Utrzymanie multików
Started By
Mateusz Baran
, 03 lip 2006 10:32
48 odpowiedzi w tym temacie
#41 OFFLINE
Napisano 28 październik 2008 - 21:21
a zcasami nie trzyma tylko z powodu szpulki moze oska siedzi jeszcze w łozysku tam gdzie jest doscisk szpulu.np.w scorpionach i innych jest takie klikniecie jak wkłądasz oske wyjmij napierw szpule i obadaj
#42 OFFLINE
Napisano 28 październik 2008 - 21:29
A jak wyjąć szpulę? Z drugiej strony nie da się rozkręcić multika - jest tylko pokrętło magnetyka. Od tej strony były tylko śrubki Sorki może banalne pytania, ale kompletnie nie rozumiem
#43 OFFLINE
Napisano 28 październik 2008 - 21:44
Prawy panel (ten od strony magnetyka) jest trzymany przez śrubę która wychodzi od strony korby (ta duża na pierwszym zdjęciu). Kiedy jest odkręcona, przekręć prawy panel w lewo i sam zejdzie.
#45 OFFLINE
Napisano 28 październik 2008 - 21:58
wyjmowałemszpulke w tym multiku od strony magnetyka w sklepie napewno się da
o proszę juz odpowiedziane
o proszę juz odpowiedziane
#46 OFFLINE
Napisano 28 październik 2008 - 23:00
Dziękuję za filmik - pierwszy raz mam styczność z czymś takim i nie wiedziałem o co chodzi - ale już wszystko jasne. Szpulka nie chciała łatwo wyjść - próbowałem mocno, kręcąc w boki... Palcami... I nic Ale chwyciłem odpowiednio multik, potrząsnąłem nim 2 razy i szpulka wyszła - jest też śrubka trzymająca złotą część. Jutro pobawię się w czyszczenie i smarowanie części Dziękuję pięknie!
Zajrzałem w środek a tam prawie sam plastik Już mi się marzy tuningowanie multika Albo pierw uzbieram pieniążki na lepszy... Przez zimę
Wszystko super - i wiedza poszerzona
Zajrzałem w środek a tam prawie sam plastik Już mi się marzy tuningowanie multika Albo pierw uzbieram pieniążki na lepszy... Przez zimę
Wszystko super - i wiedza poszerzona
#47 OFFLINE
Napisano 30 październik 2008 - 15:56
Po wczorajszym smarowaniu dziś chciałem połowić - szpula o coś hamuje Rzuty o połowę krótsze, w połowie rzutu szpula zatrzymuje się. Nie wiem co się dzieje
#48 OFFLINE
Napisano 30 październik 2008 - 18:25
Zrobiłem. Rozkręciłem na nowo całego multika, zrobiłem 20 fotek, a okazało się, że plastikowe pokrętło, które trzyma tą drugą złotą część multika ( tam gdzie jest pokrętło od magnetyka ) było za mocno dokręcone
A już się bałem, że to będzie coś poważniejszego
Ale i tak lżej i lepiej się kręci po naoliwieniu
A już się bałem, że to będzie coś poważniejszego
Ale i tak lżej i lepiej się kręci po naoliwieniu
#49 OFFLINE
Napisano 30 październik 2008 - 18:28
PS: żeby nie było - gazeta w tle to gazeta z programem TO & OWO
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych