Można ją przekładać (u mnie pracuje zamienne z echosondami Lowrance i Humminbird)
Mapy Navionics i C-Map
#121 OFFLINE
Napisano 08 maj 2024 - 14:55
- highvoltage lubi to
#122 ONLINE
Napisano 08 maj 2024 - 14:55
Nie wiem czy to dobry temat ale mam pytanie odnośnie karty z mapami navionics , czy karta jest przypisana do jednego urządzenia czy można ją przekładać do innych oczywiście kompatybilnych ?
Navionics jest obsługiwany przez wiele brandów sonarowych- poza Garminem. Tam obowiązują wydawnictwa Garmin Navionics i nie są kompatybilne z innymi brandami sonarowymi.
#123 ONLINE
Napisano wczoraj, 22:27
Załączone pliki
#124 OFFLINE
Napisano wczoraj, 22:40
Nie znam w ogóle Raymarine ale zmieniałeś powiększenie mapy? Przecież to są zagęszczone izobaty. Albo zrób zbliżenie, wtedy pojawią się linie, albo w ustawieniach zwiększ zakres ich kreślenia. Tu gdzie widzisz te czernidła to są strome spadki, dlatego izobaty są zagęszczone
Użytkownik Ardoro edytował ten post wczoraj, 22:43
#125 ONLINE
Napisano wczoraj, 23:11
Zrobiłem do 20 m , aż nie możliwe żeby tak na pysk leciało w dół , na wodzie pierwsze to myślałem że się coś popsuło , a tu cały czas pokazuje to samo , płyniesz dalej i pokazuje dobrze . Zobacz czy na Twojej mapie tak samo widać to jezioro
Użytkownik pawlo29 edytował ten post wczoraj, 23:12
#126 OFFLINE
Napisano wczoraj, 23:31
Nie mam Navionics, tylko społecznościowe Garmin. Akurat tego jeziora nie ma, ale nie ma potrzeby. To są duże spadki
#127 ONLINE
Napisano dziś, 06:39
Koledzy , mam mapę Navionics I echosondę Element 9 i takie czarnidła mi pokazuje na mapie co to może być , macie inne mapy może tam to inaczej wygląda . Jezioro Karasińskie jak Swornegacie Z góry przepraszam że odbiegam od tematu ale tu liczę że się dowiem co to jest . Tu są fotki jak to wygląda
Paweł, zabieram się za te jezioro za jakiś czas, więc będę wiedział z pierwszej ręki- że tak powiem. Charzykowskie porobiłem, te jest mniejsze ale zaś elektryk tylko, myślę, że do wiosny będzie gotowe. A co do wyglądu map- to żadna tajemnica, że Navionics kupuje dane map i są to dane różne- od Karpińskiego, ode mnie, ale także mapy papierowe z lat 60tych robione metodami tradycyjnymi, w małym zagęszczeniu punktów pomiarowych i różnie one wyglądają vs. realia.
Poprosiłem o przeniesienie postów do istniejącego wątku o mapach Navionics i Cmap.
Użytkownik Sonary i mapy edytował ten post dziś, 06:41
- Sailfish lubi to
#128 ONLINE
Napisano dziś, 08:39
#129 ONLINE
Napisano dziś, 10:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
1 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
-
Sonary i mapy