Kształt orginalny, malowanie też. Ciekawe, czy będą łowne.
#21 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2016 - 21:38
- panpawel85 lubi to
#22 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 11:18
będę je testował dopiero po nowym roku, narazie robię, żeby było co zrywać
następny w tym kształcie, tyle, że 9cm w drodze...
#23 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 11:22
A nie lepiej po kilka sztuk jednocześnie?A nie tak po sztuce?
Raz się kurzysz przy szlifowaniu,raz pędzelki myjesz przy malowaniu,raz opary wdychasz przy lakierowaniu...
- panpawel85 lubi to
#24 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 12:16
narazie, się uczę, każde te drewienko to kolejna lekcja, kolejne wnioski...
jeszcze nie te umiejętności i doświadczenie na seryjną produkcje, i nie ten warsztat (scyzoryk, nożyk do tapet, brzeszczot i wiertarka)
- hose4ras i Stefson lubią to
#25 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 19:13
Do nauki bardzo wdzięcznym materiałem jest spienione PCV, bardzo łatwe w obróbce /nożyk do tapet/. Malowanie, farby akrylowe. Lakier Hartz Lack, bardzo twardy po wyschnięciu. Należy uważać bo szybko żeluje gdy zostawimy za długo otwartą puszkę, najlepiej odlać część do słoika. Ja z PCV robię coś takiego.
Łatwo ustawia się pracę woblera. Wiercę od spodu 3-4 otwory i umieszczam w nich ołowiany śrut od wiatrówki, na wcisk. Do dużego słoika nalewam wodę i umieszczam w nim woblerka. W zależności od tego jaką pracę chcę uzyskać to dodaję lub ujmuję od odpowiednich otworów kulki śrutu. po testach otwory zalewam żywicą i maluję wobka.
Załączone pliki
- hose4ras, thoffi, eRKa i 1 inna osoba lubią to
#26 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 20:24
Do nauki bardzo wdzięcznym materiałem jest spienione PCV, bardzo łatwe w obróbce /nożyk do tapet/. Malowanie, farby akrylowe. Lakier Hartz Lack, bardzo twardy po wyschnięciu. Należy uważać bo szybko żeluje gdy zostawimy za długo otwartą puszkę, najlepiej odlać część do słoika. Ja z PCV robię coś takiego.
Łatwo ustawia się pracę woblera. Wiercę od spodu 3-4 otwory i umieszczam w nich ołowiany śrut od wiatrówki, na wcisk. Do dużego słoika nalewam wodę i umieszczam w nim woblerka. W zależności od tego jaką pracę chcę uzyskać to dodaję lub ujmuję od odpowiednich otworów kulki śrutu. po testach otwory zalewam żywicą i maluję wobka.
fajnie się prezentują, a jak z ich pracą, dobrze ślizgają się na boki?
#27 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 20:53
Wszystkie są wolo tonące. Przy opadzie lusterkują, podczas podszarpywania dość mocno odskakują na boki. Powolne prowadzenie, zakreślają eski.
- panpawel85 lubi to
#28 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 22:00
A może wie pan, panie Andrzeju, jaki jest najważniejszy czynnik, aby bezsterowe jerki pracowały idealnie, co według pana sprawia ze jerk prawidłowo będzie zachowywał się w wodzie?
#29 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 23:19
Jest wiele typów bezsterowców i w kilku zdaniach trudno to ogarnąć. Bardzo ciekawy artykuł na ten temat jest na tej stronie.
http://www.salmo.com...we-drapiezniki/
- panpawel85 lubi to
#30 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2016 - 19:03
Jest wiele typów bezsterowców i w kilku zdaniach trudno to ogarnąć. Bardzo ciekawy artykuł na ten temat jest na tej stronie.
Dzieki, artykuł zaraz na pewno "pochłonę"
#31 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 19:47
kolejne jerki gotowe do prezentacji, wolno tonące, oba w granicach 9cm. Gruby firetiger to 38g, natomiast różowy chudziak 23g.
Załączone pliki
- wicher_dziki_koń i Bułka lubią to
#32 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 20:06
Jaką mają pracę, wyglądają dobrze.
#33 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2016 - 20:53
jescze nie bylem z nimi nad wodą niestety
#34 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2016 - 15:08
byłem, testowałem
najlepszego zerwałem
7cm sliderek fajnie smiga,
11 cm,36g "pajk" jeszcze lepiej, ale zostal na zaczepie
firetiger na 3+
różowy to porażka
jestem po kolejnej lekcji
#35 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2016 - 15:21
Praktyka robi mistrza
#36 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2016 - 16:16
żal mi tego jerka, ale powstaną jeszcze lepsze
#37 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2016 - 13:42
Przedstawiam najnowszą nowość, dwa 11 centymetrowe, 48gramowe jerki
Załączone pliki
- woblery z Bielska, jaceen i Pride lubią to
#38 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2016 - 18:19
Malowanie rozbrajające, ryby same będą wskakiwać do podbieraka. W nowym roku życzę samych rekordowych okazów i nowych pomysłów na wobki.
- panpawel85 lubi to
#39 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2016 - 19:24
dzięki, również życzę wszystkiego dobrego
juz sa nastepne dwa pomysly: 10 cm okonek i świnioleszcz 9
#40 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2017 - 18:32
kolejna zabaweczka do kolekcji: 38 gramowy, zawieszający się w toni okonek, jeszcze nie wiem jak będzie sprawował się w wodzie, na razie będzie leżał i cieszył oko
Załączone pliki
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: handmade, woblery, jerk
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Woblery DoradoNapisany przez JurekJurek , 04 maj 2023 woblery |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Mr Labrax, twarde przynęty na morskie drapieżnikiNapisany przez Kuba Standera , 12 sty 2023 mrlabrax, tuna, popping i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Woblery LuberNapisany przez Luber , 26 wrz 2022 wobler, handmade, luber, przynęty i 1 więcej |
|
|
||
Hand made →
Przynęty pl.luresNapisany przez pl.lures , 23 wrz 2022 microjig, woblery |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych