Zale偶y co w deklaracji wpisze sprzedawca. Jak kumaty to napisze mniej albo wpisze gift.
Niestety odno艣nie op艂at celno-podatkowych to nie daje 偶adnej gwarancji-aczkolwiek nie zaszkodzi - a czy pomo偶e? - to loteria .
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 08 maj 2017 - 20:30
Zale偶y co w deklaracji wpisze sprzedawca. Jak kumaty to napisze mniej albo wpisze gift.
Niestety odno艣nie op艂at celno-podatkowych to nie daje 偶adnej gwarancji-aczkolwiek nie zaszkodzi - a czy pomo偶e? - to loteria .
Napisano 08 maj 2017 - 21:09
nie doliczaja zadnego cla ... wysle jako gift za 19 dolcow i juz... ja najszybciej dostalem telefon 6 dni roboczych
Napisano 08 maj 2017 - 21:39
@Michcio nie wprowadzaj ludzi w b艂膮d , bo ryzyko istnieje i trzeba sie z tym liczy膰 ,to ze akurat Ciebie nie trafili nie znaczy ze nie moze tak sie zd膮偶y膰 . Mi ostatnio pomimo deklaracji wartosci wpisanej przez wysy艂aj膮cego - 15$ z darmowa wysy艂k膮 , otworzono paczk臋 w celu weryfikacji zawarto艣ci przez UC .
Dosta艂em pismo bym sie zdeklarowa艂 co dok艂adnie zawiera paczka ,i przes艂a艂 dow贸d zap艂aty lub wyciag z konta .
Nie zap艂aci艂em cla ani podatku bo zmie艣ci艂em sie w wide艂kach kwoty zwolnionej od cla i podatku
Og贸lnie przestrzegam przed zakupem jakichkolwiek podr贸bek .Bo jak trafia taka przesy艂k臋 to na op艂atach importowych taka sprawa nie ko艅czy . Nie ma t艂umaczenia ze kupuj膮cy nie wiedzia艂 ze to podr贸ba .Wtedy najlepiej nie przyznawa膰 sie do takiej przesy艂ki.
Napisano 09 maj 2017 - 08:10
Ja np jestem na "czarnej li艣cie " w UC i ka偶da przesy艂ka do mnie jest sprawdzana i musz臋 dostarczy膰 dow贸d zakupu ( w formie f-ry ze sklepu, info z aukcji) + wyci膮g z przelewem.
Ot takie b艂臋dy m艂odo艣ci.
Tak wiec jedyna opcja w moim przypadku - to zakupy do warto艣ci zwolnionej z c艂a.
Bo Vat to mi zawsze doliczaj膮. Chyba ze trafie na mi艂a Pani膮 w UC i puszcza dalej przesy艂k臋 bez zb臋dnych pyta艅.
Napisano 09 maj 2017 - 08:28
Napisano 09 maj 2017 - 08:31
@mackot_88 jaki rozmiar zam贸wi艂e艣 w stosunku do Twoich gabaryt贸w??
U偶ytkownik mackot_88 edytowa艂 ten post 09 maj 2017 - 08:31
Napisano 09 maj 2017 - 08:33
U偶ytkownik Artur1125 edytowa艂 ten post 09 maj 2017 - 08:35
Napisano 09 maj 2017 - 08:35
Napisano 09 maj 2017 - 08:38
U偶ytkownik mackot_88 edytowa艂 ten post 09 maj 2017 - 08:39
Napisano 09 maj 2017 - 09:11
kiedy艣 na ali kupi艂em podr贸by obrot贸wek BLUE FOX, teraz chyba ich nie ma, nie nadaj膮 si臋 do niczego, chyba 偶e do odzysku komponent贸w, kr臋c膮 si臋 dopiero gdy je poci膮gn膮膰 jak wobler boleniowy w 艂owieniu ekspresem
Napisano 09 maj 2017 - 09:21
A jaka pewno艣膰,偶e dzisiejszy Mepss nie z Chin pochodzi??????
Bo wizualnie jest ok.
Aaaa... zdro偶a艂y troszk臋,w ko艅cu roku by艂y po 1,5$
Napisano 09 maj 2017 - 09:56
A jaka pewno艣膰,偶e dzisiejszy Mepss nie z Chin pochodzi??????
Bo wizualnie jest ok.
Aaaa... zdro偶a艂y troszk臋,w ko艅cu roku by艂y po 1,5$
Nawet je艣li pochodzi to co z tego? Oby by艂 oryginalny a nie podr贸bka.
Napisano 09 maj 2017 - 10:42
Nawet je艣li pochodzi to co z tego? Oby by艂 oryginalny a nie podr贸bka.
Odr贸偶nisz orygina艂 od podr贸bki wobec tego???
Napisano 09 maj 2017 - 10:47
w przypadku BLUE FOXA odr贸偶ni艂em po pierwszym wrzuceniu do wody, a z wygl膮du s膮 cacy
Napisano 09 maj 2017 - 10:49
w przypadku BLUE FOXA odr贸偶ni艂em po pierwszym wrzuceniu do wody, a z wygl膮du s膮 cacy
Ciekawe,czy by艣 odr贸偶ni艂, gdyby艣 w sklepie kupi艂 hahahaaha
Napisano 09 maj 2017 - 10:54
a jakie to ma znaczenie czy bym w sklepie je odr贸偶ni艂? wiem tylko 偶e nie nadaj膮 si臋 do 艂owienia te podr贸by kt贸re kupi艂em na ali, a te kt贸re kupi艂em w sklepie w pl by艂y 艣wietne
Napisano 09 maj 2017 - 11:11
Odr贸偶nisz orygina艂 od podr贸bki wobec tego???
Te z Ali - tak, nawet bez "maczania. Niestaranne t艂oczenie
krzywe strzemi膮czka,tragiczne malowanie. Ma艂e numeracje
praktycznie nie pracuj膮.
Napisano 09 maj 2017 - 11:15
a jakie to ma znaczenie czy bym w sklepie je odr贸偶ni艂? wiem tylko 偶e nie nadaj膮 si臋 do 艂owienia te podr贸by kt贸re kupi艂em na ali, a te kt贸re kupi艂em w sklepie w pl by艂y 艣wietne
Nie w sklepie a ze sklepu....
Autosugestia Panie:)
Kiepska podr贸ba i lux Mepps hahahaha
Napisano 09 maj 2017 - 11:22
odr贸偶ni艂bym, mam tego g. kilka sztuk i pr臋dzej wyrzuc臋 lub rozbior臋 na cz臋艣ci ni偶 mia艂bym wcisn膮膰 to komu艣
0 u偶ytkownik贸w, 8 go艣ci, 0 anonimowych