFFLINE   fonix

fonix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 484 postów
  • LokalizacjaŁomianki
  • Imię:Tomek

Napisano 03 kwiecień 2019 - 13:26

... był ktoś w stanach że ktoś takie spiskowe teorie pisze ...  ??

Ja nie byłem, ale znam kogoś kto był ;)

• Negra i WojtekCIN lubią to

#3383 OFFLINE   szczupły Krzysiek

szczupły Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów

Napisano 03 kwiecień 2019 - 15:57

Możecie już skończyć? Tylko zaśmiecacie wątek.
  • popper i pablo lubią to

#3384 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI
  • Imię:Krzysztof

Napisano 03 kwiecień 2019 - 16:08

AMEN

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#3385 OFFLINE   Kupisz

Kupisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 03 kwiecień 2019 - 19:13

Wątek powinien zmienić tytuł na
"Wędki St. Croix - zanim kupisz dwa razy obejżyj, najlepiej jedź z kolegą blacha... wędkarzem. Co dwie pary oczu to nie jedna."
  • radmac5 lubi to

#3386 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Przemek

Napisano 08 kwiecień 2019 - 20:23

Witam!

Dzisiaj wybrałem się po kijek okoniowy do sklepu . Domyślnie miał być Panfish PFS64. Extremka do 7g za szybka jak dla mnie i sztywna , Avid lnshore 70LM za kluskowaty (chyba bardziej od panfisha)  AVS66LF też kluch i nagle olśnienie. W moje ręce wpadł Legend Tournament LWS70LXF- macałem jeszcze elitkę do 7g ale była szybsza od  Legenda. Ten kij jest bardziej ciepły dzięki akcji XF- czyli przecienionej szczytówce.Po sporej ilości prób i testów zdecydowałem się zakupić kija . Świetnie sprawował mi się nad wodą. Jednak nie złowiłem żadnego okonia na niego a jedynie parę krótkich sandaczyków. Czy ktoś łowi tym tournamentem? Zastanawiam się czy nie będzie on za szybki jak na okonie- domyślnie mogę kupić Panfisha 64 lub Legend Elite Panfish jednak zastanawiam się bardzo czy jest on wart swojej ceny...

Użytkownik lyha edytował ten post 08 kwiecień 2019 - 20:27

#3387 OFFLINE   kotwitz

kotwitz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2378 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Kamil

Napisano 09 kwiecień 2019 - 06:31

Znakomity wybór :)

#3388 OFFLINE   Derrek

Derrek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 09 kwiecień 2019 - 06:55

Witam!

Dzisiaj wybrałem się po kijek okoniowy do sklepu . Domyślnie miał być Panfish PFS64. Extremka do 7g za szybka jak dla mnie i sztywna , Avid lnshore 70LM za kluskowaty (chyba bardziej od panfisha)  AVS66LF też kluch i nagle olśnienie. W moje ręce wpadł Legend Tournament LWS70LXF- macałem jeszcze elitkę do 7g ale była szybsza od  Legenda. Ten kij jest bardziej ciepły dzięki akcji XF- czyli przecienionej szczytówce.Po sporej ilości prób i testów zdecydowałem się zakupić kija . Świetnie sprawował mi się nad wodą. Jednak nie złowiłem żadnego okonia na niego a jedynie parę krótkich sandaczyków. Czy ktoś łowi tym tournamentem? Zastanawiam się czy nie będzie on za szybki jak na okonie- domyślnie mogę kupić Panfisha 64 lub Legend Elite Panfish jednak zastanawiam się bardzo czy jest on wart swojej ceny...

Po całym tekście rozumiem chciałeś kupić kij na okonia i kupiłeś na którego nie możesz złapać okonia :P

@kotwitz

No to jak może być  znakomitym wyborem :D

• damton lubi to

#3389 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI

Napisano 09 kwiecień 2019 - 07:53

Witam!
Dzisiaj wybrałem się po kijek okoniowy do sklepu . Domyślnie miał być Panfish PFS64. Extremka do 7g za szybka jak dla mnie i sztywna , Avid lnshore 70LM za kluskowaty (chyba bardziej od panfisha) AVS66LF też kluch i nagle olśnienie. W moje ręce wpadł Legend Tournament LWS70LXF- macałem jeszcze elitkę do 7g ale była szybsza od Legenda. Ten kij jest bardziej ciepły dzięki akcji XF- czyli przecienionej szczytówce.Po sporej ilości prób i testów zdecydowałem się zakupić kija . Świetnie sprawował mi się nad wodą. Jednak nie złowiłem żadnego okonia na niego a jedynie parę krótkich sandaczyków. Czy ktoś łowi tym tournamentem? Zastanawiam się czy nie będzie on za szybki jak na okonie- domyślnie mogę kupić Panfisha 64 lub Legend Elite Panfish jednak zastanawiam się bardzo czy jest on wart swojej ceny...

Mam taką propozycję. Jak juz masz ten kij to idź z nim nad wodę i w koncu złapiesz tego okonia i sam sie przekonasz czy jest za szybki czy nie jest za szybki, czy sie da czy sie nie da.

Nie rozumiem takich postów. Kupiłes wędkę, byłeś z nią nad wodą i po fakcie pytasz czy sie nadaje.....

• Sławek Oppeln Bronikowski lubi to

#3390 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 09 kwiecień 2019 - 17:33

Kij spokojnie ogarnie mi sandacza na lekko więc pytam czy ktoś nim już łowił i jakie ma spostrzeżenia. Po użytkowaniu widzę, iż może być za szybki na okonie, więc proszę o opinie innych użytkowników to chyba zrozumiałe

#3391 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI

Napisano 09 kwiecień 2019 - 17:56

Kij spokojnie ogarnie mi sandacza na lekko więc pytam czy ktoś nim już łowił i jakie ma spostrzeżenia. Po użytkowaniu widzę, iż może być za szybki na okonie, więc proszę o opinie innych użytkowników to chyba zrozumiałe

Sorry ale dla mnie dalej kompletnie niezrozumiałe. Pytać się kogoś innego o coś co ma się samemu i teoretycznie samemu się używa. Przecież to twoje odczucia odnośnie tego kija powinny być dla Ciebie najważniejsze a nie Stasia, Wiesia czy innego Józka. :)

• Negra lubi to

#3392 OFFLINE   Derrek

Derrek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 09 kwiecień 2019 - 19:09

Dalej nie ogarniam twojej historii zacząłeś od tego  że wybrałeś się do sklepu zamiarem zakupienia wędki na okonie miał być to budżetowa seria panfish PFS64 mocy nie podałeś zamiast tego na okonie zakupiłeś LWS70XLF dużo droższy model i o pracy super fast  co może sprawiać  problem przy łowieniu okoni :P

Myślę że kij który ci powinien ogarnąć sandacza na lekko i dużego okonia to

LWS70MLF ja używam w 2 składzie i nawet lekko zapięte okonie za pyszczek nie spadają .

Użytkownik Derrek edytował ten post 09 kwiecień 2019 - 19:17

#3393 OFFLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 10 kwiecień 2019 - 04:25

To ja powiem tak. Pod koniec zeszłego roku, jezioro, ponton, misja sandacz.
Na pontonie jedna wędka - LXC70MHF2 czyli 20 lb. Łowione miało być na głębiej, z dna, to i ciężej.
Sandacze nie chciały, ale znalazłem okonie. Takie 20-35 cm.
Te żarły jak złe, na jakis 4 m i chciały tylko 21g i jeden określony wzór Kajtka 4.5”. Skąd wiem? Bo obok były 2 łódki i „paproszyli” z marnym efektem. Ja natomiast w ciągu 2 h przerzuciłem kilkadziesiąt fajnych okoni. I z kija 20 lb nie spadł żodyn.
Także uwierz że Twój kij się nada.

• elpojo, Koincydencja i HoF lubią to

#3394 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 10 kwiecień 2019 - 05:13

Dalej nie ogarniam twojej historii zacząłeś od tego  że wybrałeś się do sklepu zamiarem zakupienia wędki na okonie miał być to budżetowa seria panfish PFS64 mocy nie podałeś zamiast tego na okonie zakupiłeś LWS70XLF dużo droższy model i o pracy super fast  co może sprawiać  problem przy łowieniu okoni :P
LWS70MLF ja używam w 2 składzie i nawet lekko zapięte okonie za pyszczek nie spadają .

Jest tylko jeden Panfish na tym Blanki wiec wiadomo co to za kij , a tournament który podałeś nie istnieje jest za to 7 stopowy o akcji Extra fast i ja takowy posiadam. Czyli Blanki trzymają okonie wodze po waszych opiniach

#3395 OFFLINE   Derrek

Derrek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 10 kwiecień 2019 - 05:55

Jest tylko jeden Panfish na tym Blanki wiec wiadomo co to za kij , a tournament który podałeś nie istnieje jest za to 7 stopowy o akcji Extra fast i ja takowy posiadam. Czyli Blanki trzymają okonie wodze po waszych opiniach

https://www.corona-f...alleye/4,31,666

To Corona fishing kłamie ??

#3396 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 10 kwiecień 2019 - 21:58

Dalej nie ogarniam twojej historii zacząłeś od tego że wybrałeś się do sklepu zamiarem zakupienia wędki na okonie miał być to budżetowa seria panfish PFS64 mocy nie podałeś zamiast tego na okonie zakupiłeś LWS70XLF dużo droższy model i o pracy super fast co może sprawiać problem przy łowieniu okoni :P

Nadal nie widzę kija 7 stopowego o symbolu który podałeś . Amerykanie nie produkują wędek o mocy XL ....
Pewnie chodziło ci o LWS70LXF

Użytkownik lyha edytował ten post 10 kwiecień 2019 - 22:00

#3397 OFFLINE   Derrek

Derrek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 11 kwiecień 2019 - 06:11

Nadal nie widzę kija 7 stopowego o symbolu który podałeś . Amerykanie nie produkują wędek o mocy XL ....

:blink:

LWS70MLF

Załączone pliki

• Załączony plik  tapeta.png   348,54 KB   17 Ilość pobrań

Użytkownik Derrek edytował ten post 11 kwiecień 2019 - 06:45

#3398 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI

Napisano 11 kwiecień 2019 - 06:40

Darek pisal o kiju LWS70MLF2 w dwuskladzie czyli z 2 na koncu. Nawet link Ci do Corony podal. Ja Ci podam jeszcze pewniejszy www.stcroixrods.com

#3399 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 11 kwiecień 2019 - 07:47

Widze wyraźnie że nadpisał 70XLF a takiego kija nie ma

Załączone pliki

Użytkownik lyha edytował ten post 11 kwiecień 2019 - 07:50

#3400 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI

Napisano 11 kwiecień 2019 - 08:21

Musisz troche bardziej rozumiec co czytasz. Pisal o tym kiju, ktory Ty teoretycznie kupiles i po prostu zrobil literowke. Zamiat lx napisal xl ...
Ot cala filozofia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych