Właśnie zajrzałem na raczki (wiem - późno) i muszę powiedzieć, że odwaliłeś kawał świetnej roboty!
Masz jakiś filmik z ich pracą ?
Pozdrawiam
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 czerwiec 2016 - 12:03
Właśnie zajrzałem na raczki (wiem - późno) i muszę powiedzieć, że odwaliłeś kawał świetnej roboty!
Masz jakiś filmik z ich pracą ?
Pozdrawiam
Napisano 17 czerwiec 2016 - 16:47
Sterowe są "iksowate" ..bezstery ustawiały się zawsze w pionie..można było naładować odpowiednią ilość lamety na drugą kotwicę (od strony szczypiec) ,wtedy ustawiał się w poziomie .
Chyba mi się nie będzie chciało więcej robić takich wynalazków...Za dużo psującej umysł detalicznej roboty a cholerne szczupaczki zniszczyły mi odnóża -to by trzeba poprawić (wiedziałem,że mi zniszczą a mimo to zrobiłem takie nogi )...Nawet wiem chyba jak i czym je poprawić,tylko jak pomyślę by robić je od nowa ,nowe stado to lekko mi się nie chce
Użytkownik bobesku edytował ten post 17 czerwiec 2016 - 16:47
Napisano 18 czerwiec 2016 - 19:48
Na nocki
Małe "sandaczowe" łodzie podwodne....
Biorą też niewielkie sumki,bolki ,zdarzy się nocny ładny kleń...Dlatego wobler sandaczowy zawsze biorę mocno w cudzysłów..Tak samo jak na "kleniowego" biorą okonie,bolenie,szczupaki itd .... tak "sandaczowy" jest zjadany przez każdego drapieżnika,,,
Te akurat 7cm w odcieniach oliwki...
Użytkownik bobesku edytował ten post 18 czerwiec 2016 - 19:58
Napisano 18 czerwiec 2016 - 20:49
Same woblerki powolutku ewoluują i stają się jeszcze bardziej smakowitymi kąskami. Dla naszych oczu, bo ryby już dawno to potwierdziły
Ewolucje przeszły również zdjęcia i coraz więcej widać
Dziękuję
Napisano 19 czerwiec 2016 - 16:42
Napisano 20 czerwiec 2016 - 10:29
Dzięki kolego za miętowe foty
Mięte uwielbiam pić (zawsze zbieram liście),łowić na nią też jest fajnie
.....................
Mini ropuszka daje radę....Chyba tylko te 40-45mm będę robił,na duże żabuchy zabraknie czasu
na ropuszke.jpg 103,29 KB 7 Ilość pobrań
Napisano 21 czerwiec 2016 - 13:27
Wobler - "iluzja" (coś jakby Kameleonki),,,Malutkie ,około 2,5cm,pływające,,Zupełnie inny kształt niż miętówka lub koliberek...To ma dużą głowę i małą dupke
Zmienia barwy w zależności od padania promieni słońca.
To,że na fotce teraz widzisz mocno złote barwy to nie znaczy ,że on jest złoty,bo przechylę aparat o 0,5cm i będzie zielony ,
Ogólnie masz w ręce jednego woblera a wydaje się jakby były ze trzy.
Nie tylko ja przy nich dostaję na głowę,klenie też....dlaczemu? Nie wiem,trzeba ryby spytać
Napisano 21 czerwiec 2016 - 13:36
Ladne cukiereczki
Napisano 21 czerwiec 2016 - 13:57
Kuba, malowanie masz opanowane do perfekcji !!
Napisano 23 czerwiec 2016 - 16:58
Podobne do tych z postu @1763
Zrobiłem też w niebieskim kolorku ,...fota nie wyszła a nie chce mi się już poprawiać...widać o co chodzi i już
Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:34
Woblery ubrane w szaliczki Lecha Poznań ...Mają barwy Kolejorza..(nie jestem fanem piłki kopanej)..Jednak tak mi się te woblery w pierwszej myśli skojarzyły
Waga około 2,5gr...Przy "10" pływające
Długość około 4cm
Materiał-lipka
Napisano 25 czerwiec 2016 - 19:02
Tęskno było za kładzeniem kropek
Dwie wielkości ( 4cm i 7cm) , siódemki ze spodami naturalnymi i w seledynku a maluszki tylko "natural"
Wszystko pływające
Napisano 26 czerwiec 2016 - 19:22
Ty to chyba do "czarnej roboty" Ukraińców zatrudniasz, a sam tylko za pyndzlowanie się wiozłeś A o urodzie Twego rękodzieła już dosyć napisano
Napisano 26 czerwiec 2016 - 19:58
Ty to chyba do "czarnej roboty" Ukraińców zatrudniasz, a sam tylko za pyndzlowanie się wiozłeś A o urodzie Twego rękodzieła już dosyć napisano
Mam ostatnio dużo czasu,oglądam Euro i robię sporo korpusów...
Miałem też 2 tygodnie "nic nie robienia" to siedziałem dzień w dzień po 12-14 godz przy wobkach i kilka stad się urodziło...
Napisano 26 czerwiec 2016 - 23:04
Mam ostatnio dużo czasu,oglądam Euro i robię sporo korpusów...
Miałem też 2 tygodnie "nic nie robienia" to siedziałem dzień w dzień po 12-14 godz przy wobkach i kilka stad się urodziło...
U mnie na parapecie od tygodnia stoi kilkanaście korpusików (to co znajomi potrzebują) i jakoś nie idzie się zabrać; a następne 10 "oczek" od 2 miesięcy w alu ubrane i niema motywacji do dziargania łusek
Ale tak masz dobre tępo, mi mało kiedy zdarza się na dłużej przysiąść jak sam czegoś nie potrzebuję no może zimą łatwiej to przychodzi...
Niech pasja będzie z Tobą i Twoimi pędzlami
Napisano 30 czerwiec 2016 - 16:15
Coś dla paru ziomali na GP-Polski...dłubanki,dłubanki...oj tak,nie zawsze gumka robi robotę . Szczególnie tam gdzie ryby już umieją już rozpoznawać marki gum jakie im spadają tonami pod pysk
Mini kameleonki z jajcami....2,3-2,5cm, niecałe 3gr,tonące ...
Napisano 01 lipiec 2016 - 08:06
Chromy z jajem ( dwa ze stada nie mają jaj )
Na fotce tego nie widać,ale dają mocny "błysk" srebra
Dane techniczne jak wyżej....
Napisano 01 lipiec 2016 - 19:08
................
Mam lepsze fotki...2,5cm...Tonąca "iluzja"
Napisano 02 lipiec 2016 - 20:43
Użytkownik rrthc edytował ten post 02 lipiec 2016 - 20:44
Napisano 02 lipiec 2016 - 22:52
Hej,hejjj
Z malutkich ,pływających mam tylko parę "miętowych" na czarną godzinę
Ładny klenio,..gratki
Podziękował za foty