Tak czytałem od kilku dni i czytałem i tak stwierdzałem że we Wrocławiu to można poprostu ryby zbierać na brzegu jak grzyby w lesie... każdy myśli że jest ich od groma itp. nic tylko sie uśmiać idzie...
Panowie ryb moooże jest i troche wiecej a może i nie tylko brzeg łatwiej dostępny co raczej nie wpływa dobrze na ich populacje...bo sa bardziej dostępne dla gumofilców.niewiem gdzie kto widział nie wydeptanych brzegów poniżej wrocławia... Chyba że zaraz po wysokiej wodzie co jest oczywiste...
A gadanie że u nas są ryby bo ktoś pokazuje zdjęcia to tak samo jak patrzenie na inne wątki np. bolenie czy klenie gdzie w każdym BEZRYBNYM rejonie naszego pięknego kraju jest jakiś"pacjent" który te ryby napierdziela bez liku i co pod każdym takim zdjeciem należało by napisać o ten sie nie liczy bo masz ryb jak na komercyjnym??? A z drugiej strony nasze Wrocławskie ryby sa najłatwiejsze a te zagraniczne to co? Tam nie ma ochów achów nikt sie nie sp..... nad zdjeciami ponad 80 cm boleni złowionych w marcu,szczupaków i innych ryb złowionych w zakazanych dla nas okresach...To jest fajne bo tam ryby poprostu sie chyba nie trą ,a u nas jest potępiane...
W każdym rejonie naszego kraju takich ludzi co łowią naprawde potężne ilości ryb i to potężnych jest kilka-kilkanaście ale jedni juz sie nauczyli że zdjęć nie nie wrzuca do neta a drudzy nawet o tym nie mysleli bo sa na tyle ogarnięci że maja to w .... poprostu robią swoje i lubią łowić ryby dla swojej radochy a nie dla podniety innych.
Dobra koniec...
Ja z kolei zdjęć od majówki nie wrzucałem bo głównie łowiłem w mieście i nie chciałem zdradzać miejscówek przed zawodami
Mimo że moje otwarcie sezonu nie było bogate to troche rybek boleniowatych wyjechało raczej bez szału wielkościowego bo max +/- 72-73 cm ale ilościowo jak najbardziej dobrze,troche jazi na boleniówki też padło na wysokiej wodzie za to kleni niemal że w ogóle nie połowiłem.
Na zawodach z kolei poszło niby ok ale to dopiero 3 miejsce które mnie jakoś nie usatysfakcjonowało,lecz nagroda za największą rybke zawodów jak najbardziej bo był to klenik 60,5 cm dawno takiego kloca nie złowiłem...
kl.jpg 87,25 KB
25 Ilość pobrań