Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Szukam rodbuildera / pracowni?

naprawy rodbuilding

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
835 odpowiedzi w tym temacie

#101 OFFLINE   krzychun

krzychun

Giełda rulez

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2196 postów
  • LokalizacjaWieluń
  • Imię:Krzysiek

Napisano 30 wrzesień 2010 - 19:58

@krzychun,
nie chcesz sprzedać? Moja propozycja jest cały czas aktualna :mellow:

Chyba jedyna szansa na wyrwanie mi tej wędki, to razem z odrąbaną dłonią, a i tak z kikutem będę ścigał sprawce do całkowitego wykrwawienia się.
Trzeciej ręki póki co nie sprzedam, ale rozmawiałem już o czymś dłuższym i jak tylko uzbieram trochę lewej kasy (bo takiej promocji Anos już nie przewiduje) to dam znać.

#102 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 30 wrzesień 2010 - 20:16

Byłem kiedyś w pracowni Zbyszka Kawalca. Macałem i mlaskałem. Bardzo dobra robota moim zdaniem.
A taki jeden kijek Talon 8'0TROUT15 2,4m i c.w. 8-25g, to był już Hardy w wersji Lux i w krajowym wydaniu :D
Do dzisiaj gonię tego króliczka :lol:

#103 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 październik 2010 - 08:41

Kij jaki powinien byc niby kazdy zainteresowany wie...z tym, ze z reguly po kupnie ciagle sie czegos szuka... :lol:

Prawda jest taka, ze jezeli ktos nie bywa na jakichs egzotycznych rybach to wystarcza ze 3-4 kije.

Co do konkretnego wyboru...moge tylko poradzic, zeby pojezdzic i pomachac po pracowniach kijkami, jakie nas interesuja.
Zdalnie nikt tego nie opisze...

Jedna tylko dygresja mnie naszla...mowi sie o Anosie, Kawalcu...a powinno sie mowic o Talonie, Lamiglasie, Batsonie, St.Croix .......(kolejnosc przypadkowa) czyli operowac nazwami konkretnych blankow bo to ich wlasciwosci przede wszystkim decyduja o tym, czy wedka bedzie sie podobac.
Rodbuilder moze tylko ladnie to oprawic/wydobyc walory albo sp...ic.

Gumo

#104 OFFLINE   witek

witek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 960 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 październik 2010 - 09:58

a powinno sie mowic o Talonie, Lamiglasie, Batsonie, St.Croix .......(kolejnosc przypadkowa) czyli operowac nazwami konkretnych blankow bo to ich wlasciwosci przede wszystkim decyduja o tym, czy wedka bedzie sie podobac.

Gumo

Wystarczy dobrać za ciężkie przelotki, źle je rozmieścić i można spieprzyć najlepszy blank :mellow:

#105 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 01 październik 2010 - 13:44

[quote]
a powinno sie mowic o Talonie, Lamiglasie, Batsonie, St.Croix .......(kolejnosc przypadkowa) czyli operowac nazwami konkretnych blankow bo to ich wlasciwosci przede wszystkim decyduja o tym, czy wedka bedzie sie podobac.

Gumo
[/quote]

Wystarczy dobrać za ciężkie przelotki, źle je rozmieścić i można spieprzyć najlepszy blank :mellow:

[/quote]

Witam,

@Witek- dlatego ludzie, ktorzy sie zajmuja zbrojeniem zawodowo powinni znac sie na swoim rzemiosle na tyle, zeby nie popelniac takich bledow dodajac do tego wlasciwe oznaczenie strony blanku, co jednak sie zdarza.

Bujo

#106 OFFLINE   woblerwz

woblerwz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1597 postów
  • LokalizacjaBrzeg
  • Imię:Wojtek

Napisano 01 październik 2010 - 15:26

Rodbuilder może też zrobić kij pod wymagania konkretnego użytkownika.Kupując w ciemno z drugiej ręki zamiast ,,szybkiej szpady możemy mieć kij o innej akcji. Bo ktoś chciał na tytm właśnie blanku ale pod swoje potrzeby. I też się z takim ostatnio zetknąłem (co zakończy się jego całkowitą przeróbką).

#107 OFFLINE   pampi

pampi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 547 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 październik 2010 - 14:07

Witam poszukuję osoby(najchętniej z warszawy), która za nie wielkie pieniążki pomoże mi i podejmie się naprawy ABU GARCIA BALTIC 2,70 15-40g . Sytuacja wygląda tak posiadam 2 takie wędeczki, które dostałem od wujka dobrych parę lat temu, w czasach gdy uczyłem się wędkować, niestety obydwie podczas nauki uległy uszkodzeniom. Próbuje z dwóch kompletów zrobić jeden sprawny kijek.

http://www.fotosik.p...27a2574009.html

Na zdjęciach widać jak to wygląda, Część szczytowa podpisana jako 1 jest rozwarstwiona poniżej 2 przelotki licząc od góry( wątpię czy da rade takie rozwarstwienie naprawić) część szczytowa 2 ma do wymiany jedna przelotkę i jedną omotkę + wklejenie przelotki szczytowej, która ułamała się wraz z kawałkiem szczytówki po uderzeniu główka jigową. Myślałem żeby doprowadzić do porządku ta cześć szczytowa, która była ułamana , kijek stanie się troszkę twardszy ale najważniejsze ze dalej by służył.

#108 OFFLINE   Marvin

Marvin

mogul

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 1048 postów
  • LokalizacjaLempäälä

Napisano 05 październik 2010 - 22:32

Hej,
jak nie znajdziesz nikogo, kto pomógłby Ci w ramach koleżeńskiej pomocy, możesz spróbować przedstawić temat w Salarze na ul. Waliców, jeśli jeszcze istnieje on. Nie wiem - dobrze czy źle, ale robili tam takie różne naprawy kiedyś, i chyba nie kosztowało to jakoś specjalnie dużo.

#109 OFFLINE   pampi

pampi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 547 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 październik 2010 - 10:08

mam nadzieje ze może jednak ktoś się zgłosi np. w ramach trenowania rod buildingu, W przeciwnym wypadku będę musiał zrobić tak jak napisałeś. Dzięki

#110 OFFLINE   Damian111oneeleven

Damian111oneeleven

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 338 postów

Napisano 11 styczeń 2011 - 19:02

witam,
niedawno nabyłem pewien kijek shimano, w sumie za dość niemałe pieniądze, przy próbie przykręcenia kołowrotka foregrip się rozszczepił :huh:
w tym uchwycie był jakiś mechanizm grzechotki i w miejscu rozszczepienia widać że był on jakby doklejany, łączony z dwch części, ta część z grzechotką do reszty foregripu. na tym cieniutka warstwa korka.
kijek jeszcze wody nie widział a tu taki zonk :unsure: spotkaliście się już z czymś takim ?
http://img829.imageshack.us/img829/1915/sdc14085x.th.jpghttp://img140.imageshack.us/img140/8269/sdc14084g.th.jpg

#111 OFFLINE   kryst

kryst

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 11 styczeń 2011 - 21:44

No, ja Ci nie pomogę. Kolega Daniel XRods wymiksował się z forum. Działa na innym Szlachetnym Forum, ale, jak trafi, to może, może ....

#112 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 12 styczeń 2011 - 07:50

Napisz albo zadzwoń do Daniela XR niech spojrzy na foty i coś CI powie.Moim zdaniem raczej trzeba pruć i rękojeść zrobić od nowa- takie rozwiązanie najpewniejsze.

#113 OFFLINE   garowy

garowy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 478 postów

Napisano 12 styczeń 2011 - 08:02

.

#114 OFFLINE   Damian111oneeleven

Damian111oneeleven

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 338 postów

Napisano 12 styczeń 2011 - 08:51

garowy, i co z tym zrobiłeś sam kleiłeś czy na gwarancję, czy gdzie indziej ?
ha ha, czyli takie dziwactwa z grzechotkami często się sypią..
można by jeszcze zdjąć dużą przelotkę i zaczep, wtedy można sobie nakręcić jakiś foregrip, chyba wystarczy dopasować średnicę uchwytu.
pewnie oddam na gwarancję, tylko ciekawe ile to potrwa i czy zrobią to jak należy.

#115 OFFLINE   garowy

garowy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 478 postów

Napisano 12 styczeń 2011 - 13:47

.

#116 OFFLINE   Damian111oneeleven

Damian111oneeleven

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 338 postów

Napisano 12 styczeń 2011 - 16:57

dzięki za info,
co prawda jakaś dwuskładnikowa(ale nie jakaś profesjonalna z pracowni) żywica by się znalazła ale chyba się z tym bawił nie będę, poprostu odeślę na gwarancję, nie powinno być problemu
bardzo by mnie zdziwiło gdyby tego nie uznali :unsure: dam znać za jakiś czas co z tego będzie.

#117 OFFLINE   garowy

garowy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 478 postów

Napisano 12 styczeń 2011 - 17:18

.

#118 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 12 styczeń 2011 - 17:55

I to jest właśnie to kij z pracowni to kij z pracowni, mówię oczywiście o dobrej pracowni.

#119 OFFLINE   Damian111oneeleven

Damian111oneeleven

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 338 postów

Napisano 12 styczeń 2011 - 18:43

ano tak, kij dopiero co zakupiony także luz, na szczęście mam gwarancję.
jednak taki dość ciekawy lajcik się wydaje, zresztą zawsze mi się taki antares podobał :mellow:
no i przede wszystkim cena akurat była baardzo atrakcyjna, w pracowni raczej nie złożysz takiego patyka w fuji sic'ach czy chociaż alconitach za te pieniądze :unsure:

#120 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 13 styczeń 2011 - 06:17

No napewno nie.Ale widzisz dobrze, że masz jeszcze gwarancję bo inaczej straszny zonk.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: naprawy, rodbuilding

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych