Cześć.
Mam na imię ,jak łatwo zauważyć po tytule ,Paweł. Mieszkam w Warszawie. Myślę , że kilku kolegów mnie zna ,lepiej inni gorzej. Kije robię dopiero ok 2 lat. Cały czas się uczę . Długo zastanawiałem się nad tym czy pokazywać swoje kijki na forum. Jest tu grono ludzi z olbrzymim doświadczeniem oraz wiedzą ,której mogę tylko pozazdrościć... No cóż ,ale kiedyś i oni zaczynali tak jak ja teraz...
Dobra zaczynamy:
Na pierwszy ogień idzie blank ,który kiedyś już mialem w swojej kolekcji - po czasie postanowilem do niego wrócić . Jest to M1 SP962UL. Do tego kilka komponentów od chłopaków z Rodmasu.
Sukcesywnie będe wrzucał to co udalo mi się skręcić.
Mile widziane sugestie kolegów , konstruktywna krytyka oraz delikatny hejt
Ps. Sory za jakośc zdjęc ,ale nie dorobilem sie jeszcze super aparatu
#1 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 18:00
- Friko, Night_Walker, gulf i 5 innych osób lubią to
#2 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 18:04
I obowiązkowo za karę w dyby z nim!
Załączone pliki
Użytkownik pablo208 edytował ten post 01 listopad 2016 - 18:05
- Artech, Night_Walker i biker1 lubią to
#3 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 18:17
Łowię okoniówką składaną przez Pawła. Bardzo fajnie i estetycznie wykonany kij.
#4 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 18:21
Łowię okoniówką składaną przez Pawła. Bardzo fajnie i estetycznie wykonany kij.
A dokładniej SP962XUL - Jak znajdziesz chwilkę sieknij parę fotek i wrzuć do wątku
Aha i korpusików już się doczekać nie mogę i ujawinij się także - bo woblery ,które robisz mocno tu namieszają - tego jestem pewny!!
Pozdrawiam Paweł
#5 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 18:35
Fajnie że coraz więcej forumowiczów decyduje się pokazać swoje dzieła
- "Paweł" i jedin lubią to
#6 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 19:08
Fajnie że coraz więcej forumowiczów decyduje się pokazać swoje dzieła
Patrząc na te cuda kolegów z forum trochę obaw jest ,ale co tam....raz się żyję
Cisne na szybko , bo chce jeszcze w tym roku sie nim nacieszyć
Tak wygląda zaomotkowany
Jutro lakier....
Pzdr
Ps.
Sory za tragiczne foty - z czasem zakupię dobry sprzęt i kije będą wyglądały zdecydowanie lepiej.
Załączone pliki
Użytkownik pablo208 edytował ten post 01 listopad 2016 - 19:18
- ark70, mrWhite7, biker1 i 1 inna osoba lubią to
#7 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 19:19
Wstawiaj foty, pokazuj wedki i warsztat.
- Friko, "Paweł" i biker1 lubią to
#8 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 19:41
Patrząc na te cuda kolegów z forum trochę obaw jest ,ale co tam....raz się żyję
Cisne na szybko , bo chce jeszcze w tym roku sie nim nacieszyć
Tak wygląda zaomotkowany
Jutro lakier....
Pzdr
Ps.
Sory za tragiczne foty - z czasem zakupię dobry sprzęt i kije będą wyglądały zdecydowanie lepiej.
witaj Bardzo dobrze że wstawiasz co rosz .Zawsze to można podziwiać nowych twórców wędek .Moje domena to uczeń przerasta mistrza .powodzenia
- "Paweł" i biker1 lubią to
#9 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 19:41
Witaj
Wstawiaj foty, pokazuj wedki i warsztat.
Panie szanowny jasne , że będę. Puki co oszczędzam na dobry aparat ...Bo jak widzisz te zdjęcia wolają o pomste do niebia :)Cóż , puki co robie foty aparatem jaki posiadam...Wkręciłem się w to na maxa i chętnie nadal będe się uczył. Na tą chwilę bawię się wyśmienicie
Użytkownik pablo208 edytował ten post 01 listopad 2016 - 19:44
- Friko lubi to
#10 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2016 - 20:16
oj tam obawy najpierw dadzą dobre rady z krytykują potem będą podziwiać i wielu fanatyków można poznać
- "Paweł" lubi to
#11 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2016 - 10:12
Panie szanowny jasne , że będę. Puki co oszczędzam na dobry aparat ...Bo jak widzisz te zdjęcia wolają o pomste do niebia :)Cóż , puki co robie foty aparatem jaki posiadam...Wkręciłem się w to na maxa i chętnie nadal będe się uczył. Na tą chwilę bawię się wyśmienicie
Taka mala rada, rob zdjecia w dzien i w jakims jasnym miejscu, moze byc po za domem. Odrazu sie jakosc poprawi, nawet jak robisz je slabym sprzetem
- "Paweł" lubi to
#12 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2016 - 12:00
Taka mala rada, rob zdjecia w dzien i w jakims jasnym miejscu, moze byc po za domem. Odrazu sie jakosc poprawi, nawet jak robisz je slabym sprzetem
Zastosuję się ,do rady Zrobie lepsze foty jak zdejmę kij z suszarki.
#13 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2016 - 14:21
A omotki wykonuję tak ... Zdjęcie ciut lepsze. I od razu pytanie do zaglądających rodbuilderów....Co to za kropki na blanku ? Pierwszy raz mi się to trafiło ...Tak jak by blank nie był dokładnie spolerowany ?
Załączone pliki
Użytkownik pablo208 edytował ten post 02 listopad 2016 - 14:24
- biker1 lubi to
#14 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2016 - 05:46
A omotki wykonuję tak ... Zdjęcie ciut lepsze. I od razu pytanie do zaglądających rodbuilderów....Co to za kropki na blanku ? Pierwszy raz mi się to trafiło ...Tak jak by blank nie był dokładnie spolerowany ?
Jak blank jest lakierowany,malowany czy co tam jeszcze,to są to najnormalniejsze pęcherzyki powietrza...czyli ktoś się nie przyłożył do zrobienia poprawnej powłoki niestety.
#15 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2016 - 07:16
#16 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2016 - 07:34
Pierwszy raz mi się taki blank trafil - nie wygląda to za ładnie - jest miejscami taki chropowaty ...Widocznie trafilem na taki ,którego nie zobaczył człowiek z kontroli jakości . Może poszedł na fajka ?
To jakiś MHX?
Jako lakiernik powiem tak,że najczęściej ta szara transparentna matowa powłoka to lakier epoxydowy,dla "szybkości" utwardzany termicznie.Blank po mechanicznym szlifowaniu nie został dokładnie oczyszczony i w "porach" pozostałych po nawijanej taśmie zostały resztki środka myjącego,który podczas termiczego utwardzania zamienił się w gaz i bąble gotowe...sorry za zanudzanie...
- Night_Walker, "Paweł" i biker1 lubią to
#17 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2016 - 09:00
Nie nie to jest Panie kolego Sp962Ul więc by się wydawało , że dosyć zacny blank
A tak o to on wygląda po zdjęciu z suszarki . Tak na szybko robiłem bo na weekend był mi potrzebny...
Ubrany w skss 17 i minimy od M16 do w4 w tunelu.
Załączone pliki
- Artech, Night_Walker, Dąbek 111 i 2 innych osób lubią to
#18 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2016 - 10:13
Ladnie wyszlo Podcinales przod SKSS? Jak nie to nastepnym razem podetnij, bedzie bardziej plynne przejscie
#19 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2016 - 12:35
Nie podcinałem, bałem się , że spiernicze uchwyt ...następny będzie zapewne matagi tr80 tam podetnę
Dzięki za miłe słowa ...
#20 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2016 - 12:38
Kolejny z moich kijków to Fx862-2 fajny, chyba już kultowy kijek. Zrobiony raczej z sentymentu - uważam , że już są dostępne lepsze kije do tego typu łowienia . Fuji Torzitte po całości skss-17. Wykonany skromnie dosyć , tygrysek od chłopaków z Rodmasu.
Załączone pliki
Użytkownik pablo208 edytował ten post 04 listopad 2016 - 12:39
- Dąbek 111, trout master, MarcinZ i 3 innych osób lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI