Wody w okolicach Wrocławia
#301 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2008 - 15:45
Na początku sezonu połowiłem trochę na Bajkale, ostatnio tam nie jeżdżę. W zeszłym roku ze szczupalem było duuużo lepiej ale też w inne miejsca chodziłem. Teraz tam nie chodzę, bo ludzi masa...
Znasz jakieś ciekawe miejscówki na szczupaka w okolicach Wrocławia? Jak masz jakiś namiar to daj znać na forum albo priv
- manonegra13 i mg72 lubią to
#302 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2008 - 15:50
#303 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2008 - 15:57
jednego rocznika jest więcej szczupaków 40-60 innego sandaczy 40-60
i tak co roku wędkarze wyławiają rocznik to drugi gatunek zimą dorasta...
W zeszłym roku łowiłem same szczupaki, teraz sandacze...
Złowienie ryby spoza przedziału 40-60 (w górę) to już jest niezły wynik we Wrocławiu przy tej presji... Dlatego tych ryb nie biorę pod uwagę
#304 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2008 - 16:01
#305 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2008 - 16:07
#306 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2008 - 19:09
#307 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2008 - 22:19
#308 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2008 - 22:38
Ja dzisiaj znowu dorwałem sandacza trochę większy niż wczoraj (56cm) ale ciągle za mały wszystkie wieczorne sandacze na jedną i tą samą przynętę - pływający wobler 9cm.
#309 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2008 - 07:32
amury i klenie jak jedna rodzina pozdrawiam )))
Załączone pliki
#310 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2008 - 07:56
#311 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2008 - 10:08
Sorrki za małego OT lecz nie mogłem się powstrzymać. Czy Ty bierzesz na ryby miarkę (taki jest wymóg regulaminu)? Proszę, korzystaj z tego narzędzia. Dlaczego piszesz- miał 75 cm a może więcej?? Przecież każdy kto widział choć raz podobnych rozmiarów bolka to od razu wie, że z całą pewnością temu Twojemu (ze zdjęcia) do takowego rozmiaru dużo, dużo brakuje. Nie bardzo rozumie co ma na celu takie postępowanie??
Pozdrawiam- Smaczek.
#312 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2008 - 10:20
#313 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2008 - 15:53
pozdro!!!
#314 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2008 - 21:39
Dziś nad Odrą wieczorem - trzy brania - pechowo niestety żadna z ryb się nie zacięła przyzwoicie a szkoda .
Ale dobrze że coś gryzło
Pozdrowienia
#315 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2008 - 07:35
#316 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2008 - 21:04
Czy możesz nalisać z grubsza w jakich miejscach łowisz na slaidera? Ja nie mam pomysłu gdzie łowić na odrze na taką przynętę, ba jeszcze nigdy nic na tą przynętę nie złowiłem
Pozdrowienia
ja bylem dzisiaj tylko chwile bo cos mnie chyba choroba bierze.. mialem bardzo ladne walniecie na slidera .. obstawiam sporego szczupaka.. ale mozna gdybac jak sie ryby nie widzialo ;/ jedynie wielka fala ..moze jutro sprobuje go skusic
#317 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2008 - 21:24
2 dni temu tez bylem ale tylko 2 brania i zadnej ryby
pozdrawiam
#318 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2008 - 21:25
te przynęty w naszym kraju służą jako ozdoba w naszyh pudełkach tyle niech zrobią film w polskich realiach i pokażą skutecznosc przynęt w tedy zobaczymy
tak jak hit boleniowy miało bycc cudo a okazało sie totalną żenadą poza wyglądaem to przynęta nie ma nic z boleniowego wabika wiem co mówie bo łowiem nie na takie lipy !!
a w skandynawi zardzewiała obrotówa zrobi robote jak trzeba
#319 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2008 - 22:21
Tak że z Thrilla jestem zadowolony - jakie Waszym zdaniem są najlepsze przynęty boleniowe w naszej okolicy?
powiem ci prawde przynęta slider sprawdza sie na jeziorach na rzekach to jest istna lipa slider przynęta testowana na wodach skandynawi została okrzyknięta hitem w naszym kraju
te przynęty w naszym kraju służą jako ozdoba w naszyh pudełkach tyle niech zrobią film w polskich realiach i pokażą skutecznosc przynęt w tedy zobaczymy
tak jak hit boleniowy miało bycc cudo a okazało sie totalną żenadą poza wyglądaem to przynęta nie ma nic z boleniowego wabika wiem co mówie bo łowiem nie na takie lipy !!
#320 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2008 - 22:27
powiem ci prawde przynęta slider sprawdza sie na jeziorach na rzekach to jest istna lipa slider przynęta testowana na wodach skandynawi została okrzyknięta hitem w naszym kraju
Nie wiem człowieku z jakiej bajki spadłeś, ale po dość niefortunnym wejściu z kleniami, po raz kolejny wypisujesz tu dyrdymały bez kompletnego poparcia. Na slidery w tym kraju złowiono tyle okazowych szczupaków, że Ci się w głowie nie mieści, a i na tym forum jest wiele osób, którzy tej przynęcie zawdzięczają rekordowe ryby z ulubionych polskich łowisk.
Są też ludzie, którzy bardzo skutecznie operują sliderem w Odrzańskich klatkach i nie narzekają na brak szczupaków.
Także trochę więcej pokory nad jedną z najbardziej uniwersalnych przynęt.
Co do hitu boleniowego, to jeśli masz na myśli przynętę tej samej firmy co slider, to również bym się tak daleko nie wychylał. To specyficzna ryba, a rzeczona przynęta faktycznie może nie jest najlepsza we wszystkich możliwych warunkach, lecz pokaż mi taką, na którą zawsze i wszędzie da się skusić każdego bolka. Także żenadą jest to co piszesz, bo każdy doświadczony wędkarz przemyślałby nieco bardziej tego typu wypowiedź.
Na thrilla złowiono setki boleni i wypada mieć nieco więcej szacunku dla pracy ludzi, ktorzy mimo sporego ryzyka wprowadzili na rynek pierwsza seryjnie produkowana tego typu przynete.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
1 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
-
Sylwek1981