To nie jest coś... to kawał fachowej roboty!Coś tam się struga ;-)
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 listopad 2016 - 22:08
To nie jest coś... to kawał fachowej roboty!Coś tam się struga ;-)
Napisano 21 listopad 2016 - 23:44
No takie coś to mi się podoba, ładny przegląd.
Napisano 22 listopad 2016 - 17:26
Troszkę mnie ostatnio fantazja poniosła i stworzyłem oto te cuda
Widelnica w mojej najnowszej wersji z nowym układem nóżek w dwóch wersjach.
Waga brązowa 1,5 g i 34mm, ciemno szara 1,4g i 32mm
Ciekawe czy będzie apetycznym kawałkiem dla kleni
Napisano 22 listopad 2016 - 18:48
No ,to już trochę podobne do widelnicy ale tylko trochę . Jednak moją krytyką Ciebie zmotywowałem ale dość tych ochów i achów, postaraj się lepiej .
Napisano 22 listopad 2016 - 19:34
Widelnice pełna profeska
Mam pytanie techniczne. Czy nóżki są na tyle elastyczne albo twarde, że po kilku atakach kleni nadal zachowują tę samą pozycję?
Kiedyś robiłem robale z długimi nogami, ale z czasem zacząłem je coraz bardziej skracać właśnie z tego względu.
Na początku nóżki prezentowały się super, ale po kilku rybach miałem robale po przejściach
Napisano 22 listopad 2016 - 19:39
Bardzo ładne, brawo. Nie słuchaj komentarzy lysych z 69 roku, tylko rób swoje.
Napisano 22 listopad 2016 - 19:51
Widelnice pełna profeska
Mam pytanie techniczne. Czy nóżki są na tyle elastyczne albo twarde, że po kilku atakach kleni nadal zachowują tę samą pozycję?
Kiedyś robiłem robale z długimi nogami, ale z czasem zacząłem je coraz bardziej skracać właśnie z tego względu.
Na początku nóżki prezentowały się super, ale po kilku rybach miałem robale po przejściach
Nóżki robię z gumy do bata są bardzo elastyczne,miękkie no i nie odkształcają się,ale tak jak kolega pisze zdarza się że klenie szczególnie te mniejsze odrywają kawałek kończyny tego nie da się chyba przeskoczyć.
Napisano 22 listopad 2016 - 20:15
Nóżki robię z gumy do bata są bardzo elastyczne,miękkie no i nie odkształcają się,ale tak jak kolega pisze zdarza się że klenie szczególnie te mniejsze odrywają kawałek kończyny tego nie da się chyba przeskoczyć.
Zajrzyjcie do Mpiku. Tam są takie szpulki z silikonową "zyłką" służącą chyba do nawlekania koralików (czarna i przeźroczysta) wygląda na trwalszą od gumek i być może nie będzie parcieć (na razie tego nie sprawdziłem).
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 23 listopad 2016 - 18:40
Zajrzyjcie do Mpiku. Tam są takie szpulki z silikonową "zyłką" służącą chyba do nawlekania koralików (czarna i przeźroczysta) wygląda na trwalszą od gumek i być może nie będzie parcieć (na razie tego nie sprawdziłem).
Pozdrawiam
Sławek
Ok dzięki,sprawdzę to jak wypali od razu dam znać
Napisano 23 listopad 2016 - 18:45
Dzisiaj troszkę klasyki - imitacja stonki ziemniaczanej.
Materiał balsa,wymiar 2,5cm i 1,5g wagi,praca dosyć mocna
Napisano 24 listopad 2016 - 17:47
Moje imitacje larwy ważki (bynajmniej tak mi się zdaje )
Materiał balsa,dlugość do 30mm waga od 1,5g do 1,9g lżejsze pływające,cięższe tonące
Napisano 24 listopad 2016 - 17:49
Przepiękne! Jeszcze w moim ulubionym malowaniu
Napisano 24 listopad 2016 - 17:50
Ładna, więcej takich klasycznych smużaków, bez nóżek skrzydełek i innych upiększeń. Klasyki służą do łowienia ryb a nie do wieszania na ścianie.
Napisano 24 listopad 2016 - 17:54
jak żywe
Napisano 24 listopad 2016 - 23:06
Oj taka stoneczke muszę mieć w swoim pudełeczku kleniowym
Napisano 26 listopad 2016 - 21:14
Raczek z nowymi szczypcami
Za pomysłem jednego z kolegów na tym forum odnośnie doboru materiału na szczypce mojego raczka spłodziłem te oto kończyny ,tyle że zamiast iść do sklepu po dętkę rowerową,poszedłem wcześniej nad Wisłę postukać gumą i podrażnić troszkę sandacze.Miałem jedno branie z podbicia i wyholowałem dziurawą piłkę do siatkówki z której wystawała guma świetnie nadająca się na szczypce raczka
Jest to pierwszy śmieć który wyjąłem z wody i wykorzystałem niemal w 50% ,do kosza trafiła tylko górna skórzana warstwa piłki
Napisano 26 listopad 2016 - 22:07
No nie złe . Pomysłowość ludzka (wędkarska) nie zna granic .Ale tylko jedno ale, ale dlaczego nie robisz tak jak Ci mówiłem ? O niebo by to lepiej wyglądało . Leń z Ciebie taki jak ze mnie .
Napisano 26 listopad 2016 - 23:59
Raczek się nieźle prezentuje.
Napisano 27 listopad 2016 - 12:25
Użytkownik Pride edytował ten post 27 listopad 2016 - 12:26
Napisano 27 listopad 2016 - 14:31
No i teraz raczek wygląda tak jak trzeba super robota, gumowe szczypce w wodzie na pewno będzą się świetnie gibać.
Po testach w wannie falują jak mały twister Wydaje mi się że raczek będzie jeszcze bardziej atrakcyjnym kawałkiem od swego poprzednika
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych