Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin
#3361 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 14:17
- godski i Maciek. lubią to
#3362 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 15:08
O taki. Bransoleta zmieniona na srebrna stal, też z ali wersja z białą tarczą. Był na promocji raz za ok 170zl. Jedna z ostatnich sztuk złapałem. Dam foto na łapie jak wygląda na priw jak do domu wrócę.Kolego pochwalisz się zegarkiem? Z góry dzięki.
PLN 300.23 46%OFF | MEGIR Automatic Self-Wind Male Leather Mechanical Mens Watch Top Brand Luxury Sport Skeleton Wrist Watch relogio masculino 2016
https://s.click.alie....com/e/bvkaDRF2
Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik RedJin edytował ten post 04 marzec 2019 - 15:09
- Mikee lubi to
#3363 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 15:13
Ha haaa...
Jest wątek gdzie awarie Stelli są opisywane.
Najdroższy ichniejszy to coś ok 300 zł.A jak by go ubrał w opakowanie S... to byś nie odróżnił pewnie...
No to jak Stella przeżyje 6 czy 8 tamtych to ja z wędkarstwa zrezygnuje...
Przyszły kolejne plecionki:
https://pl.aliexpres....51d54cefxG7uEJ
Trzy najcieńsze.
Ale z deklarowaną grubością(wizualnie) jest kiepsko.
Wytrzymałość za to średnio o 50% wyższa.
I zastanawiam się czy ta podawana wytrzymałość nie jest przypadkiem na węźle. Bo na takiej prostej podwójnej pętelce ta najcieńsza miała właśnie te 2,5 kg
Na łączniku bezwęzłowym 4 kg...
Dobry przykłąd z zegarkiem. Zrobili , działa, a stopień skomplikowania mechanizmu znacznie wyższy niż kołowrotka.
A Koledzy uparcie twierdzą, że kołowrotka zrobić nie potrafią hahahahahaahaahahahaahahahahaha
Użytkownik eRKa edytował ten post 04 marzec 2019 - 15:16
- Małkociniak lubi to
#3364 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 15:16
Ciekawa dyskusja.
Dla mnie wartością Ali.jest wypełnienie pewnych nisz.Przykład.Jestem zdeklarowanym castingowcem,zafiksowanym zwłaszcza na UL.Gdyby nie Teton z Ali to pewnie bym nie był.
Konia z rzędem temu kto pokaże mi w ofercie polskich importerów dostępny w Polsce od ręki casting podobny do Tetona 4lb. lub tego mocniejszego o oczko.Teton pozwolił mi wstępnie zaznajomić się z tematem i podjąć decyzję że to zabawa dla mnie i że mogę robić nieporównywalnie droższy kij w pracowni bez obawy wtopy i konieczności wysyłania na giełdę niepasującego sprzętu za pół ceny.Pomijam już fakt że o Tetonie łamiącym się w użytkowaniu pierwsze słyszę.Mam teraz Suzuki 4lb.i uwielbiam ten kij,a o Tetonie nadal będe twierdził że jest fajnym sprzętem za relatywnie śmieszne pieniądze.Każdemu polecę z zamkniętymi oczami jeśli mnie zapyta.
Przypuszczam że jakby się zagłębić to podobnych "perełek" znajdzie się więcej.
- teo, Koincydencja, Małkociniak i 4 innych osób lubią to
#3365 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 15:45
Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
#3366 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 16:04
#3367 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 16:27
Pewnie chodzi o tą:
https://pl.aliexpres....27425c0fFXcnta
Owszem, fajna miękka i ... strasznie się plątała.Być może z powodu,że z obrotówkami.
Do kosza...
Ciekawostka.
Przy takich starych roboczych spodniach odpruwała się kieszeń, wypadała zapalniczka, co tam jeszcze...
Zeszyłem tą właśnie plecionką.
Po upraniu został biały kolor.
Warto by takie testy "pralkowe" dla plecionek zrobić - ciekawe która byy zachowała swój kolor. hahahahaha
https://allegro.pl/o...4-kg-7577829553
Jeśli jak Kolega pisze jest porównywalna grubością, to chyba jeszcze jedna kupię hahaha
Niech wytrzyma 3 wyjścia nad wode to i tak będę do przodu...
Użytkownik eRKa edytował ten post 04 marzec 2019 - 16:31
#3368 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 17:15
https://www.aliexpre...387b5c0fQ7VChD
Taki travelek ostatnio zakupiłem. C.W. opisany jako 3,5-10,5g, ale spokojnie powinien ogarnąć 15g. Ładnie zapakowany w tubę, w sam raz zmieści się do schowka w bagażniku
#3369 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 17:27
I tera patrzaj Pan to!!bo z czymś mi się to skojarzyło.
Kto leci w ch..a!?Rosewood czy Abu?
http://yonathan-hada...re-product-3241
- Koincydencja, Małkociniak i Pablo54 lubią to
#3370 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 17:56
Przynajmniej wiadomo ile kosztuje kontrola jakości.
- drag i bob74 lubią to
#3371 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 18:10
Skojarzył mi się temat bo miałem taki kij-znaczy juz w ogóle nie wiem co miałem .Mój był dwuskładowy i nazywał się Abu Hornet Stinger.W sumie fajna wędka była i trochę ryb złowiła.
Wygląda na to że schemat działania jest prosty-z jakiejś tam fabryki wychodzi gotowy kij,Rosewood maluje swoje znaczki,Abu swoje,ktoś tam jeszcze swoje.Nawet koloru omotek im się nie chciało zmienić
Użytkownik drag edytował ten post 04 marzec 2019 - 18:11
#3372 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 18:32
Nie sądzę żebyśmy mieli do czynienia z dużymi zaoszczędzonymi pieniędzmi. W warszawskim sklepie Daiwa Ninja z zapasową szpulą, dwuletnią gwarancją, w pełnej rozmiarówce za 149 zł. Tu bym szukał porównań do majfrendów i chyba łyknął Daiwę.
Różnie to jest z tym zaoszczędzaniem, kupowania w ciemno nie polecam ale jak się poczyta tu i ówdzie o konkretnych modelach, to naprawdę można znaleźć coś fajnego w przyjemnej cenie. Można też np. porównywać ceny brandowanych kołowrotków z tymi z alie, np. SeaKnight Axe - DAM Quick Alux, Haibo Cheetah - Fin-Nor Tidal itd. bywa, że różnice w cenie są spore.
Co do Ninji w porównaniu do Jeveco Never Stop jest ona zabawką z niższej półki (posiadam obydwa) więc unikałbym takich porównań.
Kołowrotki z wyższej półki też są dostępne na alie np. Ecooda Knight (DAM Quick Royal), chociaż akurat w tym przypadku cena nie zachęca do kupna.
Użytkownik Grzegorz B. edytował ten post 04 marzec 2019 - 19:00
#3373 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 18:46
Bynajmniej... Wiadomo ile kosztuje znaczek firmy takiej lub innej...
Ktoś godzinę ogląda jedno wędzisko? Nieprawdopodobne...
#3374 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 18:58
Dokładnie tak sam pomyślałem
Już bardziej duże marki z europy mają umowy z fabrykami na wymianę wadliwych produktów.
#3375 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 19:14
Bynajmniej... Wiadomo ile kosztuje znaczek firmy takiej lub innej...
Nie wychwyciłeś szczypty ironii...
- eRKa lubi to
#3376 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 20:03
Wygląda na to że schemat działania jest prosty-z jakiejś tam fabryki wychodzi gotowy kij,Rosewood maluje swoje znaczki,Abu swoje,ktoś tam jeszcze swoje.
Właściwie to powątpiewam, czy komuś w Szwecji/Niemczech itp. chciałoby się naklejać jakieś znaczki. Fabryka dostaje zamówienie na partię z określonymi znaczkami i tyle...
#3377 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 20:08
Witam.
Większość kolegów kupując na Ali kieruje się wyglądem,ceną, itd.
Wiadomo że kołowrotek za 56pln z przesyłką na którym widnieją napisy 11 + 1
łożysk , będzie miał ich 5 lub mniej .Czy nie warto poszperać w necie na YT.
Wystarczy wpisać nazwę kołowrotka i symbol. Bardzo dużo jest filmików nakręconych
przez testerów RU i UA ,można zobaczyć budowę, bebechy młynka i posłuchać opinii
W taki sposób kupiłem Ts.Jaguara 3000 i Seaknight windrunner II 3000- 6.2:1 do matcha (już do mnie leci)-cena 135pln,dwie metalowe szpulki, wkręcana korba. 10+1
Jaguar jest bardzo dobrze spasowany, ma mniejsze luzy od mojego szymaniaka (Sustain 4000 FG)-knob,złego słowa nie powiem,lux malina.
Nawet jeżeli Seaknight windrunner wytrzyma jeden sezon, to i tak dobrze.(to tylko 10 paczek fajek) Nie jest to szczyt moich marzeń ,ale raz w sezonie mogę sobie pozwolić.
Zostaną mi 2 szpulki które zwiąże i powieszę na drzewku czereśni i będą dzwonić- straszyć szpaki.
Poglądowy filmik Seaknight windrunner II
- strary, woblery z Bielska, Małkociniak i 4 innych osób lubią to
#3378 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 20:21
Prosze Szanownych Kolegów o odniesienie się do młynka w filmiku.( cena,porównanie,budowa,materiał,konstrukcja).
Cenne opinie dla przyszłych posiadaczy.
Użytkownik Pablo54 edytował ten post 04 marzec 2019 - 20:24
#3379 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 20:31
Ten jaguar już u Ciebie łowił? Uśmiałem się z tych szpul na szpaki
- Pablo54 lubi to
#3380 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2019 - 20:42
Wypadek ze szczytówką ?
Pytam, bo sam posiadam ten kij i jestem ciekaw co się stało.
Tak, zamknął się kabłąk, obrotówka z impetem wróciła strzelając w szczytówkę i katastrofa. Ale nie ma tego złego co by na dobre, zrobiona wklejanka i jak na mój gust jest lepiej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
1 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
-
DarekM