Wody w okolicach Wrocławia
#1101 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:23
Czy ktoś może uprzejmie wyjaśnić jak dojechać, od strony Siechnic, nad Odrę mniej więcej na przeciwko Gajkowa?
#1102 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:31
Chyba zacznę myśleć powoli o losowaniu sektorów ...
Aktualna lista:
1. Slavobeer
2. Analityk
3. mo-chu
4. superuszy
5. Piter,
6. kolega Pitera,
7. Fenton (pod warunkiem że zlot odbędzie się w październiku)
8.Okoń
9.mikrobajt
10. LASSOjbait
11. boseib
12. MichałR
13. Baloo
14. Dedo
15. Danek
16. Homegeon
17. monk11
18. ??? lista nadal otwarta
#1103 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:34
#1104 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:35
#1105 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:36
Pozdro
#1106 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:55
Witam,
Czy ktoś może uprzejmie wyjaśnić jak dojechać, od strony Siechnic, nad Odrę mniej więcej na przeciwko Gajkowa?
Nie jestem pewien czy jeszcze jest ten dojazd bo dawno temu jechałem i nie swoim autkiem. Jechaliśmy do Siedlec, tam za cmentarzem skręcaliśmy nad Odrę. Trzeba było przejechać przez wał i już po stronie rzeki polną drogą dojeżdżaliśmy gdzieś na wysokość Ratowic. Droga biegła dalej ale ile - nie wiem. No i raczej dla terenówki była
#1107 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 21:08
#1108 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 21:38
No tak, ale żeby było Release, musi być najpierw CatchNie znam się na sprzęcie jakoś dobrze i szczerze mówiąc nigdy tego tematu nie drążyłem ;p czerpałem tylko przyjemnośc z C&R ;p
Wg mnie uniwersałem (co jak wiadomo nie istnieje) byłby kijek ok 2,70m i z górną granicą cw ok 20-25g. Da radę na klenio-jaziowanie a i z bolkiem klasycznych rozmiarów da sobie radę
Kurdę widzę, że gruba impreza się szykuje...Szkoda, że to akurat taki termin, bo baaaaardzo chciałbym do Was dołączyć...
#1109 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 22:11
Mijasz most na Oławce,w lewo zakaz ruchu, budowa, Ty w dół i pędzisz lasem, później pod wiaduktem jedziesz i cały czas główną, nigdzie nie skręcasz, po prawej krzaczki i płynie Oława, po lewej znów lasek. Za chwilę po lewej masz tory kolejowe na nasypie, a Ty dołem calutki czas przed siebie, troszkę zawijasów, wiecznych kałuż i droga się rozwidla na dwoje. Jadąc w prawo dojechałbyś do Kotowic, dlatego jedziesz w lewo i przejeżdżasz tory, znak STOP. Jesteś znowu w lasku, za chwilę droga w prawo, Ty jedziesz prosto. Uff, ale daleko Mijasz betonowy mostek za chwilę kończy się las, zaczynają polany i teraz uwaga skręcasz w pierwszą drogę w prawo, innej zresztą nie ma, ale nie przegap bo jest trochę zarośnięta. Odra jest jakieś 500m przed Tobą. Zostaw samochód na skraju drzew bo jak zjedziesz na dół, a będzie mokro to nie wyjedziesz. Teren ten to LAS, w rozumieniu naszego prawa, trafiają się mandaty, innej drogi dla samochodów osobowych nie ma.Witam,
Pozdrawiam
#1110 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 07:08
No no! Przygotowałem 25szt Spiritów! Więcej nie da rady
Lasso - czy to już nowe SPIRITY z nowymi sterami?
Czy Andrzej je nam ustawi? - w ten sposób nieco poczuje atmosferę zlotu
#1111 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 07:12
Wielkie dzięki Panowie za wyjaśnienie - wypada najpierw rowerem sprawdzić tą trasę
#1112 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 08:29
Poza tym mam jeszcze na stanie kilka sztuk książeczek ABC Wędkowania Jacka Stępnia i Złów i Wypuść kolegi Mateusza Barana plus sporo koszulek Ratuj Szczupaka, więc jeśli ktoś reflektuje to mogę zabrać. Dajcie znać czy będziecie zainteresowani.
#1113 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 09:36
pozdr
Michał
#1114 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 09:45
Chętnie bym się dosiadł do monkowego Ignasia ale akurat wtedy będę machał kijem w innym miejscu Polski zawodniczo . Żal dupę ściska że nie będę , połamania kija Panowie!@analityk
Proszę, dopisz do listy też mnie i monk11
#1115 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 13:23
#1116 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 14:19
Pytanie czysto teoretyczne (bo nie wiem czy uda mi sie przyjechac więc nie chcę nic deklarować) - o której początek imprezy?
Baloo, żyjesz, niezmiernie mnie to cieszy
Czy będziecie jechali w konwoju z Wrocławia, czy spotkanie na miejscu? Robi się taka liczba osób, że nie wiadomo, czy aut nie będziecie parkować jedno na drugim .
Połamania!
#1117 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 15:27
pzdr Bartek
#1118 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 15:54
Plan:
1. ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt - koniecznie potem mówią, że „rybki biorą super” aby podkręcić apetyty,
2. ZASADNICZO ZBIERAM SIĘ I POGADAMY o 10tej RANO,
3. przed/w międzyczasie/lub po zbieranie drzewa na ognisko,
4. odprawa,
5. wędkowanie C&R: 10:30 - 16:30,
6. Ognisko: 17:00:19:00 w tym czasie m.in. rozdanie nagród i upominków (liczymy na sponsorów)
7. a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku,
Aktualna lista:
1. Slavobeer
2. Analityk
3. mo-chu
4. superuszy
5. Piter,
6. kolega Pitera,
7. Fenton
8.Okoń
9.mikrobajt
10. LASSOjbait
11. boseib
12. MichałR
13. Baloo - ?
14. Dedo
15. Danek
16. Homegeon
17. monk11
18. Tornado - ?
19. sierak
20. Booseib
21. oleix.
22. Dreyk1984
23. fishbartek1
24. ??? lista nadal
Spora frekwencja bardzo cieszy ale kilka kwestii organizacyjnych trzeba przy szerokim składzie osobowym uwzględnić:
1. czy ktoś wie aby czy nas z tej łąki pod mostem ktoś nie wyrzuci razem z naszym ogniskiem? Proszę o info – może ktoś bywał tam na zawodach wędkarskich?
2. zlot nie ma profesjonalnego organizatora, to raczej takie nieco większe spotkanie towarzyskie więc ważne jest abyśmy koleżeńsko i z zaangażowaniem podeszli do tego zlociku (od tego jak wypadnie w dużej mierze zależy czy odbędą się następne i jakie).
3. proszę o punktualność przybycia i powrotu z wędkowania abyśmy sprawnie zlocik przeprowadzili,
4. drewno na ognisko w lesie jest ale przy tej liczbie uczestników przydałoby się nieco sprzętu piknikowego, więc zachęcam do zabrania:
a. metalowych długich widelcy do pieczenia kiełbasek (przygotowanych wcześniej widelcy drewnianych),
b. wędkarskich krzesełek,
c. składanych stolików (ja niestety nie dysponuję takim),
d. kiełbaski, piwko, chlebek, talerzyki itp. we własnym zakresie (oczywiście wszystkie śmieci po zlociku wracają do samochodów),
e. jeżeli ktoś woli kiełbaskę z grilla zamiast z ogniska to proszę wziąć grill,
5. chyba trzeba będzie podzielić się na tereny wędkarskie: połowa prawy brzeg rzeki – a druga połowa lewy brzeg rzeki aby coś jednak złowić (bez zdjęcia z rybą zlotu nie kończymy i łowimy do skutku) i nie wypłaszać sobie wzajemnie rybek,
6. co Waszym zdaniem warto jeszcze wziąć pod uwagę – zorganizować/zmienić?
Połamania
#1119 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 16:02
Pewnie że jesteśmy zainteresowani - ale wolelibyśmy abyś nagrody wręczał osobiście (niektóre z dedykacją). Tak jak Michał napisał - jeżeli nie będziesz mógł przyjechać to dogadamy się jakoś na priv co do przekazania upominków.
Dzięki za Twój gest.
Wciąż nie mogę obiecać, że dotrę na miejsce, ale mogę ufundować skromną nagrodę za największą uwolnioną i jak mam rozumiec złowioną rybkę.
Poza tym mam jeszcze na stanie kilka sztuk książeczek ABC Wędkowania Jacka Stępnia i Złów i Wypuść kolegi Mateusza Barana plus sporo koszulek Ratuj Szczupaka, więc jeśli ktoś reflektuje to mogę zabrać. Dajcie znać czy będziecie zainteresowani.
#1120 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2010 - 17:49
No no! Przygotowałem 25szt Spiritów! Więcej nie da rady
[/quote]
Lasso - czy to już nowe SPIRITY z nowymi sterami?
Czy Andrzej je nam ustawi? - w ten sposób nieco poczuje atmosferę zlotu
[/quote]
Andrzej ma w tym czasie zawody, ale będzie obecny duchem. Oczywiście A.L. osobiście testuje wszystkie Hunterki (ja zresztą nie mam nawet 5% jego wiedzy w tym zakresie, więc się nie biorę) i obiecał, że będą łowne.
Stery nowiutkie, nie do złamania, prosto z maszyny.
Jak ktoś złamie to stawiam piwo jutro chyba będą powklejane to foto jakieś wrzucę.
EDIT: Bardzo by mi zależało na tym, żeby była na zlocie kamera podwodna, albo chociaż pewnie zabezpieczony aparat z możliwością zanurzenia. Jeśli ktoś ma, proszę o priv.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych