Wchodzę i oczom nie wierzę, to jakiś zjazd powiatowego kluby geopolityków z Kolbuszowy, którzy naoglądali się tego zjeba Kolonki? Halo moderator...
Jeśli już to z Kolbuszowej
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 marzec 2024 - 18:43
Wchodzę i oczom nie wierzę, to jakiś zjazd powiatowego kluby geopolityków z Kolbuszowy, którzy naoglądali się tego zjeba Kolonki? Halo moderator...
Jeśli już to z Kolbuszowej
Napisano 24 marzec 2024 - 18:50
Napisano 24 marzec 2024 - 18:53
Najbardziej zabawne jest to, że to właśnie morderator ropoczął ten geopolityczny offtop.
Napisano 26 marzec 2024 - 00:35
Czołgiem
Zdarzyło Wam się kiedyś że przesyłki nadane na adres zostały automatycznie przekierowane do paczkomatu?
Zamówiłem kilka drobiazgów dosłownie trzy dni temu z dostawą na adres jak zwykle, dzisiaj dostałem info w apce InPost że przesyłki są w trakcie przygotowania, oczywiście żaden numer w apce nie pokrywa się z tym z Ali, nie podawałem również żadnego numeru paczkomatu.
Wygląda to tak:
Screenshot_2024-03-26-00-29-29-505_pl.inpost.inmobile.jpg 32,95 KB 29 Ilość pobrań
Użytkownik drChlubicz edytował ten post 26 marzec 2024 - 00:36
Napisano 26 marzec 2024 - 01:01
Czołgiem
Zdarzyło Wam się kiedyś że przesyłki nadane na adres zostały automatycznie przekierowane do paczkomatu?
Zamówiłem kilka drobiazgów dosłownie trzy dni temu z dostawą na adres jak zwykle, dzisiaj dostałem info w apce InPost że przesyłki są w trakcie przygotowania, oczywiście żaden numer w apce nie pokrywa się z tym z Ali, nie podawałem również żadnego numeru paczkomatu.
Wygląda to tak:
Screenshot_2024-03-26-00-29-29-505_pl.inpost.inmobile.jpg
Napisano 26 marzec 2024 - 01:02
popatrz na rysunek po prawej - to dostawa na adres, a nie paczkomat... tyle, że przez inpost a nie pocztę
Napisano 26 marzec 2024 - 05:30
Kolego venom_666 moją paczkę dostarczono w terminie, ale ... Inpost kurier to usługa całkiem inna od Pocztex ... Wszystko widać na zdjęciach. W paczce oprócz zacisków miał być nóż ... Zgłosiłem sprawę do aliex i czekam.
u.jpg 94,58 KB 20 Ilość pobrań u1.jpg 60,16 KB 19 Ilość pobrań
Napisano 26 marzec 2024 - 07:37
Sprawdź w podsumowaniu czy masz naliczony vat, czy też odliczono jego kwotę. Jeśli dostałeś "upust" w wysokości VATu to zapewne firma kurierska przekaże przesyłkę do obsługi celnej. W teorii 600zł to poniżej 150euro, czyli kwoty powyżej której przesyłka kwalifikuje się do cła.
Btw a cóż to za cast? Sam czaje się jeszcze na Kyorim Truncheon w wersji cast.
wszystkie rzeczy sprzedawane na ali mają teraz VAT wliczony w cene
przynajmniej te do około 1000 zł
w podsumowaniu masz fakture do pobrania
jesli ktoś sie zgłosi o opłaty wyeyłasz fakture mu na maila i powiedz żeby sie uprzedmie od...
agencja celan firmy kurierskiej od Ciebie jako osoby prywatnej nei ma prawa pobrac kasy za obsługe chyba ze wyslesz im na to upowaznienie wiec jesli zazadają upowaznienia wyśłij im fakture - napisz ze obsługa nieuzasadniona
jelsi beda chcieli od razu kasy napisz ze nei zgadzasz sie bo obsługa jest niepotrzebna towar ma wszystkie opłatyw cenie
i uwazaj na smsy ze Ci paczke zatrzymali bo to fejk .
Napisano 26 marzec 2024 - 07:39
informacje w apce inpostu mówia jesli nie przekierowałeś do paczkomatu samodzielnie
że przyjedzie z paczka do domu kurierem InPosta a nie poczty polskiej jak dotychczas
przestrzegam porzed przekierowywaneim do paczkomatu pisałem o tym juz kilka razy
ale oczywiście kto komu zabroni
Napisano 26 marzec 2024 - 08:00
Moja po przekierowaniu przyszła normalnie. Jedynie bład pokazał sie w trackingu Aliexpress, z tym że ja przekierowałem gdy przesyłka była już w oddziale w Polsce.
Wystraszył mnie ten status na Ali, ale juz następnego dnia pokazał się normalny w inpost że gotowa do doręczenia a w południe wyjąłem z paczkomatu.
Tak ze przekierowac jak widać bezpiecznie można, ale dopiero gdy InPost dostanie już pakę w swoje łapki.
Napisano 26 marzec 2024 - 11:42
Na drugim koncie Purelure świetne promki: https://www.aliexpre...=bestmatch_sort
Niestety niewiele już zostało.
Napisano 26 marzec 2024 - 19:00
Ostatnio mam jakiegoś pecha co do zakupów na ali...
Zazwyczaj nagrywam otwieranie każdej paczki która do mnie przyjdzie. Dwa tygodnie temu, w środku nocy otwarłem paczkę z przyponami konicznymi. Oczywiście z rozpędu pominąłem całe nagrywanie. Oj ja głupi... ile się musiałem nakombinować, żeby udowodnić obsłudze Ali, że w środku zamiast zamówionych dwóch paczek była tylko jedna. Zwrot udało się otrzymać, jednak było trochę przepychanek słownych w tej sprawie.
Dzisiaj spodziewałem się dużej paczki z główkami wolframowymi. Zamiast tego otrzymałem w paczce śrubę imbusową, kulkę z łożyska i przypinkę z Harrego Pottera... To nawet nie wygląda na pomylone zamówienie, po prostu są to randomowe rzeczy których nie ma w sprzedaży ten sklep. Czekam na reakcję ze strony obsługi klienta.
Napisano 26 marzec 2024 - 19:22
Kilka/kilkanaście razy zamawiałem na Alli...i jak na razie towar przychodził bez zastrzeżeń. Dzisiaj właśnie odebrałem paczkę z koralikami wolframowymi 4,5 mm
Napisano 26 marzec 2024 - 19:27
Napisano 26 marzec 2024 - 20:34
Napisano 26 marzec 2024 - 21:44
Gdzie kupujecie wolframy ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak jak napisał venom. Dobrze jest popatrzeć, poszukać i wybrać najlepszą ofertę, bo ceny są różne.
Napisano 26 marzec 2024 - 22:41
a zobaczysz co Ci odpowiedzą
zgłoś do firmy przewozowej
a firma przewozowa - trzeba było zgłosić zaraz po odbierze braki
Napisano 26 marzec 2024 - 23:21
Abstrakcyjnie tanie Lifepo4 https://www.aliexpre...6568618051.html
Sam wziąłem jedną sztukę, jest niby darmowy zwrot, więc ewentualnie odeślę.
Napisano 26 marzec 2024 - 23:37
Sklep na rynku od 2021 opinie nawet ok. Ale te ceny są piękneAbstrakcyjnie tanie Lifepo4 https://www.aliexpre...6568618051.html
Sam wziąłem jedną sztukę, jest niby darmowy zwrot, więc ewentualnie odeślę.
Napisano 27 marzec 2024 - 01:38
popatrz na rysunek po prawej - to dostawa na adres, a nie paczkomat... tyle, że przez inpost a nie pocztę
Faktycznie nie spojrzałem na to.
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych