Dobry wieczór,
Ze swojej strony i całego zespołu Street Fishing chciałbym podziękować wszystkim uczestnikom naszego wydarzenia. Miło było gościć Was w Bydgoszczy, dla takich osób miło zorganizować jedną z największych imprez wędkarskich w Polsce i w Europie. Wielu z uczestników podchodziło do mnie i dziękowało (choć ja mam świra na imprezach i mało rozmawiam bo tak bardzo jestem skoncentrowany na tym by wyszło ), było zachwyconych tym w jak profesjonalny sposób uporaliśmy się z wieloma różnymi zagadnieniami ... a już od początku nie było łatwo (prąd spłatał figla ale jako zespół świetnie i z tym sobie poradziliśmy), obsługiwaliśmy sporo ponad 230 osób (łącznie z Partnerami i gośćmi). Dziękuję za pomoc serdecznym osobom, które udzieliły nam wsparcia przed, podczas jak i po imprezie. Dla nas to bardzo ważne bo tacy ludzie i takie głosy motywują nas do tego by kontynuować pracę i podnosić poziom - w misji by zmieniać obraz polskiego wędkarstwa. Czy się udaje?
Zaczynaliśmy od imprezy w Szczecinie w 2015. Kilkanaście osób. Wtedy mieliśmy marzenia. Street Fishing, wydarzenia wędkarskie, w europejskim wydaniu. Tak by na mapie Europy pokazywano Polskę jako wzór. Wtedy byliśmy spóźnieni już o ładnych kilka lat! Francja, Holandia, Niemcy, Włochy odjechali daleko a my ... jak partyzanci po krzakach Dzisiaj, dwa lata później, cała Bydgoszcz mówi o naszej imprezie. Polska mówi ... Europa, która doświadczyła nie jednej imprezy i uznała nasze wydarzenie, za najlepsze w jakim uczestniczyli.
Pomyślcie jak bardzo tą imprezą podnieśliśmy poprzeczkę innym organizatorom wydarzeń wędkarskich w Polsce. Z korzyścią dla Was, dla polskiego wędkarza. To nie tylko nasza zasługa, że wytrwaliśmy, mimo, że w naszym kraju wcale nie jest łatwo organizować takie imprezy (w centrum niekiedy milionowych miast). To przede wszystkim dzięki Wam, że przyjeżdżacie do nas, tworzycie społeczność i kręci Was (tak jak nas) fajny klimat miejskich łowów (nie tylko gonitwa za rybami ale też spotkanie ze znajomymi, poznawanie miast itd.).
Bydgoszcz 2017 - 215 zarejestrowanych uczestników, ponad 200 osób bierze udział, zawodnicy z innych krajów (głównie Niemiec). Na placu zespołu, koszulki zawodnicze, uśmiechnięci ludzie w różnym wieku, poważni Partnerzy, którzy uświetnili wydarzenie - konserwacja kołowrotków, konserwacja plecionek, pokaz echosondy, ekspozycje, rozdawane gadżety, nagrody za ponad 20 000 PLN, ZWOLNIENIE Z OPŁAT PZW ... pełen, profesjonalny socjal - porządne miejsce, specjalne kontenery na śmieci, ubikacje klasy VIP, KAWA Z EKSPRESU, dwudaniowe wyżywienie, topowe drinki energetyczne na start, chusty okolicznościowe ... aż 9 zadań specjalnych wysyłanych SMS'owo i odbieranych SMS'ami i MMS'ami, gdzie zawodnik w kilka sekund wygrywa wędkę za ponad 1000PLN ... transmisja na żywo w internecie .... PUNKTUALNOŚĆ, a na koniec na dokładkę jeszcze afterparty z shotem za free dla chętnych itd. Tak sobie myślę, że ... w sumie to nie wiem jak to zrobiliśmy ... ponad 200 kart startowych w pełni zweryfikowane ryby (zdjęcia itd) w 60 minut ... z wpisaniem do arkuszy, potwierdzeniem i obliczeniem wyników ... Oczywiście doskonale wiemy jak to zrobiliśmy bo poświęciliśmy na to kilka miesięcy pracy zespołowej tak by imprezę dopiąć w szczegółach, łącznie z analizą scenariuszy awaryjnych itd. Dzisiaj mogę powiedzieć, że świetnie się czujemy jako zespoł! Zrealizowaliśmy PIĘKNY projekt i jesteśmy z niego na prawdę dumni. Cieszymy się, że wielu z Was to docenia. Cieszymy się bo RAZEM zapisaliśmy się w kartach polskiego wędkarstwa. Dziękujemy i zapraszamy do Warszawy. Tutaj po raz kolejny podnieśliśmy sobie poprzeczkę
Kilka informacji o Bydgoszczy:
- punktowanych ryb - 129
- największy okoń - 37,3 cm
- największy kleń - 56 cm
- największa wzdręga - 22 cm
Łącznie złowiono (punktowane ryby - pamiętajcie, ze wpisujemy tylko 2 największe) - 129 punktowanych ryb. Z czego:
- kleni - 8
- okoni - 118
- wzdręgi - 3
Uwaga! Do końca tygodnia opublikuję wyniki z zawodów.