dobrze prawisz Pawle potwierdzam
Wody w okolicach Wrocławia
#3821 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2013 - 21:59
#3822 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2013 - 22:28
Zaoszczędzili by rybom stresu jakby je podziałkowali przed wpuszczeniem
Użytkownik pawelHERP edytował ten post 10 lipiec 2013 - 22:28
#3823 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2013 - 22:59
Dziś połaziłem troszkę za kleniami rzeka Oława pomiędzy Groblicami a terenami wodonośnymi Wrocławia , i niestety ku swojemu zdziwieniu trzy z kilku złowionych dziś ryb okazały się pełne mlecza .
Zastanawiam się teraz czy to jakaś lokalna anomalia czy i w innych Dolnośląskich rzeczkach też trafiają się niewytarte klenie ?
Kleni złowiłem już w tym roku całe mnóstwo i z poczynionych obserwacji wynika ze w Odrze w wielu miejscach skutecznie odbyły tarło z przetrwaniem ikry mogło już być gorzej bo kilka dni później przyszła wysoka woda ale tak w naturze już jest . Ciekawi mnie sytuacja na mniejszych rzeczkach Widawie Bystrzycy .
#3824 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2013 - 23:04
W zeszłym roku na początku sierpnia złapałem mlecznego klenia, z tym, że było to na Warcie.
#3825 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2013 - 14:57
A ogółem w tym roku wszystko sie przesunęło i w zasadzie wszędzie jeszcze zdarzają się niewytarte
#3826 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2013 - 22:18
Wędkarzyk1 na odrze u Ciebie też trafiaja sie jeszcze nie wytarte troche ich ostatnio przerzuciłem i kilka sie lało...
A ogółem w tym roku wszystko sie przesunęło i w zasadzie wszędzie jeszcze zdarzają się niewytarte
Mi się jeszcze nie trafił w Oderce choć może to dlatego ze te większe chyba mnie nie lubią .
Ale usilnie pracuję na to aby to zmienić dziś pięćdziesiąta piąta data w rejestrze a szczerze się przyznam ze parę razy nie miałem długopisu .
Pozdro z Oławy .
Ps . Michał daj znać jak wybierasz się w moje strony chętnie podpatrzyłbym cię w boju . No i może jakiegoś mullet fisha bym wyżydził .
Użytkownik wedkarzyk1 edytował ten post 12 lipiec 2013 - 22:19
#3827 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2013 - 22:30
http://www.pzw.org.p...______07072013r
#3828 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2013 - 22:35
wędkarzyku jeden i Ty nic nie wiedziałeś nawet...? Michał,gratulacje
#3829 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2013 - 14:34
wędkarzyku jeden i Ty nic nie wiedziałeś nawet...? Michał,gratulacje
Wiedziałem niestety nie jestem w kadrze swojego koła czyli Oławskiej 16stki i niestety nawet doping odpadał bo dopiero w niedzielę w nocy wróciłem z pracy .
#3830 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 08:10
Z małym opóźnieniem;
Jacek wielkie Gratulacje ekstra Bolo, cała radość wymalowana na zdjęciu i chyba kac póścił
U mnie wczoraj troche okonia i jeden bolesław 60, trochę większy sdadł. Dziś może wieczorkiem wyskocze jak komary rozpędzą toważystwo.
Gratulacje również dla Michała Oleix, któremu kibicuję od czasu jak zobaczyłem jak całuje brzanę
pzdr
#3831 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 19:14
po testach z pracą tak sie prezentuje mullet fish jak będą dokończone to napisze Ci to coś tam sie wymienimy
Uploaded with ImageShack.com
Użytkownik Oleix edytował ten post 14 lipiec 2013 - 19:15
#3832 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 20:08
Z małym opóźnieniem;
Jacek wielkie Gratulacje ekstra Bolo, cała radość wymalowana na zdjęciu i chyba kac póścił
U mnie wczoraj troche okonia i jeden bolesław 60, trochę większy sdadł. Dziś może wieczorkiem wyskocze jak komary rozpędzą toważystwo.
Gratulacje również dla Michała Oleix, któremu kibicuję od czasu jak zobaczyłem jak całuje brzanę
pzdr
1. To chyba czekałeś aż mnie wygonią bo gościłem w Twojej okolicy - masakra z tymi komarami a do tego zakopałem się autem - kąpiel w błotku dla auta i dla mnie (okazał się że moje auto ma niższe zawieszenie niż ciągnik który wcześniej zrobił tam koleiny ale potem inny ciągnik mnie wyciągnął ). Trzeba się umówić na wspólne wędkowanie Dedo.
2. Efekty miałem dosyć nietypowe 4 małe bolki (max 40 cm) + jeden klenik (20 cm) + dwa okonie - miałem wrażenie że małe ryby zajęły bolkowe miejscówki pod nieobecnosć wiekszych ryb. Dopiero o zmroku konkretny bolek 68 cm jeszcze padł.
3. Odradzam: w fishing-mart kupiłem ostatnio plecionkę sufix 832 0,18 mm (na promocji) - totalny szajs (pomimo dobrych informacji z netu że taka super i mocna) - na mojej wadze wykazuje mniej niż połowę nominalnej wytrzymałości (5/12 kg) a na zaczepach zachowuje się jak nitka - nie rozumiem o co chodzi, Może ktoś ma jakiś namiar na kogoś kto sprzedaje mocne/niezleżałe plecionki?
Użytkownik analityk edytował ten post 14 lipiec 2013 - 20:09
#3833 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 20:08
Wygląda bardzo obiecująco.
Ja dzisiaj spotkałem taką oto rodzinkę, darły się jak diabli
Załączone pliki
#3834 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 20:12
Plecionki sprawdzone i trwałe sprzedaje kolega @psulek czyli Paweł Sułek .
Bierz Strena i zapomnisz o problemach.
Jak pod bolka Stren 14lb i po kłopocie ewentualnie pod cięższe łowienie 20lb.
W dziale sprzedam masz jego wątek.
Pozdr Karol.
Użytkownik Karol Krause edytował ten post 14 lipiec 2013 - 20:13
#3835 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 20:41
W tym miejscu to klasyk Zawsze lubiły jakiegoś okonka wrzucić na ząb... Zresztą małe kaczki też pływały zwykle wyjątkowo krótko...
P.S Widzę, że sajgon butelkowy tam jak zawsze...
Pozdrówka
Kamil
#3836 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 21:58
Darły się na śmieciarzy bo łapa sobie kaleczą na szkle - swoją drogą jaki to gatunek? (bo futrzaki słabiej rozróżniam niż łuskowce)
#3837 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 22:04
to zdaje się jest norka amerykańska...
Użytkownik krystiano1981r edytował ten post 14 lipiec 2013 - 22:09
#3838 ONLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 22:13
Ładne, ładne ale rodzina norek amerykańskich jest w stanie wyjałowić kilometr rzeki, angole swego czasu wydali "świętą wojnę" tym szkodnikom, za zabicie nagroda była a może i jest. Na przybrzeżnych wyspach, parka norek, potrafiła kilka tysięcy ptaków na gniazdach wydusić. U nas, szczęśliwie, są jakby w odwrocie, przynajmniej na terenach poza miastem. Chyba się z wydrami nie lubią a liski to nawet chyba je lubią zjeść.
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 14 lipiec 2013 - 22:17
#3839 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 22:17
na moim odcinku Widawy zaobserwowałem kilka sztuk... w czasie tarła leszcza,na brzegu znajdowałem resztki z dużych łopat,to pewnie też ich robota...
#3840 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2013 - 22:41
Zbyszku już raczej w tamte rejony nie bede sie zapuszczał w tym roku ciężkie łowisko trzeba sie nieźle nachodzić żeby się dowiedzieć na co i jak biorą rybki u Ciebie choć w tym roku odra pokazała że ryb jest tam całkiem sporo
po testach z pracą tak sie prezentuje mullet fish jak będą dokończone to napisze Ci to coś tam sie wymienimy
Uploaded with ImageShack.com
Bardzo obiecująco wygląda tak Kiełbikowato w poprzednich latach namierzyłem szeroką rynnę parę brzanek już wydrapałem ale rzadko je nękam teraz będę miał nowy powód .
A Oławska Oderka trudna , ale ryby z niej silne i nieobliczalne . Dziś się o tym przekonałem spory bolek odstawił mi taki taniec ze żaden Tarpon by się nie powstydził .
Plecionki sprawdzone i trwałe sprzedaje kolega @psulek czyli Paweł Sułek .
Bierz Strena i zapomnisz o problemach.
Jak pod bolka Stren 14lb i po kłopocie ewentualnie pod cięższe łowienie 20lb.
W dziale sprzedam masz jego wątek.
Pozdr Karol.
Też mogę polecić Stren bobra trzymająca parametry plecionka nie jest tak popularna jak np.PP dzięki czemu rzadko podrabiana . Oprócz uniwersalnej Sonic warto przetestować Microfuse , jest powleczona czymś w rodzaju silikonu na początku dość sztywna i bielusia ale po dobrym dniu Odrzańskiej orki staje się miękka i nabiera koloru wody . U mnie ma bolkowe dożywocie .
Piękne bestyjki i najwyraźniej nie bardzo bojaźliwe .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
matiazay