chiny to na tachwile potentat w wielu branzach ,najbardziej chyba w elektronice wszystki smarfony ktore mamy to chinczyki a kazdy z nas praktycznie jakiegos ma
W słownikach polszczyzny też przodują...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 grudzień 2016 - 06:29
chiny to na tachwile potentat w wielu branzach ,najbardziej chyba w elektronice wszystki smarfony ktore mamy to chinczyki a kazdy z nas praktycznie jakiegos ma
W słownikach polszczyzny też przodują...
Napisano 12 grudzień 2016 - 06:55
Steve Jobs nie był wizjonerem. Pracował w biznesie. Dwie dekady wcześniej tłukłby tanio swoje elektroniczne klunkry w japońskim warsztacie, jutro nawalałby w Wietnamie albo Indiach. W Chinach trudno znaleźć dziś cokolwiek innego prócz elementów globalizmu, marksizmu oraz społecznego darwinizmu - co wcale nie znaczy, że z amoralności nie da się ulepić imperium przyszłości. Dobre już było..
Napisano 12 grudzień 2016 - 07:04
znaczy sie na zyczenie w chinach produkuje firma megabass czy hihonto bo tak jest ,zlecaja produkcje i pozniej firmuja to swoja marka,wedki major craft czy blanki batsona to tez made in china,keitech ma fabrke ww ietnamie ,plecionki ygk czy variwas to rownierz chiny c
czy to znaczy ze sa produkty zle ?niesadze
poprostu placimy za marke a sa produkty nie psiadajace jeszcze swojej renomy tak samo dobre lub lepsze i 5 razy tansze takie sa fakty
Napisano 12 grudzień 2016 - 07:26
Kto chce niech używa sobie te plecionki, kto wierzy w magiczne właściwości drogich plecionek- niech sobie takie kupuje. Co komu do tego??? Jak ktoś musi połechtać ego plecionką za 300zł- OK, jeśli ktoś będzie dzięki temu szczęśliwszy. Jeśli komuś będzie wystarczająca plecionka za 30zł- OK, każdy kieruje się czymś innym.
Napisano 12 grudzień 2016 - 09:38
??? Czemu uważasz, że plecionki YGK to chiny? Sprawdziłem kilka różnych rodzajów i na każdym widnieje, że wyprodukowano w Japonii.
Nie wiem jak jest z Japonią ale towar nie musi być wyprodukowany w Niemczech żeby nosił dumne made in germany.
Napisano 12 grudzień 2016 - 15:16
Napisano 12 grudzień 2016 - 17:09
Masz 100% racji. To jest tak że firma "X" zamawia u firmy "Y" towar a firma "Y" zleca produkcje firmie "Z" poniewaz firma "Z" wyprodukuje towar za 50% ceny. Firma "Y" na tym zarabia ale bierze odpowiedzialnosc za produkt i gwarancje.Nie wiem jak jest z Japonią ale towar nie musi być wyprodukowany w Niemczech żeby nosił dumne made in germany.
Napisano 12 grudzień 2016 - 17:15
W większości przypadków ( nie zawsze) forumowiczom owe jdm plecionki, i inne bajery, służą do opisu relacji z połowu " forumowych stykaczy "
Bo jak ktoś ma pieniądze to najczęściej nie ma czasu być 15razy w miesiącu na rybach.
A spędzony czas nad wodą celebruje umilajac sobie wędkowanie drogimi zabawkami.
Napisano 12 grudzień 2016 - 17:42
Napisano 12 grudzień 2016 - 17:57
Nie wiem jak jest z Japonią ale towar nie musi być wyprodukowany w Niemczech żeby nosił dumne made in germany.
Napisano 13 grudzień 2016 - 07:00
Witam
Dzięki uprzejmości kolegi, który chce się przysłużyć w słusznej sprawie braci wędkarskiej ....
... miał bym możliwość zrobienia testu na zrywanie.
nawet jest możliwość sfilmowania tego kamerą do zdjęć szybkich.
Ja używam / mam Power Strike, ale już po kilku sezonach. Sam jestem ciekaw jak to teraz wygląda w pomiarach.
Potrzebował bym kilku kawałków różnych plecionek do porównania. Potrzeba ponoć tylko koło 15-20cm "na gotowo" (z krętlikami itp).
Można sprawdzić jeszcze jak się zachowuje na danym węźle np Palomar vs krętlik bezwęzłowy.
Mieli byśmy czarne na białym.
Ktoś chętny?
Pzdr
Artur
Użytkownik wieniu26 edytował ten post 13 grudzień 2016 - 07:09
Napisano 13 grudzień 2016 - 08:24
Biały jeleń to nic obraźliwego, Negro..
Napisano 13 grudzień 2016 - 15:25
Napisano 14 grudzień 2016 - 16:28
Hej, mam pytanie dotyczące grubości pletek. Np. w tej aukcji
https://pl.aliexpres...75-0a5f65a646d9
są grubości od 8 do 60 lb, to w takim razie jak rozumieć ,,numer lini'' np. 0,2 03, 08, 1,2 2,5 ?????????
Przy okazji,kupiłem ostatnio na Ali i przyszła pletka strentgh PE zółta 6 lb 0,10mm, ale jest zdecydowania mocniejsza i grubsza niż tradycyjna 6lb, no nic zobaczymy jak się sprawdzi
Napisano 14 grudzień 2016 - 16:38
Użytkownik wobo edytował ten post 14 grudzień 2016 - 16:39
Napisano 14 grudzień 2016 - 18:12
są grubości od 8 do 60 lb, to w takim razie jak rozumieć ,,numer lini'' np. 0,2 03, 08, 1,2 2,5 ?????????
Przy okazji,kupiłem ostatnio na Ali i przyszła pletka strentgh PE zółta 6 lb 0,10mm, ale jest zdecydowania mocniejsza i grubsza niż tradycyjna 6lb, no nic zobaczymy jak się sprawdzi
Wszystkie oznaczenia masz wyjaśnione w opisie aukcji.
Napisano 14 grudzień 2016 - 18:25
Napisano 14 grudzień 2016 - 18:30
Napisano 14 grudzień 2016 - 18:30
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych