Z艂owiony u Pi臋tka? W S艂awkowie?
Pstr膮gi 2017
#301 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2017 - 13:42
#302 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2017 - 13:51
Z艂owiony u Pi臋tka? W S艂awkowie?
Dok艂adnie, jeden z tych kilku wi臋kszych kaban贸w. Drugi raz si臋 z nim spotka艂em , ale za pierwszym podej艣ciem(ok .1,5msc temu) wygra艂 z przyponem 0,10.. Mo偶e to nie wyczyn jak wrzucane wcze艣niej w w膮tku niekt贸re kropasy dzikusy ponad 50cm,ale ten ju偶 te偶 zafundowa艂 mi艂a zabaw臋. 62cm t臋czy
U偶ytkownik DominikSy. edytowa艂 ten post 22 czerwiec 2017 - 13:52
- Mateo1989 lubi to
#303 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2017 - 16:05
Poranny na S4P w kolorze fungus roach P贸藕niej za艂o偶y艂em intens臋 per艂ow膮 z seledynowym grzbietem, mia艂em kropa 50+ ale zbyt si艂owo chcia艂em go odci膮gn膮膰 od zwalonego drzewa i wypi膮艂 si臋 W dalszej cz臋艣ci dnia skupi艂em si臋 g艂贸wnie na ob艂awianiu zatopionych drzew co skutkowa艂o cz臋stym zrywaniem przyn臋ty ale i te偶 kilka rybek uda艂o si臋 przechytrzy膰
44.jpg 112,17 KB 22 Ilo艣膰 pobra艅
- Guzu, Artech, jacekp29 i 6 innych os贸b lubi膮 to
#304 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2017 - 10:42
No to pora na krociutki raport. Pierwszego dnia zameldowalem sie nad woda ok 14. Bylo sloniecznie i ok 30C. Rybki byly w miare aktywne ale tylko male z wyjatkiem jednego trzydziestaka. Duzo odprowadzen, duzo odbijania sie od przynet. Rzadzila wirowka. Drugi dzien to spadek temperatury do ok 19C. Duze zachmurzenie. Nad woda od 9 rano do 17. Ryby braly prawie caly czas z malymi przerwami. Tym razem te wieksze tez Widzialem ponad 50 cmentymetrowa rybe odprowadzaca przynete a na sam koniec rzeka obdarowala mnie czterdziestakiem Ryba wziel ze srodka nurtu (fotka 6). Co ciekawe zmiescil sie tam drugi calkiem ladny potok ale spadl niestety. Tego dnia zlapalem tez wiele rybek ok 25 cm. Znow wirowka byla bezkonkurencyjna. Probowalem roznych gumek robakopodobnych, ripperkow itd ale bylo bardzo slabo. Probowalem kusic kogutem oraz woblerkami ale efekty byly znow mizerne.
Po tych dwoch dniach nad woda zaczalem widziec pewna zbierznosc pomiedzy charatkerem lowiska, zwlaszcza nurtu a braniami ryb. Byly to najczesciej miejsca gdzie "woda sie gotowala" na skraju nurtu i troszke wolniejszej wody ale nie zupelnie spokojnej. Napotkalem tez kilka glebokich odcinkow z wolniej plynaca woda wsrod skal i glebokich na ponad dwa metry. Normalnie czlowiek dostaje gesiej skorki widzac takie miejscowki ale praktyka pokazala, ze wyciagnac rybe z tej wody jest dosc trudno. Fotki 3-4. Udalo mi sie to tylko dwa razy i to dopiero po opuszczeniu przyety na samo dno. Atak nastapil od razu, przy starcie i w obu przypadkach byla to konkretna ryba.
NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESI膭CA"
Za艂膮czone pliki
U偶ytkownik bartsiedlce edytowa艂 ten post 30 czerwiec 2017 - 09:33
- Guzu, jbk, jacekp29 i 14 innych os贸b lubi膮 to
#305 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2017 - 17:50
Bolenie nie chc膮 ze mn膮 wsp贸艂pracowa膰 to trzeba by艂o jecha膰 na pstruchy
pstr47.jpg 73,72 KB 19 Ilo艣膰 pobra艅
Cieszy podw贸jnie bo z艂owiony na swojaka
wob.jpg 315,32 KB 19 Ilo艣膰 pobra艅
- mifek, Guzu, popper i 28 innych os贸b lubi膮 to
#306 ONLINE
Napisano 25 czerwiec 2017 - 20:03
Fajny raport
Dobrze 偶e Ci si臋 chcia艂o w upa艂.
Jak widzia艂e艣 50 to s膮 wi臋ksze.
Nie wiem jakie masz podej艣cie i oczekiwania, jak chodzi o pr贸by 艂owienia pstr膮g贸w.
Nie powtarzalbym za cz臋sto odcink贸w, gdzie ju偶 lowiles.
Nawet kosztem tej 50tki spaceruj膮cej.
Z mojego kilkuletniego do艣wiadczenia z pstragami pozwol臋 sobie napisa膰 tak : skup si臋 na rzece , miejscach, stanowiskach ryb i prezentacji przyn臋ty. Jak dobrze Ci z wir贸wka, to poznawaj rzek臋 z wir贸wka.
Szybciej osi膮gniesz sukces w ten spos贸b, ni偶 stoj膮c w jednym miejscu z szuflad膮 r贸偶nych przyn臋t ...
Powodzenia
- Rheinangler, etherni i ptr lubi膮 to
#307 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2017 - 09:24
PicsArt_06-23-06.19.58.jpg 92,19 KB 16 Ilo艣膰 pobra艅
- Guzu, Artech, Adrian Ta艂ocha i 6 innych os贸b lubi膮 to
#308 ONLINE
Napisano 26 czerwiec 2017 - 09:41
Przychodzi moment, ze nawet podczas lowienia pstragow, stajemy w obliczu kombinacji wyzwan wydawaloby sie nie do przeskoczenia.
Obowiazki zawodowe sprawily, ze mialem mozliwosc powedkowac w warunkach, ktorych unikam.
39 stopni pierwszego dnia (temp w cieniu), 36 drugiego.
"Oddychacze" przestaja oddychac, a podczas lowienia pot kapie z czola pod okulary polaryzacyjne.
Za to, gdy wracasz do samochodu to woda schowana w chlodnym miejscu pod siedzeniem niemal sie gotuje.
A krem do opalania osiaga konsystencje wody...
Lato !
Jakos trzeba bylo sobie poradzic.
Wybralem odcinki rzeki z najbardziej omijanymi bystrzami i szypotami. Kaskady i inne przyspieszenia.
Ryby czasami wspolpracowaly
Branie, zaciecie, wyskok, splyniecie rynna. Krotki spacer w dol (nie da sie przeciez pod taki prad podciagnac ryby na haku bez zadziora)... A potem :
Zloto zolty Pan Zeppelin na wesolo przypozowal do zdjecia .
Sprzetowo bez zmian. Stc4, Stella XG, zylka 0.25 PLINE i mucha wlasnego wytworu .
Wiecej pstragowych bzdurzen i wynurzen na moim blogu :
http://jerkbait.pl/b...ch-przy-muzyce/
- KwaQ, jbk, jacekp29 i 16 innych os贸b lubi膮 to
#309 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2017 - 13:15
Luckyguliver
Fajny raport
Dobrze 偶e Ci si臋 chcia艂o w upa艂.
Jak widzia艂e艣 50 to s膮 wi臋ksze.
Nie wiem jakie masz podej艣cie i oczekiwania, jak chodzi o pr贸by 艂owienia pstr膮g贸w.
Nie powtarzalbym za cz臋sto odcink贸w, gdzie ju偶 lowiles.
Nawet kosztem tej 50tki spaceruj膮cej.
Z mojego kilkuletniego do艣wiadczenia z pstragami pozwol臋 sobie napisa膰 tak : skup si臋 na rzece , miejscach, stanowiskach ryb i prezentacji przyn臋ty. Jak dobrze Ci z wir贸wka, to poznawaj rzek臋 z wir贸wka.
Szybciej osi膮gniesz sukces w ten spos贸b, ni偶 stoj膮c w jednym miejscu z szuflad膮 r贸偶nych przyn臋t ...
Powodzenia
Sa 60 na pewno Przejzalem catch reports i fotki. Tak ja piszesz nie ma sie co czepiac jednej miejscowki. Za kazdym razem widzialem lub lapalem duza rybe w innym miejscu. Do tej pory odkrylem dopiero ok 5 z 15 km dostepnego wedkarzom odcinka rzeki. Tak wiec czeka mnie tam jeszcze wiele przygod.
Jesli chodzi o przynety to musze znalezc cos do penetracji glebszych dolkow bo tam wirowka nie siegne. Woblery odpadaja bo to bedzie zbyt droga i czasochlonna zabawa. Akcja "ratujemy woblera" pozera zbyt duzo cennego czasu. Licze wiec na koguty oraz gumy.
U偶ytkownik Luckyguliver edytowa艂 ten post 26 czerwiec 2017 - 13:23
#310 ONLINE
Napisano 26 czerwiec 2017 - 13:21
Pstr膮g w do艂ku nie je.Sa 60 na pewno Przejzalem catch reports i fotki. Tak ja piszesz nie ma sie co czepiac jednej miejscowki. Za kazdym razem widzialem lub lapalem duza rybe w innym miejscu. Do tej pory odkrylem dopiero ok 5 z 15 km dostepnego wedkarzom odcinka rzeki. Tak wiec czeka mnie tam jeszcze wiele przygod.
Jesli chodzi o przynety to musze znalezc cos na glebsze dolki bo tam wirowka nie siegnie. Woblery odpadaja bo to bedzie zbyt droga zabawa. Licze na koguty oraz gumki.
艁贸w je na granicach do艂贸w.
Wtedy nie potrzebujesz nie wiem jakiej przynety, potrzebujesz mie膰 przyn臋t臋, kt贸ra oszuka du偶ego i do艣wiadczonego pstr膮ga.
I by膰 w momencie kiedy b臋dzie wykazywa艂 jaka艣 tam aktywno艣膰 .
Brzmi 艂atwiej, ni偶 to wygl膮da w rzeczywisto艣ci.
Ale idea wrzucenia czego艣 ci臋偶kiego na g艂ow臋 du偶ego pstr膮ga, z nadziej膮 偶e on to zje...
Mo偶e i tak si臋 da.
Nie praktykuje tego typu wrzutek
Zdj臋cia rzeki, kt贸re pokaza艂e艣, to bym 艂owi艂 wir贸wka zwykla. Skoro lubisz.
We藕 jaka艣 tr贸jk臋 czy czw贸rk臋 z pod艂u偶nym skrzyde艂kiem. Szybciej zlowisz 60tke ni偶 bombarduj膮c.
Mam nadziej臋, 偶e poka偶esz fotki z wypuszczania zdobyczy
U偶ytkownik Guzu edytowa艂 ten post 26 czerwiec 2017 - 13:25
#311 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2017 - 17:32
Sa 60 na pewno Przejzalem catch reports i fotki. Tak ja piszesz nie ma sie co czepiac jednej miejscowki. Za kazdym razem widzialem lub lapalem duza rybe w innym miejscu. Do tej pory odkrylem dopiero ok 5 z 15 km dostepnego wedkarzom odcinka rzeki. Tak wiec czeka mnie tam jeszcze wiele przygod.
Jesli chodzi o przynety to musze znalezc cos do penetracji glebszych dolkow bo tam wirowka nie siegne. Woblery odpadaja bo to bedzie zbyt droga i czasochlonna zabawa. Akcja "ratujemy woblera" pozera zbyt duzo cennego czasu. Licze wiec na koguty oraz gumy.
Dlaczego nie obrot贸wka? Albo przeci膮偶one, albo po prostu du偶e. To tylko psychologiczna granicz, 偶e na pstr膮ga musi by膰 ma艂a wir贸weczka. Dwojka, tr贸jka, z ci臋偶kim korpusem, podana pod pr膮d, odczekanie na zatoni臋cie, i mo偶na penetrowa膰 naprawd臋 spore do艂ki. Moim liderem od pewnego czasu jest Veltica 3, 艣wietnie pracuj膮ca pod kazdym k膮tem do nurtu, i co wa偶ne - szybko startuje podrywana z dna.
Chocia偶, faktycznie, atak pstr膮ga siedz膮cego g艂臋boko bardzo cz臋sto jest agresj膮 terytorialn膮, mo偶e budzi膰 pewne w膮tpliwo艣ci czy to s艂uszne. Ale, c贸偶, nie ka偶dy jak @Guzu 艂owi w rzece, gdzie po grzbietach kropas贸w 50+ przechodzi si臋 na drugi brzeg (偶art, prosz臋 o wyrozumia艂o艣膰, to dla nas w Polsce mo偶e naprawd臋 tak wygl膮da膰) - to i standard etyczny si臋 zmienia. Czy to 藕le? Trudno oceni膰, bo tak realnie, to niemal ka偶dy pstr膮g z艂owiony na spina lub streamera, m贸g艂 broni膰 terytorium albo odp臋dza膰 co艣 wkurzajacego. Ale tak, to zaraz dojdziemy do tego, 偶e tylko mucha, nast臋pnie 偶e nie mo偶e by膰 nimfa, bo za g艂臋boko penetruje i mo偶e wkurzy膰, potem uznamy za "ble" glajchy, bo cho膰 imituj膮 jak najbardziej normalny sk艂adnik diety, to wszak robal jak u k艂usoli, tylko gumowy, skojarzenia z艂e... i wyjdzie 偶e uczciwie to tylko na such膮. Albo 偶e 偶ywy robal jest uczciwszy od spina.
Jako艣 przy szczupakach, nikt nie ma dylemat贸w wykorzystuj膮c terytorializm i kanibalizm.
- Luckyguliver lubi to
#312 ONLINE
Napisano 26 czerwiec 2017 - 17:39
Dlaczego nie obrot贸wka? Albo przeci膮偶one, albo po prostu du偶e. To tylko psychologiczna granicz, 偶e na pstr膮ga musi by膰 ma艂a wir贸weczka. Dwojka, tr贸jka, z ci臋偶kim korpusem, podana pod pr膮d, odczekanie na zatoni臋cie, i mo偶na penetrowa膰 naprawd臋 spore do艂ki. Moim liderem od pewnego czasu jest Veltica 3, 艣wietnie pracuj膮ca pod kazdym k膮tem do nurtu, i co wa偶ne - szybko startuje podrywana z dna.
Chocia偶, faktycznie, atak pstr膮ga siedz膮cego g艂臋boko bardzo cz臋sto jest agresj膮 terytorialn膮, mo偶e budzi膰 pewne w膮tpliwo艣ci czy to s艂uszne. Ale, c贸偶, nie ka偶dy jak @Guzu 艂owi w rzece, gdzie po grzbietach kropas贸w 50+ przechodzi si臋 na drugi brzeg (偶art, prosz臋 o wyrozumia艂o艣膰, to dla nas w Polsce mo偶e naprawd臋 tak wygl膮da膰) - to i standard etyczny si臋 zmienia. Czy to 藕le? Trudno oceni膰, bo tak realnie, to niemal ka偶dy pstr膮g z艂owiony na spina lub streamera, m贸g艂 broni膰 terytorium albo odp臋dza膰 co艣 wkurzajacego. Ale tak, to zaraz dojdziemy do tego, 偶e tylko mucha, nast臋pnie 偶e nie mo偶e by膰 nimfa, bo za g艂臋boko penetruje i mo偶e wkurzy膰, potem uznamy za "ble" glajchy, bo cho膰 imituj膮 jak najbardziej normalny sk艂adnik diety, to wszak robal jak u k艂usoli, tylko gumowy, skojarzenia z艂e... i wyjdzie 偶e uczciwie to tylko na such膮. Albo 偶e 偶ywy robal jest uczciwszy od spina.
Jako艣 przy szczupakach, nikt nie ma dylemat贸w wykorzystuj膮c terytorializm i kanibalizm.
Kazdy zart jest mile widziany
Nie chce sie madrzyc, bo lowie tam gdzie lowie i lowie na tyle krotko, ze znam swoje miejsce w szeregu. Moje lowiska maja swoja specyfike i swoje uwarunkowania. Niemniej jednak pstrag to pstrag. A duzy pstrag to duza, doswiadczona ryba.
Ale moje spotkania i obserwacje poczynione z tych spotkan z duzymi pstragami (60 plus) sprawiaja, ze nie sadze by to byla najefektywniejsza metoda lowienia.
Taka polegajaca na wrzuceniu czegos do dolka i poderwaniu z dna w oczekiwaniu, ze duzy pstrag bedzie chcial cos takiego odgonic. Zjesc. Sprobowac czy cokolwiek z tym zrobic.
Dlaczego ?
A to dlatego, ze duzy pstrag albo zaatakuje cos co wpadlo do wody i tonie w jego czatowni. Jesli jest to cos co wyglada na jedzenie. A nie jest to piornik, element od pralki czy ogryzek. Albo po prostu ucieknie. Mam pstragoze w stadium bardzo jaskrawym i przekonany jestem, ze to ile te duze pstragi widza, odbieraja z otoczenia...to bysmy byli w szoku.
Chyba ze taki dziwaczek jak ten, na foto ponizej.
Z cofnieta dolna warga, chyba gorna mu sluzy do skrobania kamieni
U偶ytkownik Guzu edytowa艂 ten post 26 czerwiec 2017 - 17:41
- CLAUDIO, KwaQ, szymanek69 i 9 innych os贸b lubi膮 to
#313 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2017 - 08:59
Mam nadziej臋, 偶e poka偶esz fotki z wypuszczania zdobyczy
Guzu ja zjadam ryby tylko z Tesco lub Sainsburys
Mam cale pudlo przynet i dwa dni wolnego w nastepnym tygodniu to bede mial okazje pokesperymentowac. Mowic o dolkach mialem tez na mysli nierowne dno. W niektorych miejscach dno jest z litej skaly i jest tam powiedzmy 70 cm glebokosci. Zaraz potem ponad metr potem znow 70cm itd. Wirowka ciezko mi przeczesac dolne partie takiego odcinka.
#314 ONLINE
Napisano 27 czerwiec 2017 - 09:09
Guzu ja zjadam ryby tylko z Tesco lub Sainsburys
Mam cale pudlo przynet i dwa dni wolnego w nastepnym tygodniu to bede mial okazje pokesperymentowac. Mowic o dolkach mialem tez na mysli nierowne dno. W niektorych miejscach dno jest z litej skaly i jest tam powiedzmy 70 cm glebokosci. Zaraz potem ponad metr potem znow 70cm itd. Wirowka ciezko mi przeczesac dolne partie takiego odcinka.
Ale mi nie chodzilo, ze zjesz tego duzego pstraga. O to bym Cie nie posadzal
Tylko, ze go zlowisz i wypuscisz.
Jak woda ma metr, a potem pol, a potem metr. To poprowadz przynete tak by nie zaczepic o ten grzbiet wystajacy na 50 cm.
Reszte pstragi zrobia za Ciebie
Nie skupiaj sie na centymetrach glebokosci brakujacej do dna dolka. Nie polujesz na brzany.
Lepiej przed zarzuceniem przynety w nowym miejscu zatrzymaj sie chwile. Popatrz jak woda naplywa. Jak wygladaja przeszkody. Sprobuj wytypowac miejsce ktore moze obserwowac pstrag . Nie szukaj pstraga. Tylko miejsca, w ktore on patrzy.
Zapewniam Cie, ze na swoich lowiskach 90 % kontaktow z najwiekszymi rybami mam przy pierwszym podaniu przynety na danej miejscowce. A niektore mety mam naprawde rozlegle .
Myslisz, ze na tym zdjeciu ponizej roznica glebokosci to 50 cm ? tam w dziurze to nie wiem ile jest
Ale to nie ma znaczenia. Aktywna ryba obserwuje rant plytkiej i glebokiej wody i skasuje wszystko co wywola u niej odruch ataku.
Powodzenia !
Wiecej bzdurzen i wynurzen o kropkach u mnie na blogu :
http://jerkbait.pl/b...bileuszgranice/
U偶ytkownik Guzu edytowa艂 ten post 27 czerwiec 2017 - 09:12
- Flame, tadekb, Negra i 5 innych os贸b lubi膮 to
#315 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2017 - 09:45
Ja takie miejsce ob艂awialbym tak zwlaszcza jak do艂ek niewielki powierzchniowo: Wprowad藕 koguta/jask贸艂k臋 z boku nad do艂ek, zluzuj energicznie 偶y艂k臋 i przytrzymaj, jak jest powinien chocia偶 pukn膮膰.
Sprawd藕 jak b臋dziesz na rybach.
Na 艂owiskach z wi臋ksz膮 presj膮 czasami potrzeba wi臋cej ni偶 jeden rzut, 偶eby sprowokowa膰 wi臋ksz膮 ryb臋 do ataku.
Wg mnie to w jakiej strudze wody idzie przyn臋ta cz臋sto ma znaczenie najlepiej wida膰 to po 艂owieniu na streamera, gdzie zmieniasz tylko linki i zmieniaj膮 si臋 wyniki. Ale prawd膮 jest, 偶e gdy ryby s膮 bardzo aktywne p艂ytsze prowadzenie bywa skuteczniejsze.
- Guzu i Luckyguliver lubi膮 to
#316 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2017 - 16:47
Przychodzi moment, ze nawet podczas lowienia pstragow, stajemy w obliczu kombinacji wyzwan wydawaloby sie nie do przeskoczenia.
Obowiazki zawodowe sprawily, ze mialem mozliwosc powedkowac w warunkach, ktorych unikam.
39 stopni pierwszego dnia (temp w cieniu), 36 drugiego.
"Oddychacze" przestaja oddychac, a podczas lowienia pot kapie z czola pod okulary polaryzacyjne.
Za to, gdy wracasz do samochodu to woda schowana w chlodnym miejscu pod siedzeniem niemal sie gotuje.
A krem do opalania osiaga konsystencje wody...
Lato !
Daniel,
zadam troch臋 mo偶e kontrowersyjne pytanie... a po kie licho w tej temperaturze zak艂adasz spodniobuty?
Woda jest bardzo zimna?
#317 ONLINE
Napisano 27 czerwiec 2017 - 16:54
Na szcz臋艣cie dla mieszka艅c贸w rzeki jest zimna i ma tlenDaniel,
zadam troch臋 mo偶e kontrowersyjne pytanie... a po kie licho w tej temperaturze zak艂adasz spodniobuty?
Woda jest bardzo zimna?
Poza tym moje 5 warstwowe Hodgmany chroni膮 od je偶yn, kolc贸w, krzakow, ga艂臋zi itd.
D偶ungla w pe艂ni
Ja wiem, 偶e wyobra藕nia podpowiada Wam g贸rskie strugi, gdzie z kamieni czy laczki 艂owi si臋 60tki przy akompaniamencie ptaszk贸w . A za plecami skwiercza kie艂baski na grillu i czeka zimne piwo.
Moje realia wygl膮daj膮 bardziej tak, na zmian臋 bystrza, kt贸re pokazuje i takie kwiatki. W ko艅cu gdzie艣 te ryby musz膮 mie膰 mateczniki...
B臋dziesz brodzil tu Adasiu w sanda艂ach ?
P6250763~2.JPG 84,41 KB 18 Ilo艣膰 pobra艅
Fotk臋 zrobilem, bo by艂a fretka na pniu.
Trasa mi znana i ka偶dorazowo do przej艣cia bez nabrania w spodniobuty
U偶ytkownik Guzu edytowa艂 ten post 27 czerwiec 2017 - 17:05
- Negra i AdasCzeski lubi膮 to
#318 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2017 - 17:34
Na szcz臋艣cie dla mieszka艅c贸w rzeki jest zimna i ma tlen
Poza tym moje 5 warstwowe Hodgmany chroni膮 od je偶yn, kolc贸w, krzakow, ga艂臋zi itd.
D偶ungla w pe艂ni
Ja wiem, 偶e wyobra藕nia podpowiada Wam g贸rskie strugi, gdzie z kamieni czy laczki 艂owi si臋 60tki przy akompaniamencie ptaszk贸w . A za plecami skwiercza kie艂baski na grillu i czeka zimne piwo.
Moje realia wygl膮daj膮 bardziej tak, na zmian臋 bystrza, kt贸re pokazuje i takie kwiatki. W ko艅cu gdzie艣 te ryby musz膮 mie膰 mateczniki...
B臋dziesz brodzil tu Adasiu w sanda艂ach ?
Ale偶 Danielu drogi... je艣li mnie zaprosisz TAM to rozwa偶臋 w czym mam brodzi膰.
Pytanie moje odebra艂e艣 ciut ostro, jakbym ja mia艂 Ci m贸wi膰 gdzie i w czym masz chodzi膰. O sanda艂ach nie m贸wi艂em.
Ale je艣li pytasz to uwa偶am, 偶e miast rozpierdala膰 w tych je偶ynach i innych wsio co rynek niesie, a p贸藕niej pisa膰, 偶e puszczaj膮 po jednym wyj艣ciu, winne艣 rozwa偶y膰 inne rozwi膮zanie. Buty do brodzenia jak sama nazwa wskazuje s艂u偶膮 do brodzenia, a nie 艂a偶enia po polu minowym. Analogicznie spodniobuty.
Widzia艂e艣 mo偶e kogo艣 kiedy艣 w d偶ungli w spodniobutach?
- Guzu lubi to
#319 ONLINE
Napisano 27 czerwiec 2017 - 17:55
Ale偶 Danielu drogi... je艣li mnie zaprosisz TAM to rozwa偶臋 w czym mam brodzi膰.
Pytanie moje odebra艂e艣 ciut ostro, jakbym ja mia艂 Ci m贸wi膰 gdzie i w czym masz chodzi膰. O sanda艂ach nie m贸wi艂em.
Ale je艣li pytasz to uwa偶am, 偶e miast rozpierdala膰 w tych je偶ynach i innych wsio co rynek niesie, a p贸藕niej pisa膰, 偶e puszczaj膮 po jednym wyj艣ciu, winne艣 rozwa偶y膰 inne rozwi膮zanie. Buty do brodzenia jak sama nazwa wskazuje s艂u偶膮 do brodzenia, a nie 艂a偶enia po polu minowym. Analogicznie spodniobuty.
Widzia艂e艣 mo偶e kogo艣 kiedy艣 w d偶ungli w spodniobutach?
Wogole nieostro odebra艂em. Easy pizy
Przecie偶 specjalnie napisa艂em, 偶e to chyba wyobra藕nia podpowiada Wam pewne rozwi膮zania .
Za kt贸rych sugestie jestem wdzi臋czny
Dlatego, mimo faktu 偶e chorobliwie dbam o dyskrecj臋 w zakresie moich 艂owisk, to dziel臋 si臋 z Forumowiczami fotkami .
W ci膮gu ostatnich wyjazd贸w spotka艂em :
Dwie ekipy dzik贸w
M艂oda wydr臋
Doros艂a wydr臋
Kilka fretek
Dw贸ch grunciarzy wschodnioeuropejskej prowiniencji, kt贸rzy na m贸j widok zacz臋li zwija膰 teleskopy. Znak 偶e przypadkiem przechodzili z tragarzami i zarzucili splawikowki w kierunku przep艂ywaj膮cych brzan i karpi
Tak偶e z tymi widokami na spodniobuty to ma艂e szanse chyba
Aczkolwiek w innych regionach gdzie bywam, tam owszem si臋 widuje
- AdasCzeski lubi to
#320 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2017 - 19:40
- Guzu lubi to
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2
0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych