Uważaj bo Ci uciekną
Nie mają szans,kupiłem 5x pudełek Versusa
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 01 czerwiec 2016 - 16:49
Uważaj bo Ci uciekną
Nie mają szans,kupiłem 5x pudełek Versusa
Napisano 01 czerwiec 2016 - 17:33
Fajne te żaby, jeżeli czują się samotne to chętnie przygarnę dwie szt. .....
Napisano 01 czerwiec 2016 - 19:42
Napisano 01 czerwiec 2016 - 21:04
Fajne te żaby, jeżeli czują się samotne to chętnie przygarnę dwie szt. .....
Ok,w weekend dam znać
Ropuszki miazga :-)
Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka
dzięki Panie,ciężka robota z nimi,ale efekt nawet fajny
Napisano 02 czerwiec 2016 - 21:36
Mini do dłubanek
Około 2,5cm w "holo"-którego nie umiem uchwycić aparatem , wazne ,że ryby widzą
tonące z jajcem
Mniejszych wobków nie robię ,bo nie potrzebuję ..
Napisano 02 czerwiec 2016 - 22:29
Napisano 03 czerwiec 2016 - 19:37
Napisano 04 czerwiec 2016 - 07:15
Dzięki Robert za foty
Napisano 11 czerwiec 2016 - 11:33
Raczki ...
Około 5,5cm..Jedne "sterowe pływające" a drugie zrobione pod zbrojenie od naszych braci ze wschodu w Planer lub Mandorik ..Metoda łowienia "bezsterowymi" to głównie : "opadzik" , "szuranko po dnie" , "skoki" i sporo innych technik--> Imitujesz wędką zachowanie małego raczka, jak to zrobisz to już Twoja sprawa i Twój pomysł,każda woda dzieli się swoimi prawami...
Dziś mogą brać na opad a jutro na szuranko a pojutrze na nic ...
Nie ma ograniczeń co do prowadzenia,ilu wędkarzy - tyle możliwości....Dlatego można sobie dobierać własną gramaturę ołowiu ,w zależności gdzie,kiedy i jak łowisz...
Polecam na okonie ze starorzeczy,żwirowni ..
Czas wykonania 2x dłużej niż żaba..wobler "limit edycjon",kilkanaście sztuk w roku ..
Nawet im czułki zrobiłem co by wyczuwały zaczepy w podwodnym trudnym świecie...
Zbrojenie :
112_5128.JPG 21,74 KB 8 Ilość pobrań
Napisano 11 czerwiec 2016 - 14:49
Świetna robota po prostu. Brawo!
Napisano 12 czerwiec 2016 - 11:48
Dzieki "Dżoker"
Drugie podejście do mini żabek....Kibole Irlandii ,bardziej zieleni niż ostatnio i staram się by były jak najbardziej naturalne ...
Wszystkie pływające ,niektóre ze stada gotowe do smużenia ( tzn,będa bo stery jeszcze na wcisk)
Ahoj!!
Napisano 12 czerwiec 2016 - 12:12
Raczki ...
Około 5,5cm..Jedne "sterowe pływające" a drugie zrobione pod zbrojenie od naszych braci ze wschodu w Planer lub Mandorik ..Metoda łowienia "bezsterowymi" to głównie : "opadzik" , "szuranko po dnie" , "skoki" i sporo innych technik--> Imitujesz wędką zachowanie małego raczka, jak to zrobisz to już Twoja sprawa i Twój pomysł,każda woda dzieli się swoimi prawami...
Dziś mogą brać na opad a jutro na szuranko a pojutrze na nic ...
Nie ma ograniczeń co do prowadzenia,ilu wędkarzy - tyle możliwości....Dlatego można sobie dobierać własną gramaturę ołowiu ,w zależności gdzie,kiedy i jak łowisz...
Polecam na okonie ze starorzeczy,żwirowni ..
Czas wykonania 2x dłużej niż żaba..wobler "limit edycjon",kilkanaście sztuk w roku ..
Nawet im czułki zrobiłem co by wyczuwały zaczepy w podwodnym trudnym świecie...
Panie, a tego karalucha do "szurania" to można nabyć, czy już wyjechały na wschód?
Napisano 12 czerwiec 2016 - 19:03
W karaluchach trzeba nogi (odnóża ) zrobić z innego materiału,,Te po braniu szczupaka ,lub dwóch okoni zostają zniszczone.
Napisano 13 czerwiec 2016 - 15:45
"Miętówka" - malutki woblerek około 2,5cm,zbrojony na jedną tylną kotwicę,pływający o wadze około 1,5gr..killer do "Ultra lajtu"
Nazwa się wzięła od jego barw ,kształtu...Jest w odcieniach jasnej zieleni a po bokach delikatny hologramek (niewidoczny na foto),grzbiecik czarny...
Wygląda trochę jak miętowa landrynka a ryby to lubią i to mocno..
Napisano 13 czerwiec 2016 - 16:41
Napisano 13 czerwiec 2016 - 18:38
Na jakiej głębokości pracują te cuda?
0.5m to maks...pływające "gówniarze" na płytką wodę..Bardzo podobne do koliberków
Napisano 13 czerwiec 2016 - 19:02
Napisano 14 czerwiec 2016 - 12:46
Mniej więcej w taki sposób zawsze ozdabiam małe boleniówki (do 5,5cm)...Na fotce woblerki "kleniowe" zrobione jakiś czas temu na zawody pod trąconą wodę ,lub jakby nagle miało "gnoić deszczem",zrobiło się ciemno,pochmurno i brudno we wodzie..Ale olałem tematy ścigania się po 18cm okonki .
Wobki są oklejone plus malowane...Nie lubię ich robić ,bo kocham pędzle i akryle a folie itp wynalazki to nie dla mnie...
Jednak czasem trzeba
Nauczyć się oklejać można w 5min po trzech nieudanych próbach....machać dobrze pędzlem --> kilka lat niepowodzeń
Z dupy tego nie wymyślam...maluje i oklejam to wiem..
Oklejam z niechęcią,maluję z pasją....stąd ta różnica
Nigdy też nie twierdziłem,ze coś jest lepsze od czegoś...jest po prostu inne
Użytkownik bobesku edytował ten post 14 czerwiec 2016 - 13:11
Napisano 14 czerwiec 2016 - 20:08
Napisano 17 czerwiec 2016 - 11:22
Takie tam 8cm, 7gr,pływajace
Fajnie szczubelki na to reagują
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych