LOLO - robactwo i nie tylko.
#541 OFFLINE
Napisano 21 październik 2017 - 13:50
- LOLO i Damian83 lubią to
#542 OFFLINE
Napisano 23 październik 2017 - 12:32
Dla odmiany mini poperki,próby z amelinium nie idą mi jeszcze tak dobrze jak innym kolegom na tym forum ale coś tam widać Testy wodne przeszły bardzo pomyślnie lecz rybki wymiarem nie spełniały kryteriów regulaminu.
Materiał tradycyjnie balsa,waga 2,1g,długość 3,5cm
- szymanek69, Remicki, Piotr Gołąb i 9 innych osób lubią to
#543 OFFLINE
Napisano 23 październik 2017 - 12:43
Cześć imienniku. Kiedy będziesz sprzedawał te cudeńka?
#544 OFFLINE
Napisano 23 październik 2017 - 12:50
Dostrzegam pewne inspiracje
Tak trzymaj! To jest bardzo ciekawa przynęta. Można ją animować na wiele różnych sposobów. Potrafi podnieść okonie nawet na sporych głębokościach. Niedawno dowiedziałem się o skutecznym łowieniu na popperki na 16-tu metrach! I wcześniej nie było widać żadnej aktywności na powierzchni, ani ataków okoni, ani nawet oczkowania drobnicy. A przy okazji - brania powierzchniowe są magiczne
- ag53, LOLO i Alexspin lubią to
#545 OFFLINE
Napisano 23 październik 2017 - 18:20
- LOLO lubi to
#546 OFFLINE
Napisano 23 październik 2017 - 18:42
Poperowo się zrobiło , bardzo fajne.
- LOLO lubi to
#547 OFFLINE
Napisano 23 październik 2017 - 19:31
Wiem ze to mala przyneta ale sugerował bym dac dwie kotwiczki. Na pewno zwiekszy sie celnosc Piszę to dlatego że sam robię popperki i tak samo 3,5 cm nawet identyczny kształty tylko dziubek mają inny
Użytkownik patzaw26 edytował ten post 23 październik 2017 - 19:41
- LOLO lubi to
#548 OFFLINE
Napisano 23 październik 2017 - 19:39
- LOLO lubi to
#549 OFFLINE
Napisano 24 październik 2017 - 14:50
Dostrzegam pewne inspiracje
Tak trzymaj! To jest bardzo ciekawa przynęta. Można ją animować na wiele różnych sposobów. Potrafi podnieść okonie nawet na sporych głębokościach. Niedawno dowiedziałem się o skutecznym łowieniu na popperki na 16-tu metrach! I wcześniej nie było widać żadnej aktywności na powierzchni, ani ataków okoni, ani nawet oczkowania drobnicy. A przy okazji - brania powierzchniowe są magiczne
No cóż uczę się od najlepszych
Mi do tej przynęty wychodziły okonie z 5m i nie były to pojedyncze sztuki ale spore gromadki,nawet gdy jeden pochwycił przynętę reszta odprowadzała go pod samą łódź.No i same brania i cmokanie atakujących ryb nie do opisania
- woblery z Bielska lubi to
#550 OFFLINE
Napisano 24 październik 2017 - 14:52
Dobra robota Alek , widzę, że coś większego zaczynasz robić z amelinium
Piotrek próbuję ale daleko mi jeszcze do doskonałości
#551 OFFLINE
Napisano 24 październik 2017 - 15:16
Wiem ze to mala przyneta ale sugerował bym dac dwie kotwiczki. Na pewno zwiekszy sie celnosc Piszę to dlatego że sam robię popperki i tak samo 3,5 cm nawet identyczny kształty tylko dziubek mają inny
No piękne poperki a jak mocno zamiatają ogonkiem? Co do kotwic to proponuje drugą wkleić jak pisze kolega zobacz mojego poperka którego zrobiłem dlugość 3,5cm I dwie kotwiczki ryba nie zawsze trafi od tyłu pozdrawiam
Moje poperki są zrobione w ten sposób by robiły jak najwięcej hałasu w wodzie podczas podciągania.Jak znajomy mi pomoże to wkrótce wstawię filmik z tą pracą
#552 OFFLINE
Napisano 24 październik 2017 - 16:40
- LOLO lubi to
#553 OFFLINE
Napisano 24 październik 2017 - 16:40
#554 OFFLINE
Napisano 25 październik 2017 - 18:05
Nie chodzi o to że nie trafia od tył i przypadkowo lapie sie za druga po prstu bardzo czesto okonie atakujace poppery uderzaja od dolu centralnie w dół woblera
A ja lubię jak zamiatają dupką I robią hałas wtedy są bardzo skuteczne
Zgadzam się z tobą Patryku,większość brań jest od spodu poperka dlatego mój wobe nie leży na wodzie tylko stoi jak spławik prezentuje się tak jak na załączonych fotkach,energicznie podciągany robi bardzo duże CHLAP i odbija raz w prawo raz w lewo
Od razu mówię że nie jest to mój patent,po prostu podpatrzyłem jednego z zawodników który testował przynęty dzień przed zawodami
ps. sorki za jakość fotek ale robiłem je tak na szybko.
Załączone pliki
- Piotr Gołąb, Pride, patzaw26 i 1 inna osoba lubią to
#555 OFFLINE
Napisano 25 październik 2017 - 18:22
- LOLO lubi to
#556 ONLINE
Napisano 25 październik 2017 - 18:30
Nic nie doklejaj Alex,bo dodatkowa kotwica zmieni jego położenie...
Zresztą dopytaj Janusza (Woblery z Bielska), bo on chyba jako pierwszy zaczął konstruować te przynęty.
Mam od Janusza kilka poperków i żadnych dodatkowych kotwic nie mają.
- LOLO i Alexspin lubią to
#557 OFFLINE
Napisano 25 październik 2017 - 18:33
no o takim patenciku nie pomyślałem Trzeba będzie spróbować Póki co "kroję" co innego
- cyprys19 i LOLO lubią to
#558 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 18:30
Nic nie doklejaj Alex,bo dodatkowa kotwica zmieni jego położenie...
Zresztą dopytaj Janusza (Woblery z Bielska), bo on chyba jako pierwszy zaczął konstruować te przynęty.
Mam od Janusza kilka poperków i żadnych dodatkowych kotwic nie mają.
Wiem,wiem Marcin nie ma co kombinować jak jest OK
#559 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 19:45
- LOLO lubi to
#560 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 19:51
dobrze jest Alek . Mistrzostwo masz w robalach a nie chcesz zbyt wiele ..... daj nam troszkę luzu. Ja robale zrobiłem ,są tak piękne, że nie pokażę . Piękno ich szczypie w oczy hhehehePiotrek próbuję ale daleko mi jeszcze do doskonałości
- LOLO lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych