Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Plecionki z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1290 odpowiedzi w tym temacie

#1281 OFFLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2003 postów

Napisano 16 grudzień 2024 - 21:36

Dzisiaj definitywnie zakończyłem łowienie na leydun x8, toż to masakra jakaś jest... 4splotowa jest więcej niż przyzwoita, a tutaj taki zonk... wcześniej pe0.6 zaczęła robić brody i strzelać po 4 miesiącach bardzo sporadycznego łowienia, a dzisiaj jeszcze mniej eksploatowana pe1.0 przy sporym wietrze na 10 rzutów, 2 brody i obie urwane w palcach.
Odradzam x8, szkoda nerwów, śmieszna cena nie równoważy rozczarowania.

Ha, a u mnie cały sezon #1 X8 lata na sandaczówce, zero problemów, cicha, mocna tak, że  zaczepy musze zrywać nawiniętą na grubą kurtkę, na przedramieniu. Nic a nic nie straciła na walorach użytkowych a jak nowa nawinięta była to podobnie jak X-plasma taka skrzypiąca na przelotkach.

Ta seledynowa.

Nie są to cztery miesiące, jak u kolegi, raczej dwa z hakiem używania, zobaczymy jak dalej.

• nalewator i md30 lubią to

#1282 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 11 styczeń 2025 - 21:47

Kupował może ktoś z grona pletkę z alika
Spectra Extreme Braid 0,26mm 30lb (4 splotowa) ?
Ciekaw jestem ,czy jest przegrubiona i ogólnie coś o niej.
Mocno tania jest:
Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:
19,99zł | SOLOKING żyłka wędkarska PE 300m/500m/1000M pleciona żyłka super mocna wielowłóknowa żyłka wędkarska pstrąg 10LB-80LB drut przynęty
https://a.aliexpress.com/_EINRJ7m

#1283 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1657 postów

Napisano 12 styczeń 2025 - 17:02

Jak jest mocno tanio to kupuj, albo testujesz sam, albo prześlesz do mnie ze 3 metry, to porównamy z czymś. Pozdrawiam Tomek
  • Friko i strary lubią to

#1284 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 12 styczeń 2025 - 18:04

Hihi. Jak kupię to i sam przetestuję. Klamka , wędkarska waga elektroniczna i powoli ciągniemy. Niestety w plecionkach nie tylko moc się liczy. Niektóre się mechacą, płaczą, puchną itd. Niestety taki rzeczy wychodzą dopiero w czasie eksploatacji. Dlatego pytałem. Czasami ktoś już miał
  • kostom63 i Lokityrem lubią to

#1285 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 12 styczeń 2025 - 21:58

Kupował może ktoś z grona pletkę z alika
Spectra Extreme Braid 0,26mm 30lb (4 splotowa) ?
Ciekaw jestem ,czy jest przegrubiona i ogólnie coś o niej.
Mocno tania jest:
Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:
19,99zł | SOLOKING żyłka wędkarska PE 300m/500m/1000M pleciona żyłka super mocna wielowłóknowa żyłka wędkarska pstrąg 10LB-80LB drut przynęty
https://a.aliexpress.com/_EINRJ7m

Używam białej od 3 lat na Wiśle- średnio 100 wyjść na rok- ta sama szpula 300m, nic się z nią nie dzieje, nie strzępi się, nie robią się brody, cały czas mocna, nie hałasuje na przelotkach. 0,18 Ciut grubsza jak Siglon. Kupiłem kilka szpulek na zapas w choice po 9 zeta.

• kostom63 lubi to

#1286 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 12 styczeń 2025 - 22:14

Lokityrem
Dzięki za odzew i recenzję. W takim razie wrzucam ją do koszyka. Zamysł był taki aby poszła na multika.
Jeszcze raz dzięki.

#1287 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 13 styczeń 2025 - 19:59

Zamówiłem tą Spectra Extreme Braid 0,26mm 30lb. Jestem ciekaw czy będzie to rzeczywiście 0,26 czy będzie gtubsza.
Odezwę się po otrzymaniu.

#1288 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18753 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 styczeń 2025 - 20:07

Ech biniu, biniu.... zastanawiam się ile razy palec w ogień trzeba włożyć, żeby się przekonać że parzy ?  Ty wiesz przecież, że szansa na to, że kupisz z Ali plecionkę, która nie będzie potężnie przegrubiona w stosunku do deklarowanych parametrów, jest praktycznie zerowa ?  Wiesz to przecież...  Dla uproszczenia pomijam fakt że mówienie o średnicach plecionek jest samo w sobie zagadnieniem  - co najmniej  - mocno kontrowersyjnym

• S.N. lubi to

#1289 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano wczoraj, 06:16

Wiem, że średnica i plecionka to takie Yeti. No ale, trzeba mieć choć punkt orientacyjny. Że przegrubiona będzie bardzo, to też różnie bywa. Nawet jak będzie, to i tak pójdzie na multik( więc jakoś przeżyję). Kiedyś kupiłem pletkę do sumówki na aliku. Niby była 0,60. No i chyba była - była cieńsza niż Madcat 0.6 i tak samo mocna ( a nawet ciut bardziej ) niż ów Madcat. Tak , że może być różnie. Na cud nie liczę, ale 300m za dwie dychy??? Warto spróbować.
  • strary lubi to

#1290 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4706 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:S.
  • Nazwisko:N.

Napisano wczoraj, 09:24

Moim zdaniem właśnie na multiplikatorze jakość plecionki jest o wiele ważniejsza, aniżeli na spinie co nie znaczy, że na spinie nie ważna 😉 Docenisz to przy brodach, a raczej próbie ich rozpętania.

#1291 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano wczoraj, 14:21

Jakość i owszem. Grubość mniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

grewas