Wody w okolicach Wrocławia
#1341 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 10:01
Udało mi się w tym roku być parę razy na Odrze w poszukiwaniu białej ryby. Odra zawsze kojarzyła mi się z duzymi leszczami, które zawsze łowiłem poniżej Zielonej Góry. W tym roku pomimo kilku wypadów z bardzo dobra zanęta, przynętami, sprzętem, doborem miejscówek (przynajmniej tak mi się wydaje, że były dobre) złowiłem parę żyletek i jakieś kiełbiki. Czy po tej powodzi Odra się odleszczyła? Nadmienię, że łowiłem pozyej Wrocławia.
Wczoraj żegnałem się z biała rybą, miałem trochę dobrej zamrożonej zanęty, której nie chciałem wywalac do śmieci. Doprawiłem ją robalami i ... po 4h złowiłem jednego krapika. Masakra!
Czy na Odrze jest sens uganiać sie za biała rybą?
#1342 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 10:09
Mi udało się wczoraj wyskoczyć mimo nawału obowiązków na maly spływ po Odrze za sandaczami. Bran przez cały dzień było naprawde duzo tylko kłopot z zacięciem. Efekt to sumek 123cm, szczupak 60cm, dwa sandaczyki i kilka spotkań z parowozami (tołpygi przypadkowo podczepione podczas sandaczowania) naturalnie żadna nie wyjęta bo nie wie wiem jaki trzeba miec sprzęt zeby to cos zatrzymac
gdzie pływałeś jeśli można wiedzieć?
#1343 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 12:09
A ja tak trochę nie po spiningowemu...
Udało mi się w tym roku być parę razy na Odrze w poszukiwaniu białej ryby. Odra zawsze kojarzyła mi się z duzymi leszczami, które zawsze łowiłem poniżej Zielonej Góry. W tym roku pomimo kilku wypadów z bardzo dobra zanęta, przynętami, sprzętem, doborem miejscówek (przynajmniej tak mi się wydaje, że były dobre) złowiłem parę żyletek i jakieś kiełbiki. Czy po tej powodzi Odra się odleszczyła? Nadmienię, że łowiłem pozyej Wrocławia.
Wczoraj żegnałem się z biała rybą, miałem trochę dobrej zamrożonej zanęty, której nie chciałem wywalac do śmieci. Doprawiłem ją robalami i ... po 4h złowiłem jednego krapika. Masakra!
Czy na Odrze jest sens uganiać sie za biała rybą?
Ja tez łowie czesto bała rybe i dziwi mnie to co słysze... systematycznie łowię ładne duze leszcze i medalowe płocie. Zdjecia w razie watpliwości moge podeslac na maila:-) łowie przeważnie na barkach i Odrze w okolicy mostu milenijnego.
#1344 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 12:11
Mi udało się wczoraj wyskoczyć mimo nawału obowiązków na maly spływ po Odrze za sandaczami. Bran przez cały dzień było naprawde duzo tylko kłopot z zacięciem. Efekt to sumek 123cm, szczupak 60cm, dwa sandaczyki i kilka spotkań z parowozami (tołpygi przypadkowo podczepione podczas sandaczowania) naturalnie żadna nie wyjęta bo nie wie wiem jaki trzeba miec sprzęt zeby to cos zatrzymac
Krzysiu bilety do PL już zabukowałem ! Także mam nadzieje że jak przylece też jeszcze coś trafie ! Gratulacje sumka i wsumie wszystkich rybek !
#1345 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 12:12
[/quote]
[/quote]
Jeszcze bym chciał połowic w tym roku w spokoju bez slalomu miedzy łódkami wiec nie będe dzielił sie tymi informacjami .
#1346 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 12:15
#1347 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 12:40
Co do białej ryby. W tym roku jedną ciepłą nockę poświęciłem z kumplem na stacjonarne łowienie na Oderce. Po jednym feederku i po karpiówce na czaszkę. Z karpiówki spadł mi (najprawdopodobniej) amur, a na feederki złowiliśmy z kolegą trochę lecholków, wszystkie ładne i ani jednej żyletki, więc całkiem nieźle jak na łowienie z marszu, przy użyciu prostej, acz treściwej zanęty mojego pomysłu
Pozdrawiam
Kamil
#1348 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 13:33
#1349 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 15:13
#1350 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 15:58
[/quote]
[/quote]
Jeszcze bym chciał połowic w tym roku w spokoju bez slalomu miedzy łódkami wiec nie będe dzielił sie tymi informacjami .
[/quote]
nie ma sprawy tak czy siak w tym roku pewnie nie uda mi się naprawić silnika w łódce więc dopiero w przyszłym roku będę łowił z łódki. Pytam bo nie mam echosondy i kompletnie nie znam miejscówek - warto zawczasu gromadzić takie informacje a nie w przeddzień wypłynięcia pozdrawiam!
#1351 OFFLINE
Napisano 25 październik 2010 - 16:11
Spędziłem dzisiaj miły poranek na zimowisku barek II. Miły bo ciepły i przyjemny jak na tę porę roku. Jeśli chodzi o aspekt wędkarski to przez 3,5h obrzucałem odcinek od parkingu do zwęzenia. Szedłem brzegiem wzdłuż ulicy wiec dosyć krótki odcinek obrzucałem dosyc dokładnie.... guma, blacha, wobler....granat.... Jeśli chodzi o wyniki to jeden pistolecik i... to wszystko!! Ogólnie brak oznak żerowania ryby zarówno białej jak i drapieżnika. W tygodniu spróbujemy jeszcze raz tym razem z bocznym trokiem gdyż spotkany spiningista twirrdzi że w tygodniu połapał ładnych okoni właśnie na boczny trok... ( zawsze łowią jak nas nie ma ). A jak u was panowie weekendowe łowy??
Podjechałem tam koło 16,30 i wykonałem słownie 10 rzutów. Nie było po co rzucać. Kaczki, liście, wiatr w oczy i zero drobnicy. Pojechałem pod Milenijny - to samo. Kiepska pogoda. Myślę, że niedługo sandacze zaczną gryźć na rzece.
#1352 OFFLINE
Napisano 26 październik 2010 - 07:56
Dreyk1984 to wg mnie łowi gdzieś na szwedzkim odcinku Odry
ale i u nas jakby chyba nieco lepiej będzie: http://www.wnp.pl/wi...sci/123342.html
#1353 OFFLINE
Napisano 26 październik 2010 - 08:19
Nie wiem, gdzie dokładnie łowiłeś, ale ja z kolegą praktycznie w centrum miastaTo co piszecie utwierdza mnie jedynie w przekonaniu, że na odcinku na jakim łowię nie ma dużych leszczy (!)... albo nie mogę ich zanleźć... Na tyle razy na ile byłem i na tę ilość zanęty, która wywaliłem to musiałbym choć jednego trafić. Na przyszły rok chyba będę musiał zmienić miejscówki.
#1354 OFFLINE
Napisano 26 październik 2010 - 08:34
bardzo możliwe, że wyłowiliście moje ryby bo wędkowałem w okolicy Oławy (w góre od Oławy, w dół, w samej Oławie). Po powodzi pewnie spłyneły .
Nawet dziadki narzekają, że w tym roku gorzej i tez nic nie połowili sensownego, albo sie nie chwalą... W ubiegłym roku chociaż widziałem, że inni mieli duże leszcze, ale w tym roku.... kiszka.
W sumie teraz to już nie ma do mnie większego znaczenia, sezon z białą rybą zakończyłem. Teraz łowie... wróc, staram się łowić drapieżniki, na grubo! Więc jak coś pierd*** to będę sie musiał trzymac drzewa, zeby mnie do wody nie wciągnęło ... a jak znam zycie to pewnie z Odry powyciągam wszystkie zaczepy, a rybę to może przypadkiem . W przyszłym roku pewnie się odkuję na kleniach, których jest dużo i na jaziach bo już wiem gdzie ich szukać i jak łowić .
#1355 OFFLINE
Napisano 26 październik 2010 - 08:57
Dreyk1984 to wg mnie łowi gdzieś na szwedzkim odcinku Odry
ale i u nas jakby chyba nieco lepiej będzie: http://www.wnp.pl/wi...sci/123342.html
Ciekawym czy zapaszek pozostanie?
#1356 OFFLINE
Napisano 27 październik 2010 - 11:58
Wpadłem dzisiaj na chwilkę na kanał powodziowy (aż szkoda w taką pogodę siedzieć w domu). Ryby przejawiały jakąś aktywność ale na przeciwnym brzegu ;] - w myśl zasady ryby są tam akurat gdzie nas nie ma
#1357 OFFLINE
Napisano 30 październik 2010 - 16:43
Ja wkońcu po długich poszukiwaniach odnalazłem wędzisko które sprostało moim wymaganiom ROBINSON XENON 2.55m 5-20g jutro jade wypróbowac jak spisze się nad wodą
Pozdrawiam
#1358 OFFLINE
Napisano 30 październik 2010 - 18:06
Jak tam nasza Odra . Wczoraj starałem się coś złapać w okolicach mostu kolejowego w Czernicy ale niestety nic nie siadło. Dziś wynik podobny jednak już na odcinku Odra Blizanowice do Siechnic.
A jak tam U Was Panowie jakieś Ciekawe wyniki na Odrze w okolicy Wrocka?
Pozdrawiam
#1359 OFFLINE
Napisano 30 październik 2010 - 18:11
#1360 OFFLINE
Napisano 30 październik 2010 - 20:40
za tym dwa trącenia i to wszystko...
pozdro dla wszystkich
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych