strary, on 15 Nov 2024 - 19:52, said:
No i po jednodniowych testach, krótko ale...
Tą najcieńszą kupiłem i tu zonk, pajęczyna, cieniutka, śliska, mocna jak na swoją grubość. Dobra będzie do dłubania białorybu. Najcieńsza plecionka z Alli porównywalna do najcieńszych markowych jakie miałem.
Jednodniowe łowienie, sporo zaczepów odstrzelonych mimo, że już tak cienka, że zadziory na rękach ją uszkadzają ale miałem tak w cieniutkich Momoi Oshikage więc nic dziwnego. No i podobna do Momoi w splocie, taka trudna do określenia ile ma splotów.
Na okonie za cienka, chyba, że ktoś łowi w bezaczepowym miejscu.
Już dobrze obłowiona, nie zmieniłem tylko łowię tą najcieńszą wszystko. Sporo mocy jak na taki włosek, dobrze zawiązany węzeł i trzeba siły aby urwać w zaczepie.
A wczoraj szczupaczek 68cm wyjechał przy okazji okoniowania więc można powiedzieć, że nie jest źle.
Przyjechały trzy następne numeracje, oczywiście pomylony opis bo #02 grubsza od #03 ale dalej to włoski cieńkie bez wyraźnego splotu.
#04 już widać splot. CDN...
No i już dobrze potestowana, nie zmieniałem na grubszą choć łowiłem i łowię na nią okonie w zaczepowych, małych rzeczkach.
Nic się z nią nie dzieje, nie placze się, nie mechaci nie traci na wytrzymałości.
Może nie widać tego bo jednak sporo się rwie, choć jeszcze sporo zostało na szpuli. Dokupiłem 300m będzie na zapas. Pozostałe rozmiary nie napoczęte.
Użytkownik strary edytował ten post 28 styczeń 2025 - 15:29