Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Plecionki z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1299 odpowiedzi w tym temacie

#281 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 grudzień 2016 - 22:57

..."Przetestowałem kilka tanich chińskich linek jubilerskich w otulinie które teoretycznie mogłyby sie stać dobrym materiałem przyponowym...."

No bez jaj... jak jubilerskie to nie wędkarskie.

A jak nazwą je jubilerskimi to kupisz?

Niektórzy z forum ich używali i polecali.

• majdan lubi to

#282 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 grudzień 2016 - 23:03

..."Szkoda życia. Na plecak się skuszę.   ;)"....

I zaryzykujesz,że Ci opasek puści i plecaczek z przynętami popłynie???

Dołóż 3x tyle i kup markowy ...z tej samej fabryki.

I co z tego że może być z tej samej fabryki? Tylko inna taśma , pracownicy, kontrola jakości i materiały np. nici.

Naprawdę uważacie że np. buty markowe, linki,  i inne przedmioty są tej samej jakości co najtańsze te przedmioty z Aliexpress????

Tak nie jest, niestety. 

Fakt, że markowe nie powinny tyle kosztować. Ale to inna sprawa.

#283 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2606 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 08 grudzień 2016 - 23:03

Mocno irytują mnie takie opinie.Nie sprawdziłem ale już wiem.Wiem, że szajs i basta.

Pomyślmy.

To potężne fabryki które dostały zachodnie technologie.Często także zachodnie komponenty do produkcji.

I jak długo byłyby dotowane gdyby produkowały szajs? One działają było nie było na wolnym rynku.Mimo,ze ustrój niby komunistyczny, lecz nie gospodarka.

Zostawmy plecionki.Chińczycy latają w kosmos na własnym sprzęcie.Robią komputery,telefony,i czort wie co jeszcze.Nie mają związków zawodowych,durnych przepisów podatkowych więc i cena jest stosunkowo niska.Pytanie jak długo?Jak się spojrzy na gumy na Ali... to u nas jest to samo.A wybór większy.

Mają technologię...Ale my wiemy lepiej... hahaha szajs i basta...

Podziękował...

#284 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 grudzień 2016 - 23:07

Nie wiem czy szajs czy nie. Nie będę królikiem doświadczalnym. Po to pracuję aby kupić sprawdzoną linkę która w razie W mnie nie zawiedzie albo że szansa że zawiedzie jest dużo mniejsza. 

Jak będę pewny że linka przetrwa kilka sezonów tak jak PP, Stren Sonic czy Power Strike to wtedy też będę chciał zaoszczędzić. 

Tak więc testujcie do woli.

• buszmen i coloumb lubią to

#285 OFFLINE   robertd

robertd

Legnica

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1110 postów

Napisano 08 grudzień 2016 - 23:10

one sa takiej samej jakosci nie wszystkie oczywiscie ,chinczycy walcza o klienta renomowane firmy klienta juz maja wiec nawet jak bedzie gorszej jakosci i tak to ludzie kupia dla niektorych liczy sie marka ,naklejka lepiej sie wtedy psychicznie czuja i moze i wierza ze to produkt dobry bo nie raz go testowali i ich nie zawiod ,a o chinskich produktach chodza rozne sluchy

• lysy69 i eRKa lubią to

#286 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 grudzień 2016 - 23:14

one sa takiej samej jakosci nie wszystkie oczywiscie ,chinczycy walcza o klienta renomowane firmy klienta juz maja wiec nawet jak bedzie gorszej jakosci i tak to ludzie kupia dla niektorych liczy sie marka ,naklejka lepiej sie wtedy psychicznie czuja i moze i wierza ze to produkt dobry bo nie raz go testowali i ich nie zawiod ,a o chinskich produktach chodza rozne sluchy

I tu jest pies pogrzebany. Nie wszystkie. Słowo klucz. 

• coloumb lubi to

#287 OFFLINE   robertd

robertd

Legnica

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1110 postów

Napisano 08 grudzień 2016 - 23:17

no nie wszystkie niestety 

Użytkownik robertd edytował ten post 08 grudzień 2016 - 23:18

#288 ONLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1978 postów
  • LokalizacjaNYC
  • Imię:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 09 grudzień 2016 - 07:10

Powiedzmy sobie szczerze: to frajerstwo przepłacać za markową plecionkę tylko dlatego, że się komuś nie chciało sprawdzić np chińczyka ;) Do tego jeszcze dodawanie sobie animuszu Varivasem to już frajerstwo do kwadratu :)

• lysy69 i eRKa lubią to

#289 OFFLINE   neronhell

neronhell

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 235 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 07:23

A może zakończymy tą nic nie wnoszącą dyskusję. Fajnie byłoby żeby osoby które kupiły i testowały linki z Chin pisały o ich wadach bądź zaletach, bo to wnosi cenne informacje i sprawia że albo się zdecydujemy na ich zakup bądź też nie. Jeżeli ktoś stanowczo ich nie chce, to niech ich nie kupuje, nie czyta tego wątku i na siłę przestanie przekonywać do tego innych. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

#290 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 postów
  • LokalizacjaGrójec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 09 grudzień 2016 - 07:40

Ja mam wejścia u kilku importerów z chin i mam kilka sprawdzonych chińczyków, podróbkę PP na pewno nie gorszą a być może lepszą od oryginału za grosze i inne, ale i tak mam markowe, bo oprócz mocy i trwałości zależy mi na odpowiednio ciasnym splocie, odpowiedniej sztywności do danej metody, niezbyt duży przekrój w stosunku do mocy. Plecionki to na tyle nieduży wydatek, że mogę sobie pozwolić a dobre chińczyki są u mnie na podkładach do kołowrotków muchowych.

#291 OFFLINE   tobiasz

tobiasz

tobihandmade.com

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 927 postów
  • LokalizacjaWronki
  • Imię:Tobiasz
  • Nazwisko:Perz

Napisano 09 grudzień 2016 - 07:54

A niech stracę, podeśle około 100m plecionki KastKinga na test w zamian za film.
Na filmie ma być fajny wiarygodny test.
Linka 0,08 chyba do 3,6kg
Osoby zainteresowane proszę na priv, w wiadomości chciałbym zobaczyć jakiś przez was nagrany film, żeby nie było, że wyśle a ktoś na nas i test wypnie d*pę.

Pozdrawiam

• Tomek88 i lukastrance lubią to

#292 OFFLINE   Luckyguliver

Luckyguliver

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1005 postów
  • LokalizacjaN17
  • Imię:Remek

Napisano 09 grudzień 2016 - 11:45

To ja w takim razie napisze kilka slow na temat zoltej Kastking 0.08mm. Lowie ja juz od ponad miesiaca, byla ze mna na rybach ok 15 razy, moze wiecej. Wyjechalo na to troche okoni oraz tlustych szczupakow od 50+ do 70+. Pare wnioskow. Jak na okonia to troche za gruba linka. Przy lekkich przynetach widac jak sie "wydyma" i tworzy luk. Czekam niecierpliwie az Kastking wypusci cos cienszego. Pletka powolutku traci swoj zolty kolor. Odcinek uzywany ma teraz bialo zolte zabarwienie. Porownalem ja do jakiejs innej pletki ktora kupilem razem z kolowrotkiem i wydaje sie ze jest troszke bardziej chropowata, nie tak gladka. Jesli zas chodzi o wytrzymalosc to nie wydawalo mi sie ze musze odciac odcinek ktorym lowielem po tych 15 wyprawach. Sam tez nie odpadl choc od czasu do czasu podszarpywalem linka zeby sprawdzic czy nie oslabla. Wczoraj na zaczepie wygialem gruby hak wiec uwazam ze pletka trzyma swoje parametry. Ani razu mi sie nie zerwala tak ni z gruszki ni z pietruszki. Jak do tej pory to jestem zadowolony. Zaplacilem jakies 5 funtow za 300m. Kolejna pletke kupie z ali. Postanowione.

Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 09 grudzień 2016 - 11:47

• seba666, Grzegorz B. i neronhell lubią to

#293 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 grudzień 2016 - 12:27

Powiedzmy sobie szczerze: to frajerstwo przepłacać za markową plecionkę tylko dlatego, że się komuś nie chciało sprawdzić np chińczyka ;) Do tego jeszcze dodawanie sobie animuszu Varivasem to już frajerstwo do kwadratu :)

Dla mnie frajerstwem jest taki wpis.

Jak kupujesz TP czy Stelkę to też przepłacasz. Przecież młynek KastKing też ma 12 łożysk. I łowi.

Kotwice i reszta również . Po co Ownery, Gamaki, St. Croix czy inne drogie zabawki . Dla frajerów którzy lubią przepłacać? Na Aliexpress wszystko tańsze.

A niech stracę, podeśle około 100m plecionki KastKinga na test w zamian za film.
Na filmie ma być fajny wiarygodny test.
Linka 0,08 chyba do 3,6kg
Osoby zainteresowane proszę na priv, w wiadomości chciałbym zobaczyć jakiś przez was nagrany film, żeby nie było, że wyśle a ktoś na nas i test wypnie d*pę.

Pozdrawiam

Taki test będzie wiarygodny po dłuższym czasie używania. U jednego to będzie kilka miesięcy bo łowi w rzekach przy zawadach a u innego (np. u mnie) po kilku latach.

Użytkownik godski edytował ten post 09 grudzień 2016 - 12:30

• Zander+, shavt i coloumb lubią to

#294 OFFLINE   shavt

shavt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 818 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Bartek

Napisano 09 grudzień 2016 - 12:45

Luckyguliver, on 09 Dec 2016 - 11:45, said:snapback.png

Porownalem ja do jakiejs innej pletki ktora kupilem razem z kolowrotkiem i wydaje sie ze jest troszke bardziej chropowata, nie tak gladka. 

to bez komentarza

Luckyguliver, on 09 Dec 2016 - 11:45, said:snapback.png

"..od ponad miesiaca, byla ze mna na rybach ok 15 razy, moze wiecej. "

15 razy w miesiącu na rybach, to faktycznie jesteś Lucky

#295 OFFLINE   gregston82

gregston82

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 35 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 09 grudzień 2016 - 13:54

To ja w takim razie napisze kilka slow na temat zoltej Kastking 0.08mm. Lowie ja juz od ponad miesiaca, byla ze mna na rybach ok 15 razy, moze wiecej. Wyjechalo na to troche okoni oraz tlustych szczupakow od 50+ do 70+. Pare wnioskow. Jak na okonia to troche za gruba linka. Przy lekkich przynetach widac jak sie "wydyma" i tworzy luk. Czekam niecierpliwie az Kastking wypusci cos cienszego. Pletka powolutku traci swoj zolty kolor. Odcinek uzywany ma teraz bialo zolte zabarwienie. Porownalem ja do jakiejs innej pletki ktora kupilem razem z kolowrotkiem i wydaje sie ze jest troszke bardziej chropowata, nie tak gladka. Jesli zas chodzi o wytrzymalosc to nie wydawalo mi sie ze musze odciac odcinek ktorym lowielem po tych 15 wyprawach. Sam tez nie odpadl choc od czasu do czasu podszarpywalem linka zeby sprawdzic czy nie oslabla. Wczoraj na zaczepie wygialem gruby hak wiec uwazam ze pletka trzyma swoje parametry. Ani razu mi sie nie zerwala tak ni z gruszki ni z pietruszki. Jak do tej pory to jestem zadowolony. Zaplacilem jakies 5 funtow za 300m. Kolejna pletke kupie z ali. Postanowione.

Wow! Śledzę ten wątek (coraz mniej chętnie) i to pierwszy od kilku dobrych dni wpis, który coś wnosi...
  • Robert Crocker lubi to

#296 ONLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1978 postów
  • LokalizacjaNYC

Napisano 09 grudzień 2016 - 13:58

Dla mnie frajerstwem jest taki wpis.

Jak kupujesz TP czy Stelkę to też przepłacasz. Przecież młynek KastKing też ma 12 łożysk. I łowi.

Kotwice i reszta również . Po co Ownery, Gamaki, St. Croix czy inne drogie zabawki . Dla frajerów którzy lubią przepłacać? Na Aliexpress wszystko tańsze.

Taki test będzie wiarygodny po dłuższym czasie używania. U jednego to będzie kilka miesięcy bo łowi w rzekach przy zawadach a u innego (np. u mnie) po kilku latach.

Porównanie na poziomie gimnazjum więc nie będę się szerzej odnosił :)

• seba666 i Marcyś lubią to

#297 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 grudzień 2016 - 14:42

Porównanie na poziomie gimnazjum więc nie będę się szerzej odnosił :)

Poziom gimnazjum to jest uwaga typu: "to frajerstwo przepłacać za markową plecionkę tylko dlatego, że się komuś nie chciało sprawdzić np chińczyka "

I buźka tutaj niewiele pomaga.

#298 ONLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1978 postów
  • LokalizacjaNYC

Napisano 09 grudzień 2016 - 14:49

Dla  Ciebie to może być ostrożność, profesjonalizm, animusz dla mnie to frajerstwo :) buźka.

Użytkownik Robert Crocker edytował ten post 09 grudzień 2016 - 14:49

#299 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2706 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 09 grudzień 2016 - 14:54

Tak wiele słów, tak wiele pokrętnych teorii dla usprawiedliwienia swojej osobistej skłonności do tandety i taniochy. Mawiają przecież mądrzy ludzie, że człowieka biednego nie stać na rzeczy tanie.. :)

Bardzo ciekawe stwierdzenie z Twojej strony. Szczególnie w zestawieniu z innym tematem gdzie wyśmiewasz tych jeleni, którzy płacą miliomy za goretexy... a Ty jedyny mądry nie ulegasz i wolisz sweter i ortalion ....

#300 OFFLINE   Alaryk

Alaryk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 881 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Jarek

Napisano 09 grudzień 2016 - 14:57

Być może, ale mam zamiar nabyć i przetestuję w nowym sezonie na b. rybnej rzece z licznymi zaczepami, w takiej wodzie najlepiej testuje sie takie linki.

Szkoda, że dyskusja mało merytoryczna :blink:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych