Alexspin bez obrazy ale to co napisałeś dla mnie ma się nijak do tematu poruszonego przezemnie. Po pierwsze przyłów to przyłów zdarza się i nie unikniemy tego. Ja piszę o celowym łapaniu okoni przed tarłem lub w trakcie a nie jako przyłów. Szczerze dla mnie regulamin PZW swoją drogą , a kodeks moralny (bo tym w durzej mierze jest C&R) może być własnym dopełnieniem tego regulaminu. JB.PL to dosyc specyficzne forum gdzie duży nacisk kładzie się na dbanie o rybostan i ryby, a celowe łowienie w czasie tarła to chyba nie do końca godzi się z treściami promowanymi tutaj. Jest okres w którym nie możemy łapać szczupaków bo mają tarło . W tym samym prawie czasie odbywa je również okoń. Więć okoń w czasie tarła na spinning to chyba na wiekszości naszych wód stojących nie będzie przyłowem w tym okresie. Bo jakie ryby drapieżne możemy wtedy na naszych jeziorach łapać legalnie w tym okresie??? Zadko zdarzają się zbiorniki gdzie oprucz szczupaka,okonia,sandacza czasem suma występują w zbiornikach stojacych. Co do ortodoksyjnej odmiany C&R. Ja nie jestem zwolennikiem przerostu formy nad treścią i zabieram 3-4 drapieżniki w roku, albo wcale jeżeli mam ochote zjeść rybke i nie widzę w tym nic złego. Dalej utwierdzam się w tym, że wrzucanie fotek okoni w tym okresie na tym forum mija się z treściami promowanymi tutaj.
Użytkownik Anonymous edytował ten post 20 kwiecień 2017 - 09:16