Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin
#6121 OFFLINE
Napisano 24 luty 2021 - 12:49
https://h5.pl.aliexp...2835974772.html
Poszukuje kotwic w rozmiarze 1,2,4 głównie pod gumy na szczupaka i suma z łódki.
Te bkb solidnie wyglądają. Ftk mam wzmocnione. Ostre, gruby drut i nie wiem czy aż nie za gruby. Deczko cieńsze niż savage gear big fish
#6122 OFFLINE
Napisano 27 luty 2021 - 14:53
Wczoraj po długiej drodze dotarła do mnie przesyłka z cykadami z aliexpress. Ma ktoś z was doświadczenie z tymi przynętami i chciałby się podzielić doświadczeniami? Dzięki
Załączone pliki
- Pescador de caña lubi to
#6123 Guest_Drac_*
Napisano 27 luty 2021 - 15:24
Teraz to my czekamy na info o ich pracy i łownosci
- Sławek Oppeln Bronikowski, BOB, Aries i 3 innych osób lubią to
#6124 OFFLINE
Napisano 27 luty 2021 - 15:49
Zamawiam żeby zobaczyć jak się będą sprawować. A zawsze ktoś może coś podpowiedzieć jak miał z nimi do czynienia żeby nie wyważać otwartych drzwi
- Sailfish lubi to
#6125 OFFLINE
Napisano 27 luty 2021 - 16:32
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
- coma, eRKa i konopaa lubią to
#6126 OFFLINE
Napisano 27 luty 2021 - 23:43
Wczoraj po długiej drodze dotarła do mnie przesyłka z cykadami z aliexpress. Ma ktoś z was doświadczenie z tymi przynętami i chciałby się podzielić doświadczeniami? Dzięki
Poszukaj szczegółowych informacji w wątkach o przynętach lub necie bo warto mieć cykady w torbie i wiedzieć jak je wykorzystać.
Na początek tylko podam podstawowe informacje:
Zapięte bliżej "głowy" pracują delikatniej i dają mniejszą falę. Sprawdza się prowadzone w nurcie pod prąd, i tam gdzie trzeba ciągnąc szybciej bo łowisko jest płytkie lub rybom to pasuje.
Zapięte bliżej "ogona" dają mocniejszą falę a stosuje się odwrotnie do powyższego.
Jak dla mnie najlepiej sprawdza się jednostajne prowadzenie z podszarpywaniem szczytówką lub jigowanie.
Warto stosować agrafki z szerokim łukiem żeby swobodnie "cykały" bo to w końcu cykady są.
Z moich doświadczeń cykady z alli miały zazwyczaj grubą warstwę farby nie pracowały zbyt fajnie, ale może Twoje są inne. Ja zamawiałem tylko duże rozmiary specyficznie malowane do łowienia w Chorwacji i nie byłem z nich zadowolony.
Połamania i napisz opinię jak je przetestujesz.
- BOB, M a r a s i Sailfish lubią to
#6127 OFFLINE
Napisano 28 luty 2021 - 11:59
Let's shop together on AliExpress with new user coupons
Your 3,82 zł in coupons are here!
https://a.aliexpress.com/_uimxHj
Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
- thug, Dano., Tom Rob i 1 inna osoba lubią to
#6128 OFFLINE
Napisano 28 luty 2021 - 22:43
Kingdom King Pro czy Abu Garcia Pro Max?
Kingdomy mają rewelacyjne opinie (szczególnie jeśli chodzi o jakość wykonania - uchwyt z drewna egzotycznego, dobre przenoszenie brań), ale pomieszane z takimi, gdzie szczególnie lżejsza że szczytówek połamała się. Abu to nudny pewniak, mam Black Maxa i jest w porządku, wydaje się niezniszczalny.
Ktoś ma Kingdoma?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Użytkownik skrzyp edytował ten post 28 luty 2021 - 22:44
#6129 OFFLINE
Napisano 28 luty 2021 - 23:30
Lekki casting (210-228 cm, do 14-15 g) :
Kingdomy mają rewelacyjne opinie (szczególnie jeśli chodzi o jakość wykonania - uchwyt z drewna egzotycznego, dobre przenoszenie brań), ale pomieszane z takimi, gdzie szczególnie lżejsza że szczytówek połamała się. Abu to nudny pewniak, mam Black Maxa i jest w porządku, wydaje się niezniszczalny.
Ktoś ma Kingdoma?
Zapewne ktoś ma i jest rewelacyjny, jeśli wierzyć komentarzom.
#6130 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 08:01
Macie może namiar na sprawdzone, dobre kotwice w większych paczkach? Kupiłem na próbę z polecanych tutaj, spodobały się (dziękuję za linki), ale w tych sklepach, co sprawdzałem, są po 10-20 sztuk zależnie od rozmiaru.
#6131 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 08:03
napisz do Chińczyka tam gdzie Ci sie podobaja ile by chciał za 100 w jednej przesyłceMacie może namiar na sprawdzone, dobre kotwice w większych paczkach? Kupiłem na próbę z polecanych tutaj, spodobały się (dziękuję za linki), ale w tych sklepach, co sprawdzałem, są po 10-20 sztuk zależnie od rozmiaru.
albo zrobi Ci oferte albo da Ci kupon na 10 paczek po 10. Robilismy tak z innymi rzeczami i zawsze szlo sie dogadac. Warunek musi byc puszczone przez aliexpress. Inaczej mozesz wtopic
Użytkownik selk edytował ten post 01 marzec 2021 - 08:47
#6132 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 11:13
Mam Kingdoma casta ale jeszcze nie testowałem. Myślałem, że nada się na kropki i okonie ale segment 3-14 g to sztywna pała z cw startującym raczej od 6-7 g. Mocniejszego jeszcze nie używałem (z wiadomych względów).Lekki casting (210-228 cm, do 14-15 g) :
Ktoś ma Kingdoma?
Teton w tym niższym zakresie zjada tego kija na śniadanie...
Przestrzegam jednak przed tymi gamoniami. Robią różne sztuczki- paczki idą na inne adresy albo wysyłają zwykła pocztą mimo, że oplacileś droższą, monitorowaną przesyłkę (jak w moim przypadku). Właśnie jestem na etapie rozstrzygania sporu o te 40 dychy.
Mnie ten kijek wyniesie 130 zł. Ale gdybym miał wydać 200 to szedłbym raczej w Tetona i jakiegoś Johncoo (mam Vivida II w spinie i jest bardzo zgrabny).
Użytkownik zeralda edytował ten post 01 marzec 2021 - 12:10
#6133 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 12:24
Kupowanie kija na ali to totalne kupowanie kota w worku i swego rodzaju masochizm. Jest to element, który moim zdaniem, bezwzględnie trzeba pomacać. Przecież u nas za podobne pieniądze można kupić przyzwoity kijek.
Nie mam nic przeciwko kupowaniu na ali bo sam tam kupuję co nieco ale wędka ?
#6134 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 12:32
Miałeś Tetona w łapie? Za taki kij musiałbyś wydać tutaj 500-600 zł. Nawet jeśli Ci nie będzie pasował, bez problemu pogonisz go w Polsce z 20% zyskiem. Nawet ten nieszczęsny Kingdom, który mnie wyniósł 130 zł, ma dwie szczytówki z różnymi zakresami, które choć mają zaniżone CW, spokojnie będą mi służyć za lekką szczupakówke. Takiego kija za tę kasę tutaj nie dostaniesz.Kupowanie kija na ali to totalne kupowanie kota w worku i swego rodzaju masochizm. Jest to element, który moim zdaniem, bezwzględnie trzeba pomacać. Przecież u nas za podobne pieniądze można kupić przyzwoity kijek.
Nie mam nic przeciwko kupowaniu na ali bo sam tam kupuję co nieco ale wędka ?
- BOB i M a r a s lubią to
#6135 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 12:39
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
#6136 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 13:04
Też miałem w planach kupić sobie casta z Ali do jerków, ale tam znalezienie takiej wędki jest chyba niemożliwe.
#6137 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 13:37
Miałeś Tetona w łapie? Za taki kij musiałbyś wydać tutaj 500-600 zł. Nawet jeśli Ci nie będzie pasował, bez problemu pogonisz go w Polsce z 20% zyskiem. Nawet ten nieszczęsny Kingdom, który mnie wyniósł 130 zł, ma dwie szczytówki z różnymi zakresami, które choć mają zaniżone CW, spokojnie będą mi służyć za lekką szczupakówke. Takiego kija za tę kasę tutaj nie dostaniesz.
No faktycznie to jest zaj....ty argument. A ile miałeś tych Tetonów w łapie i jakich, że wydajesz taką opinię ? Tobie może pasują a komuś innemu nie koniecznie.
Mam w nosie kto i gdzie kupuje i jak wydaje swoje pieniądze. Ale ślepa wiara w to co ktoś napisze do mnie nie przemawia. Ja należę do tych organoleptycznych.
Zresztą widziałem i macałem parę wędek z ali i nie dał bym za to złamanego grosza.
Użytkownik mirkor edytował ten post 01 marzec 2021 - 13:39
#6138 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 14:25
Też miałem w planach kupić sobie casta z Ali do jerków, ale tam znalezienie takiej wędki jest chyba niemożliwe.
Zerknij na Obei Huricane
#6139 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 19:38
Zapomniałem dodać że ma on być pod przynęty 60-90g
#6140 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2021 - 19:43
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych