Koledze chyba bardziej chodziło o tym czy biorą, bo to, że są to chyba każdy wie....
No co Ty?
Serio?
Wiadomo, że są, a czy biorą...już miałem sprawdzać, a tu teraz fala od Opola nadciąga....
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 wrzesień 2014 - 12:03
Koledze chyba bardziej chodziło o tym czy biorą, bo to, że są to chyba każdy wie....
No co Ty?
Serio?
Wiadomo, że są, a czy biorą...już miałem sprawdzać, a tu teraz fala od Opola nadciąga....
Napisano 03 wrzesień 2014 - 19:01
A już byłem na wysokiej wodzie połowić, Na zero ale bolenie i chyba klenie/jazie dawały taki pokaz aktywności że hoho...
Napisano 04 wrzesień 2014 - 07:39
Napisano 04 wrzesień 2014 - 10:36
na byczki (suma amerykańskiego) lepsze są rosówki
poszalał na kiju ?
Napisano 04 wrzesień 2014 - 11:19
@ fxd
Myślę, że ten największy jeszcze przed Tobą Przydałoby się puścić mu pod nos - coś większego
Gratuluję
ps. No to ładnie go trachałeś ! Widzę, że jeden z grotów odszedł lekko w bok !
Użytkownik Harjer edytował ten post 04 wrzesień 2014 - 11:20
Napisano 04 wrzesień 2014 - 17:00
Użytkownik fxd edytował ten post 04 wrzesień 2014 - 17:03
Napisano 04 wrzesień 2014 - 19:04
No to żeśmy się doigrali. Niektórzy narzekali na Odrę w okolicach Wrocławia to google zamieniło ją na Średzką Wodę
Sprawdźcie sami:
https://www.google.p...,16.9403655,13z
spieszcie się bo nazwa znika po chwili czary w google
Napisano 04 wrzesień 2014 - 19:44
20140903_192948.jpg 117,17 KB 16 Ilość pobrańOkoniasty 32 cm.
Napisano 04 wrzesień 2014 - 19:52
@Tomek K. - na streamera? Napisałbyś coś więcej na temat złowienia tego pasiaka?
Napisano 06 wrzesień 2014 - 15:08
Na jednym z wrocławskich kanałów .Siadł na szarą nimfe z czarną jeżynką ,hak 10.
Okoń to jedna z podstawowych ryb łowionych na nimfy w nizinnej rzece .
Napisano 06 wrzesień 2014 - 21:49
Gratki ładnej rybki a to, że na muchie to już dla mnie zupełna abstrakcja. U mnie muchówka ciagle leży i se czeka choć ona nie moja ino mojej LP
Liczę na jakiś instruktaż przy okazji.
Napisano 07 wrzesień 2014 - 16:40
A już byłem na wysokiej wodzie połowić, Na zero ale bolenie i chyba klenie/jazie dawały taki pokaz aktywności że hoho...
Woda dalej wysoka. A jak z jej klarownością? Ktoś był/widział? Czyści się coś, lub choć przestały śmieci płynąć? Da się łowić nie zgarniając za każdym rzutem liści, bądź gałęzi?
Z góry dzięki za informacje!
Pozdrówka
Kamil
Napisano 07 wrzesień 2014 - 17:57
Gratki ładnej rybki a to, że na muchie to już dla mnie zupełna abstrakcja. U mnie muchówka ciagle leży i se czeka choć ona nie moja ino mojej LP
Liczę na jakiś instruktaż przy okazji.
Nie ma problemu .
Dzięki..
Napisano 07 wrzesień 2014 - 18:00
Woda dalej wysoka. A jak z jej klarownością? Ktoś był/widział? Czyści się coś, lub choć przestały śmieci płynąć?
Łowić zawsze się da ale mega trudno się łazi. Krzaki porosły na kamieniach a teraz woda to zalała - idąc brzegiem albo brnie się po krzakach (daleko od wody) albo idąc tuż przy wodzie idzie się po wodzie i krzakach, porastających niestabilne kamieniach - niezłe ćwiczenie ruchowe ale dość męczące i łatwo o wywrotkę.
Woda mętna ale śmieci nie za dużo - da się łowić. Wydłubać coś można ale łatwo nie jest.
Napisano 07 wrzesień 2014 - 20:43
Rybostan większych i mniejszych stawów których wiele wzdłuż biegu Odry - nigdy w nich nie łowiłem ale może czas spróbować na jesieni (zamiast szukać sandałków których nigdy nie mogę znaleźć).
Jakie macie doświadczenia z takimi stawami? - prędzej da się w nich złowić szczupaka czy równie trudno jak sandałka w Odrze?
Napisano 08 wrzesień 2014 - 15:07
Dzięki za info!
To, że przy wysokiej wodzie trudno się poruszać- trudno. Przyzwyczajony jestem do tych krzaków. Tym się nie przejmuję, tylko tym, co niesie woda
Odnośnie tych oczek i "kaczych dołków", to jakoś zawsze je omijałem. Choć niedawno natrafiłem na naprawdę urokliwe miejsce, z wynurzoną roślinnością, trzcinowiskami itd. Jakbym miał przy sobie jakiś szczupakowy zestaw, to pewnie bym machnął parę razy, ale niedaleko w nurcie klenie i bolenie buszowały więc....
Napisano 08 wrzesień 2014 - 20:23
Rybostan większych i mniejszych stawów których wiele wzdłuż biegu Odry - nigdy w nich nie łowiłem ale może czas spróbować na jesieni (zamiast szukać sandałków których nigdy nie mogę znaleźć).
Jakie macie doświadczenia z takimi stawami? - prędzej da się w nich złowić szczupaka czy równie trudno jak sandałka w Odrze?
W stawach wzdłuż Odry nie specjalnie jest co połowić. Jest jednak łowisko z dużymi okoniami, sandaczami i szczupakami. Nawet sumek się trafia. Czysta woda.
Tylko tyle, że nie wolno tam wędkować. Ogólnie.
Napisano 15 wrzesień 2014 - 20:27
Cos tu cicho w "okolicach Wroclawia" dzisiejszy na koniec dnia po ciezkich zmaganiach z wysoka woda i calym tym syfem. Woblerek Surface Minnow 11cm Cormorana.
Napisano 16 wrzesień 2014 - 08:24
Jakiś zagraniczny wypad zaplanować bo Odra nie rozpieszcza.
Ostatnio też tylko jedna rybkę wymęczyłem. Ryby nie chodziły ale jeden big bolek był aktywny i bił w systemie 4 punktów w klatce (w kółko) - przy mnie zrobił 4 okrążenia za każdym razem skutecznie omijając moją (za każdym razem inną) przynętę - duża cwana rapa.
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych