Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery BT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

#321 OFFLINE   dzerwys

dzerwys

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1046 postów
  • LokalizacjaTrzy kroki do Iny
  • Imię:Igor
  • Nazwisko:Olejnik

Napisano 10 listopad 2013 - 20:48

To jest to :) Super robota!!!!

#322 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Lesiewicz

Napisano 19 grudzień 2013 - 16:58

Na tapecie pojawił się sandacz, tzn replika sandacza. Na razie robię drobne poprawki i później to już z górki, a może pod górkę?

Załączony plik  sandacz replika.jpg   34,05 KB   6 Ilość pobrań

A tutaj poglądowo dla Tomiego, jak wyglądają detale w postaci łuski.

Załączony plik  sandacz replika 1.jpg   26,93 KB   6 Ilość pobrań

#323 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 19 grudzień 2013 - 17:02

Nożesz kurcza paka aż mnie ciary przeszły.Pięęęęęknie!!!!!!Coś pięknego a i od razu dzięki za pomoc. 

#324 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 19 grudzień 2013 - 17:04

Spoko Tomy

#325 OFFLINE   WOBLER-W1

WOBLER-W1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1784 postów
  • LokalizacjaKonin
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Brzuskiewicz

Napisano 20 grudzień 2013 - 10:50

Darek masz podejście . Przepięknie to wygląda . Pozdrawiam .

#326 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 20 grudzień 2013 - 14:37

Darek masz podejście . Przepięknie to wygląda . Pozdrawiam .

Na razie szału nie ma. Jak dojdą  przeźroczyste płetwy, grzbiet i co najważniejsze - malowanie, to może będzie to pięknie wyglądać.

Mam jeszcze odlanego szczupaka i karpia pełnołuskiego, na wiosnę dojdzie boleń i pstrąg.

#327 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 20 grudzień 2013 - 21:56

Daaaaaaarek .. karpia?? :P no wiesz :P

#328 OFFLINE   wedkarzyk1

wedkarzyk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaWrocław/Oława
  • Imię:Zbigniew

Napisano 21 grudzień 2013 - 01:33

Dareczku na bolka masz już pierwszego klienta w kolejce :D .

#329 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 21 grudzień 2013 - 14:16

Daaaaaaarek .. karpia?? :P no wiesz :P

Ale to będzie drapieżny karp :lol:  :lol: .A tak poważnie to dostałem takie zamówienie.

#330 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 21 grudzień 2013 - 14:17

Dareczku na bolka masz już pierwszego klienta w kolejce :D .

Spoko, nie ma sprawy.

#331 OFFLINE   TERMOS

TERMOS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1900 postów
  • LokalizacjaDyslektyk ze Sztokcholmu.
  • Imię:Rafal
  • Nazwisko:K.L

Napisano 21 grudzień 2013 - 16:59

Darek niezle to wyglada ,swietna robota z tymi rybkami .

Kilka slow na temat Gint .

Ladnych lat temu dostalem do rak unikat .Dlogosc okolo 30 cm waga ponad 100g ,wielka sielawa .

Po latach wpada mi w rece Giant .

Pierwsze wrazenia .

Zeby zjadlem na trollingu a codownych woblerow troche przezocilem przez ten czas .

Ostatnim moim odkryciem byl wielki westin ,lat temu moze z 8 .Od tamtej pory poprzez salmo whit fish z metalowym sterem po rapalae 15cm shad rapa .Mam w rekach wielkiego szczupaka .Otwieram podelo.Lal ,rewelacja ,lsni az milo kolor zaje...sty ,maly pike .

Pierwszy testowy wypad -lowimy na jerki .Od razu siegam po pike ,sprzet mam dosyc mocny jerkowka smialo do 180 gram .

Wykonuje pierwsze rzoty ,pala trzeszczy a mlynek placze .Wedka pieknie sie laduje ale czuje ze zaraz strzeli .Ze zdomieniem jak jeden we trzech przecieramy oczy .Wobler chodzi jak marzenie ,dlogie ale z gracja susy i kolebanie na boki .Malo istatne jest ze podobnie i tu darku zloto za ten model .Wabik jak gdyby stawal na chwile i dalej z susem mknal slicznie w wodzie .Tak jak umykajacy maly szczupaczek ktory robi zwod przed ucieczka z pod zebow wiekszego od siebie .Westin,Tomic maja podobnie to ten wlasnie moment czesto decyduje o tym ze jestes Pan w gronie najlepszych .Gratulacje -rewelacja .W 100 rekomenduje wszystkim trolingowym zapalencom .Z mila przyjemnoscia sie nim rzoca ,zostawiam na polce w oczekiwaniu na wiosne .

CDN 

mvhTermos 

#332 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 21 grudzień 2013 - 21:36

Darek niezle to wyglada ,swietna robota z tymi rybkami .

Kilka slow na temat Gint .

Ladnych lat temu dostalem do rak unikat .Dlogosc okolo 30 cm waga ponad 100g ,wielka sielawa .

Po latach wpada mi w rece Giant .

Pierwsze wrazenia .

Zeby zjadlem na trollingu a codownych woblerow troche przezocilem przez ten czas .

Ostatnim moim odkryciem byl wielki westin ,lat temu moze z 8 .Od tamtej pory poprzez salmo whit fish z metalowym sterem po rapalae 15cm shad rapa .Mam w rekach wielkiego szczupaka .Otwieram podelo.Lal ,rewelacja ,lsni az milo kolor zaje...sty ,maly pike .

Pierwszy testowy wypad -lowimy na jerki .Od razu siegam po pike ,sprzet mam dosyc mocny jerkowka smialo do 180 gram .

Wykonuje pierwsze rzoty ,pala trzeszczy a mlynek placze .Wedka pieknie sie laduje ale czuje ze zaraz strzeli .Ze zdomieniem jak jeden we trzech przecieramy oczy .Wobler chodzi jak marzenie ,dlogie ale z gracja susy i kolebanie na boki .Malo istatne jest ze podobnie i tu darku zloto za ten model .Wabik jak gdyby stawal na chwile i dalej z susem mknal slicznie w wodzie .Tak jak umykajacy maly szczupaczek ktory robi zwod przed ucieczka z pod zebow wiekszego od siebie .Westin,Tomic maja podobnie to ten wlasnie moment czesto decyduje o tym ze jestes Pan w gronie najlepszych .Gratulacje -rewelacja .W 100 rekomenduje wszystkim trolingowym zapalencom .Z mila przyjemnoscia sie nim rzoca ,zostawiam na polce w oczekiwaniu na wiosne .

CDN 

mvhTermos 

Rafał dzięki za miłe słowa.

Odpowiem tak - kilku Szwedów i Duńczyk szukali dużego woblera który schodził by na ok 4m ale i zarazem mógł pracować na 1,5m.

Dzwonili do nas i pytali się czy dało by radę. 

Po uzgodnieniu wszystkich szczegółów wziąłem się za robotę. Po nieudanych kilku próbach wyszło w końcu tak jak chcieli. Najważniejszymi kryteriami  miało być- zmienna głębokość pracy, długość (korpusu) 28cm, pływający, no i coby przy trolingu kije nie trzeszczały.

Po wysłaniu pierwszych sztuk testowych stwierdzili że to jest to.

Ja miałem zmienne uczucia bo nigdy tak wielkich woblerów w ręce nie miałem a co dopiero miał bym na nie łapać.

Po tygodniu testów dostałem wiadomość o kilku metrówkach i kilkunastu mniejszych szczupakach. Z czasem chłopaki łapali coraz więcej na Gianta, aż sam byłem zdziwiony.

Teraz jak od dłuższego czasu robię te woblery, już nie wydają mi się takie duże.

Tutaj dla porównania Giant (długość ze sterem 35cm) kontra Mamuśka..

I czyż wobler nie wydaje się mały ?

Załączony plik  Mamuśka i Giant..jpg   66,91 KB   6 Ilość pobrań

• Przemek i Dienekes lubią to

#333 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kamil

Napisano 21 grudzień 2013 - 23:27

No jak Mamuśka wielkości małego pontonu to Giant kleniową pestkę przypomina  :blink: Nie wiem co piękniejsze, wobler czy szczupak....ale i to i to cud, miód

Użytkownik wepster edytował ten post 21 grudzień 2013 - 23:28

#334 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 22 grudzień 2013 - 00:16

Fajny ten trollingowiec. Gdzie mogę takiego dostać i w jakiej kolorystyce? :)

Odlew sandacza kozak!

Użytkownik Melanzyk edytował ten post 22 grudzień 2013 - 00:17

#335 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 22 grudzień 2013 - 09:11

Fajny ten trollingowiec. Gdzie mogę takiego dostać i w jakiej kolorystyce? :)

Odlew sandacza kozak!

Na razie Giantów brak.

Kolorystykę można obejrzeć na stronie http://www.quickbait.com/

#336 OFFLINE   dnk

dnk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 242 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Damian

Napisano 22 grudzień 2013 - 10:04

Ile sobie życzysz za replikę sandacza?

#337 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 22 grudzień 2013 - 16:10

Ile sobie życzysz za replikę sandacza?

Na razie jest jeszcze dopracowywana więc nie mam możliwości jej wycenić. Jak skończę to na pewno info. znajdzie się na stronie.

• ferrox lubi to

#338 OFFLINE   TERMOS

TERMOS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1900 postów

Napisano 29 grudzień 2013 - 15:22

Bylem dzis Darku pociagac na trola .Milem 4 wedki ,dwie na parawany i dwie w uchwytach .Lowilem na Gianta oraz tinto po jednej stronie i na dwa inne po drogiej .Smigalem po jeziorku i przetrolowalem w 6 godzinka jakies smailo 20 km moze wiecej .Stoki,gorki ,kanty ,glebokie ,plytkie ,metr od trzciny ,srodek ,plytko ,gleboko .Bez jaj i po raz pierwszy od kiedy plywam na trola nie zlapalem nic .To Szwecja jest .Mialem jednak czas pociagac Gianta blisk lajby i pokombinowac z oczkami i zerkac z bliska na prace z drogiej zas  strony tez przy lodzi mialem westina 23cm parowke i tak jak juz wczesniej wspomnialem westin to nr 1 jezeli chodzi o skandynawskie podelko (stare modele z przed 30 lat) .A tu Ginat prosze pana jak by lepiej pracowal  ,szezej z niewielkim wychyleniem ale bardzo wyrazista szeroko-wezowa praca .Perfecto nasowa sie na mysl .Kolejny wiec sezon smigam na niego i jestem przekonany ze bedzie sie dzialo .Tym czasem otrzasam sie z dzisiejszej porazki i totralej studni .

pozdrTermos 

#339 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 29 grudzień 2013 - 15:28

Rafał i tak bywa że nawet najlepsi mają słaby dzień. Zobaczymy jak będzie w przyszłym sezonie no i czekam na wieści z lodu.

#340 OFFLINE   TERMOS

TERMOS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1900 postów

Napisano 29 grudzień 2013 - 15:59

Zapowiada sie ze lod dopiero od polowy stycznia cos scisnie .Lajbe dzis zciagnalem wiec sezon szczupakowy zamkniety .

Ekipa ciagnie na muche a z drogiej strony kolega dzwonil ze dorsze w okolicach Nynes mozna polowic z lajby .Czas tylko wygospodarowac i mozna ruszac .Darek ale dzisiejszy dzin to porazka ,tylko pogoda dopisala .Wczoraj padalo i cimno bylo a dzis jak na zyczenie sloneczko ale jakos w przeczucie mi mowile ze bedzi kiszka ale ze az taka sie nie spodziewalem .Zeby chociaz musniecie ,studnia ,nic .

Darek nie wyczolem jeszcze jak gleboko chodzi Giant ale strzelam po sterze 1,5-4,5 .Dzis smigalem nim na parawanie dosyc gleboko bo na ostatnim oczku .Jestem pod wrazeniem ze mimo swoich gabarytow chodzil dobrze i na uglysticku do 30lbs i an typowym parabolu do trola do 15 lbs .Mam wrazenie ze mozna na niego lowic wedka do 30 gram tak lekko i plynnie idzie w wodzie .

pozdrTermos 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych