Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Mapy Navionics i C-Map

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
128 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3641 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 08 maj 2024 - 14:55

Można ją przekładać (u mnie pracuje zamienne z echosondami Lowrance i Humminbird)

• highvoltage lubi to

#122 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4812 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 08 maj 2024 - 14:55

Nie wiem czy to dobry temat ale mam pytanie odnośnie karty z mapami navionics , czy karta jest przypisana do jednego urządzenia czy można ją przekładać do innych oczywiście kompatybilnych ?

Navionics jest obsługiwany przez wiele brandów sonarowych- poza Garminem. Tam obowiązują wydawnictwa Garmin Navionics i nie są kompatybilne  z innymi brandami sonarowymi.

#123 ONLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano wczoraj, 22:27

Koledzy , mam mapę Navionics I echosondę Element 9 i takie czarnidła mi pokazuje na mapie co to może być , macie inne mapy może tam to inaczej wygląda . Jezioro Karasińskie jak Swornegacie Z góry przepraszam że odbiegam od tematu ale tu liczę że się dowiem co to jest . Tu są fotki jak to wygląda

Załączone pliki

#124 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 282 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano wczoraj, 22:40

Nie znam w ogóle Raymarine ale zmieniałeś powiększenie mapy? Przecież to są zagęszczone izobaty. Albo zrób zbliżenie, wtedy pojawią się linie, albo w ustawieniach zwiększ zakres ich kreślenia. Tu gdzie widzisz te czernidła to są strome spadki, dlatego izobaty są zagęszczone

Użytkownik Ardoro edytował ten post wczoraj, 22:43

#125 ONLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano wczoraj, 23:11

Zrobiłem do 20 m , aż nie możliwe żeby tak na pysk leciało w dół , na wodzie pierwsze to myślałem że się coś popsuło  , a tu cały czas pokazuje to samo , płyniesz dalej i pokazuje dobrze . Zobacz czy na Twojej mapie tak samo widać to jezioro 

Użytkownik pawlo29 edytował ten post wczoraj, 23:12

#126 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 282 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano wczoraj, 23:31

Nie mam Navionics, tylko społecznościowe Garmin. Akurat tego jeziora nie ma, ale nie ma potrzeby. To są duże spadki

#127 ONLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4812 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano dziś, 06:39

Koledzy , mam mapę Navionics I echosondę Element 9 i takie czarnidła mi pokazuje na mapie co to może być , macie inne mapy może tam to inaczej wygląda . Jezioro Karasińskie jak Swornegacie Z góry przepraszam że odbiegam od tematu ale tu liczę że się dowiem co to jest . Tu są fotki jak to wygląda

Paweł, zabieram się za te jezioro za jakiś czas, więc będę wiedział z pierwszej ręki- że tak powiem. Charzykowskie porobiłem, te jest mniejsze ale zaś elektryk tylko, myślę, że do wiosny będzie gotowe. A co do wyglądu map- to żadna tajemnica, że Navionics kupuje dane map i są to dane różne- od Karpińskiego, ode mnie, ale także mapy papierowe z lat 60tych robione metodami tradycyjnymi, w małym zagęszczeniu punktów pomiarowych i różnie one wyglądają vs. realia. 

Poprosiłem o przeniesienie postów do istniejącego wątku  o mapach Navionics i Cmap. 

Użytkownik Sonary i mapy edytował ten post dziś, 06:41

• Sailfish lubi to

#128 ONLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano dziś, 08:39

Bardzo dziękuję za zajęcie się tym jeziorem , napisałem tu bo nie mogłem do Ciebie zdjęć wysłać łowię tam od góry na tym zaokrągleniu , chistoria mówi że kiedyś tam się cała skarpa opsuneła i nazwali to że łowi się na Głowach pozdrawiam i czekam jak to wygląda

#129 ONLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano dziś, 10:47

Czy będzie można kupić mapę tego jeziora , oczywiście jak Pan to jezioro opracuje pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

1 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych

Sonary i mapy